Då kör vi vidare i V75-världen och denna vecka är det Värmland och Årjäng som anordnar tävlingarna. En liten charmig bana med medellångt upplopp och inga extra detaljer som vinklad bilvinge eller dubbla upploppsspår.

Som vanligt har denna tävlingsdag samlat flera mycket bra hästar. Gulddivisionen är riktigt vass och det är kanske inte så konstigt så förstapriset är stadiga 700 000. Det förväntas uppehållsväder och med det barfotabalans för de som vill.

Avd 1

Ja vad ska man göra!? Meger Blue Chip från bra spår mot sämre motstånd kan inte vara något annat än en spik. Vi gör tyvärr som alla andra och spikar.

Avd 2

Klass II-loppet är däremot en tuff nöt att knäcka. Många hästar kommer med fin form och det känns som det kan gå hur som. Vi tar med åtta hästar och hoppas det räcker.

Digital Hard Drive får stå som förstahäst då förutsättningarna är toppfina. Hästen är snabb ut och har vunnit samtliga sina lopp från spets. Nu är även hästen invändigt struken vilket gör allt så mycket enklare! Även Super Karma är given på lappen, trots att hästen inte är kul på strecken, då han åter var bra efter lite svacka sist. Staro Fighter är ett måstestreck för er som vill år lite mer pengar. Hästen var mycket fin sist och Tom Horpestad har laddat länge för just detta loppet. Hästen han avsluta mycket vasst. De hästar som delar ut lite mer och är klart streckvärda är Global Limit som hade haft två raka om hon inte blivit hovöm sist, Banker Brodde som Tomas Pettersson hittat felet på nu och börjat funka på nytt, Well Armed från fint läge, Blended Bellouet som är stark och gynnas av tempo samt Dean Meatloaf som ståtar med fyra raka.

Avd 3

Nu till Guldloppet som inte vara är vasst på pappret utan även svårlöst. Vi plockar bara bort två djur, men tillägger att ingen är chanslös här.

Sanity är vår förstahäst. Hästen avslutade bra sist efter att ha fått allt för långt fram. Hästen såg mycket bra ut och vi tror att hästen kommer att profitera på ett högt tempo. Skor på nu, men det för mest i startögonblicket. Quarcio Du Chene var kanonfin sist i Danmark, men blev avslagen sista biten efter hårt tempo. Hästen kan göra mycket jobb själv och har dessutom lärt sig öppna allt bättre. Dileva Käll var finfin sist som tvåa. Hon öppnar vasst och kan få loppet här. Tamla Celeber börjar visa att hon duger även mot andra än sina kullsystrar nu. Hon avslutade fantastiskt bra sist och kan duga med rätt resa här. Oreccioetti var inte bra sist och måste visa uppryckning här. Innan var hästen bländande fin som fastlåst på rekordtid och ska räknas vid bättring. Oracle har toppform, men får ett tufft lopp härifrån, Wishing Stone verkar hittat storformen på nytt och måste med samt Beanie M.M som kan allt i ljusa stunder.

Avd 4

Här gör vi så att vi sticker ut lite och spikar Parkin på lilla lappen, men tar sedan två till på stora.

Parkin är helt enastående jämn. Hästen gör aldrig ett dåligt lopp och verkar som en evighetsmaskin. Svenssons häst gillar dödens och eftersom storfavoriten Mellby Sambuca inte varit på topp på slutet så tror vi Parkin har bra chans utvändigt. Mellby Sambuca går med på stora lappen och det på hästens grundkapacitet som är mycket hög. Han tar normalt spets här och så får vi se om det räcker hela vägen. Den om kan få loppet är helt klart Nuntucket som nu får två veckor mellan loppen istället för en. Det passade inte med täta starter och hästen står bra till här.

Avd 5

Kallbloden gör upp över tre volter och vi tar med hästar från samtliga med stormvarning för ett kul drag i full form.

Fettern G.T är överst på ranken trots ett trögt intryck sist. Hästen blev störd vid två tillfällen i loppet och kom helt enkelt inte till någon gång. Normalt är han vassare än de flesta här. Rigel Odin måste även han med. Hästen avslutade vasst sist och formen håller i sig. Rinde Turbo står på start och är den troliga ledaren fram till, minst, upploppet. Barfota runt om på nytt gynnar. Mjölner Faks är vårt miljondrag. Hästen var mycket fin sist och är stark som en björn. Lix Mollyn är nog snabbast i gänget och även om han står med dubbla tillägg ska han räknas om han får ryggar sista 700 meterna.

Avd 6

Här sticker vi ut hakan och ordentligt och spikar ett sto mot hingstar.

Twigs Tiffany var helt fantastiskt bra sist på nygammal balans. Hästen gick utan skor för första gången på mycket länge och det såg ut som en helt ny häst. Hon blev så underbart rapp och drog iväg till spets på två steg. Loppet blev sedan ryckigt kört och trots att Twigs Tiffany höll storstilat blev hon avslagen på linjen. Vi räknar med repris här och spikar i ett annars mycket jämnt lopp.

Avd 7

I avslutningen hittar vi veckans snackhäst i Only In His Class! Jänkaren har verkligen imponerat sedan han kom till Sverige, men då hästen inte är van vid voltstart kan vi inte spikar utan vill prompt ha med tre djur till som alla har chans.

Brasil Boko gjorde debut för Svanen sist och vann med halva upploppet. Hästen hade lättats lite i balansen och travade bättre än innan. Åke är mycket nöjd med sin häst och pratar sådär mystiskt om honom som han bara gör med sina kanoner – måstestreck! October Kronos är även han given på lappen. Hästen har utvecklats på slutet och kommer att köras offensivt. Hästen räds inte dödens och måste ha bra chans om han inte blir hängande. Rysaren är Coco Chip som ni kanske mins från förra året då hon sopade banan med sina motståndare. Sedan fick hon transportsjukan och har tagit lång tid att få ingång. Nu verkar hon hittat lite form på slutet och när det släpper tror vi hon går rätt upp i eliten.

Lilla systemet: 640 Rader / 320 sek

1. 4
2. 1,2,5,7,8,9,10,11
3. 2,3,4,5,6,7,8,9
4. 8
5. 2,8,9,10,14
6. 3
7. 3,9

Stora systemet: 3840 rader / 1920 sek

1. 4
2. 1,2,5,7,8,9,10,11
3. 2,3,4,5,6,7,8,9
4. 1,2,8
5. 2,8,9,10,14
6. 3
7. 3,9,12,14