Det såg favoritbetonat ut senast, men ack vad jag bedrog mig. Endast två system överlevde och tyvärr var jag inte en av dem…

Nu är det dock V75 på nytt och denna gång från Årjäng och skogarna i väst. Årjängs stora sprinterlopp har samlat samlat en handfull stjärnor och det är helt klart något att se fram emot. Övriga lopp håller fin klass och det ser lite lurigt ut. Jag kommer att satsa på tre spikar för att sedan ro i land ett par storskrällar och sedan (läs förhoppningsvis) kunna kvittera ut en fin sudd från kassan.

Fin banan utlovas efter att man lagt på nytt material i veckan. I övrigt vanligt trav utan vinklade vingar och extra upploppssår.

Avd 1

Här tar jag tjuren vid hornen och spikar Jonny B Kemp. Hästen är en ett sällan skådat slag och trots att han möter Rocky Winner så är känslan att han bara vinner. Han har aldrig körts på mycket länge, men jag läser spets och slut i programmet!

Avd 2

Även här väljer jag att spika och det känns lika tryggt trots att det är kallblod vi talar om. De må vara lite ojämnare och osäkrare än varmbloden, men min spik, Lome Brage, visar inga sådana tendenser och från framspår på startvolten ska det mycket om han förlorar. Kuskplus och full form avgör!

Avd 3

I klass II väljer många att spika Molle C.D som senast var mycket förbättrad för sin nya tränare Daniel Redén. Hästen såg bättre ut än innan och vann lätt från dödens på en fin tid, men han är inte rumsren och spår fyra i volten är sämsta tänkbara. Jag garderar och målar på ordentligt bakom favoriten.

Rooibos har även han hittat formen i ny regi och stoltserar med tre raka för Goops. Hästen gillar distansen och kommer han iväg bra från sitt springspår bli han ett het utmanare om segern. Melanders hästar är på topp för dagen och han vinner var och vartannat lopp. Här startar han tre fina hästar i High Stage, Whowyourdaddy och Trailing Edge vilka ska räknas alla tre. Samtliga gillar distansen och jag blir inte förvånad om alla tre dyker upp i striden. Övriga som får plats på systemet är: Baretta Boko som har två fina vinster i bagaget, Västerbo Europe som kommer att få ett perfekt smyglopp då han är snabbast ut och Mach Look som jag fått fin info om från Dan-Åke!

Avd 4

Sista spiken på lappen slår jag ner här. Efter att ha velat fram och tillbaka hela veckan vaknade jag nu på morgonen och insåg att Capone Boko är helt överlägsen detta gäng. Hästen har fått stryk av It´s Amazing i sina två senaste lopp och går ner ordentligt i motstånd här. Efter att övriga fått leka romen av sig i inledningen kliver Capone Boko runt dem under slutvarvet och vinner med…låt säga minst 15 meter!

Avd 5

I detta loppet slösar jag med glädje på bläcket då de mest påpassade hästarna står med dåliga lägen alla tre.

Favoriten Tore var bra sist, men han är inte helt att lita på och från spår fem i volten kan det häxa. Jag tror att det blir tappstart nu och han är inte värd över 60 procent av strecken! Från tillägg startar andrahandsfavoriten Val Dámour, loppets klart bästa häst. Han matchas mot Derbyt i september och kommer inte att offras här då det kostar för mycket att ladda runt ett helt startfält på de snabba sommarbanorna. Han räknas, men är en av många här. Tredjehandaren i loppet, Salt And Lime, startar även han med ett bekymmersamt spår och ligger risigt till. Självklart ska han inte lämnas utanför lappen, men är väl påpassad. Förutom de tre favoriterna vill jag ha med: Mellby Apex som var bra sist och kommer att få ett fint lopp här, Robben Bob som vann sist och visade att formen är på gång, Magical Face som är mycket kapabel, Reina La Caballo som möter enklare än på länge samt Quadroom som satt fast med rubbet kvar sist mot hårda hästar.

Avd 6

I första dubbeln starar Salsa Knight med perfekta förutsättningar från spår ett. Hästen är riktigt snabb ut och har bra spetschans. Normalt är det ett vettigt spikförslag, men då hästen ”bara” vunnit ett av åtta lopp i år vill jag syna honom i sömmarna och garderar!

Rite On Win gillar jag och med Björns nyvunna stallform tycker jag att hästen måste med på alla seriösa kuponger. Hästen är även han snabb ut och kommer att få ett fint lopp – han utmanar favoriten. Ninepoints Charlie vågar jag inte heller ta bort på hans hysteriska formtopp. Hästen har uteslutande topplopp i sin startrad och kommer att prestera bra även här. Skrällarna är Jitanes och Estrella Dorada som har fart att avgöra om det körs för fort framme i täten!

Avd 7

I Årjängs stora sprinterpris känns ingen helt chanslös och för min del streckar jag hela sex hästar.

Normalt ska Sebastian K har en bra chans trots sitt bakspår. Hästen känns åter på topp i träning och kommer att prestera väl så bra här. Han är ruskigt snabb med hänglopp och ett litet fält passar bra. Hard Livin är mitt första streck från framspår då han bara blir bättre och bättre. Sist var han fantastisk från dödens och kommer nu att ha bra chans på spets vilket skulle öka segerchansen väsentligt om han skulle lyckas. Formula One är värst emot vad gäller spetschanserna. Liljenah är som bekant ruggig form på grejerna och med en häst som aldrig förlorat i spets kommer det att bli körning! Bortglömd är helt klart Sanity som sällan eller aldrig gör dåliga lopp. Körs det för livligt om spets så kommer Sanity att bli mycket farlig – varning! Orecchietti går bäst i spets och dit tror jag inte han kommer nu vilket gör att han rankas ner något. Räknas gör han dock på din höga kapacitet. Sist in på systemet går Deuxieme Picsous som skällde på ny balans senast. Troligtvis samma utrustning här och då vågar inte jag chansa bort hästen!

Spelförslag: 1920 rader / 960 Sek

1. 2
2. 5
3. 3,4,4,5,6,7,8,10,11
4. 11
5. 4,5,7,11,12,1,14,15
6. 1,5,6,11,12
7. 2,3,4,5,7,10