Då var det dags för Årjängs stora travhelg med Det stora sprinterpriset som höjdpunkt. Det burkar alltid vara en härlig tillställning med massor av besökare och bra tävlingar. Ingen skillnad i år och jag har stora förväntningar på spelet denna gången.

Vädret ser ut att bli fint, om än inte som det varit i veckan. Valfri balans och full fart är att räkna med!

Avd 1

Vi startar med ett jämnt sprintlopp där tre hästar dragit på sig i stort sätt alla streck!

Paramount är den av de påpassade som dragit det bästa läget. Han är kvick ut och kommer han till spets bör chansen bli god! Värst emot är Curtsy Hanover som gick mycket vasst sist efter en invändig resa. Även denna pålle kan öppna snabbt och det kan eventuellt bli fråga om laddning. Det blir dock inte barfota runt om, som sist, men eventuellt skolöst fram! Från bakspår startar högkapable Bear Dancer som sist skuttade i galopp och missade chansen till stora pengar i Sprintmästaren. Gången innan var han dock kanonfin och läget behöver inte var fel nu! Mina skrällar är Twigs Voici som haft otur på slutet och kan betydligt bättre och Line Up Du Jape som spurtade mycket fint sist efter att ha startat från sämsta läget!

Avd 2

Ett fyraåringslopp följer näst och det är hästar som startar över två volter. Storfavoriten, Archangel Am, startar från tillägg och är i mina ögon sårbar på dessa snabba banor.

Luddes fina häst må vara bäst, men han är inte fläckfri i aktionen och risen finns för galopp när han måste köras för fullt sista varvet i spåren. Jag garderar och tycker framförallt att Veijos Lightning Photo är värst emot. Hästen var fin från dödens sist och stallformen är på topp! Även Thaitec är given på min lapp då Westholms stall, även det, verkar hittat en toppform. Hästen är det inget fel på kommer han iväg från start ska han räknas. Skrällarna är Chippen Ås som kan allt ibland, Gameplayer från perfekt läge, Croque som är helt bortglömd samt Bethel Hanover som var bra i sin sverigedebut och ska vara bättre nu!

Avd 3

När styrkefenomenet Dernier Viking dragit, för henne, det sämsta spåret ser det ut som att vinnaren kommer från bakspår. Derniers motståndare kommer att hålla henne fast på innerspår och sen kommer hon inte att se dagens ljus.

Jag väljer att ranka Venkatesh etta nu när han möter enklare hästar än i sina två sista starter. Hästen ska åter gå barfota runt om, som på Valla, vilket gjorde att hästen travade ut betydligt bättre än med skor. Jänkarvagn dessutom och han är min klara förstahäst. Hade spåret varit bättre hade jag spikat, men garderar nu med två roliga streck till. B.B Tigger är en kapabel häst som inte riktigt fått till det i år, men tränar förbättrat och ska räknas. Miljondraget är Helge Marje som är en avslutare av klass. Nu står han med perfekt smygläge och med lucka till slut är han snabbast i gänget!

Avd 4

Jag pratade men en kontakt i Reijos stall i veckan och de var lyriska gällande Antonio Am. Hästen har stabiliserat sig mycket på slutet och blir bara bättre och bättre, Jag tar rygg på den infon och spikar i ett annars ganska klasslöst lopp!

Avd 5

Kallbloden bråkar denna gången fördelade över tre volter. Vinnaren finner vi från någon av de två första och jag väljer att strecka fem hästar för att vara på den säkra sidan.

Flex tycker jag ska rankas först då han, i sin nya regi, hittat tillbaka till den fina form han hade för några år sedan. Hästen är både stark och snabb och räknas här! En annan häst som man inte kan släppa är sverigeälskaren Doktor Jaros. Hästen är dubbelt så vass när han körs med spö och kommer att vara med på målfotot här. Jag tar även med tre riktiga skrällar i toppform. Från start tycker jag att Ekke Ålj är given. Hästen är mycket speedig och kan få sitt lopp härifrån. Även Fettern T.G och Bro Viking tycker jag ska räknas. Båda är betydligt bättre än vad strecken påvisar och är mycket spelvärda.

Avd 6

I ett nästan olösligt lopp gör jag det enda rätta och tar ställning. Jag tycker att loppet ser vigt ut för Arazi Boko som nu får starta från bakspår efter att ha galopperat två gånger i rad när han startar i främre ledet. Hästen avslutning sist var ruskig och jag tror han sätter nosen först efter en perfekt ryggresa.

Avd 7

Vi avslutar med dagens höjdpunkt: Årjängs stora sprinterpris. Det är inga duvungar som gör upp om hela 600 000 i förstapris.

Mosaigue Face är den klara ettan i loppet. Hästen har verkligen gått från klarhet till klarhet i år och förlorar sällan från spets. Nu är det inte helt säkert att han släpps dit och därför väljer jag att gardera. Jag läser hård körning och det gör att jag tycker hästar som Nahar och Digital Ink måste med. Nahar ska gå barfota vilket är en förutsättning för att han ska kunna vinna och Digital Ink återkommer efter att ha laddat batterierna efter några hårda lopp. Sist med går även Orecchietti som visserligen har dåligt spår, men verkar vara tillbaka i full form och då har han få övermän i landet!

Spelförslag: 1680 rader / 840 sek

1. 5,6,8,9
2. 3,4,5,7,8,12,13
3. 9,10,11
4. 9
5. 3,4,8,9,12
6. 10
7. 3,8,9,10