Åby bjuder till fint vintertrav en dag som denna och för en gångs skull så verkar det som att vi får lite extra att tänka på vad gäller banan. Inte bara att det är dubbla extra innerspår på Åby utan att det nu verkar komma snö på en några grader kall bana. Hästar som klarar brodd är gynnade en dag som denna!

I övrigt ser omgången lite småklurig ut och det kan nog smälla till ganska bra för den som lyckas pricka in en rad med alla rätt!

Spikarna:

Jag kommer att spika en blivande klassklättrare som nu huserar i en allt för låg klass i förhållande till sitt kunnande. Jag pratade med tränaren i somras och han har mycket höga förhoppningar på min spik. Hästen jag pratar om är Wham Bam Boo och tränaren är då naturligtvis Flemming Jensen. Flemming brukar inte skryta upp sina hästar, men han gillar denna kuse skarpt och med ett lopp i kroppen inför dagens uppgift blir han mycket svårstoppad!

Den andra kuggen i tipshjulet är för mig självklar ju mer jag analyserar. Hästens rad är inte kul, men Poker Kronos kan oerhört mycket mer och som hästen sett ut mellan sina galopper ska han kunna lägga en mycket blöt Silverdivision på rygg – lätt! Bergh kommer dessutom inte att köra tre raka galopper utan har ställt i ordning hästen då han är i behov av startpoäng!

Avd 1 (2640m volt)

Ett stolopp över lång distans med hästar på tre volter brukar kunna betala bra för den som garderar – vilket jag kommer att göra. Så länge favoriten, Deriner Viking, tvingas gå med skor är hon aldrig en spik och hon garderas på alla lappar idag med!

På start anser jag att Steady Brodda är mest kapabel och hon måste med. Hästen är dock inte så snabb ut så risken finns att hon hamnar långt ner direkt. På andra volten är What´s Your Limit lika självklar. Hästen är härdad på Valla och idag står hon finfint till i detta loppet. Även Candy Store vill jag framhäva på 20-fållan. Hästens kunnande är väl överstigande radens utseende och hon såg fin ut efter galopp sist!

Övriga på lappen är: Charmant Hornline, Angela Rich, Rya Spin, Global Runaway, Corinne Af Solnäs och Star Di Poggio.

Avd 2 (2140m auto)

Här går jag emot alla grundregler som gäller på en bana med open stretch och spelar bara hästar från kön. Jag tycker dock att mina tre streck är klart bättre än övriga och det bör hålla långt!

Breidabliks G.T har sämsta spåret, men den högsta kapaciteten vilket gör att han är given på min lapp. Hästen har haft lite nedåtform ett tag, men känns nu klart på gång igen vilket är en inteckning för att jag ska strecka – hästen är starkt som en björn! Hank Von Håleryd är även han given trots trist läge. Hästens lopp efter galopp sist var grym och han har verkligen växt in i sin klass i höst – varning! Nästa häst på lappen är Yoggi Composite som normalt tävlat bäst i monté. Hästen har dock mognat mycket på slutet och tränare Hellstedt är övertygad om att hästen kommer att göra ett mycket bra lopp idag – så är även jag!

Avd 3 (2140m auto)

Spik: Wham Bam Boo

Avd 4 (2140m auto)

Femton hästar bakom bilen och bakom dessa hästar sitter femton lärlingar som kommer att köra friskt för ära och heder. För mig är en stor gardering given och känslan är att det skräller här!

Sätter ni kniven mot min strupe så kan jag pressa fram fyra streck om jag tycker är givna för den som vill gå lite kortare på lappen. De jag tänker på är: Swing Kronos som har hört kunnande, fint spår och en god kusk. Vidare Qualis Talis som jag tycker går ner i motstånd idag. Hästen har verkligen sett fin ut på slutet och han blir farlig om han kommer till från sitt trista startspår. Digital Control är även han självklar på min lapp. Hästen är kapabel och behövde loppet senast. Sista hästen som måste med är Sheer Bliss som jag tycker kördes bort sist. Hästen har höjt sig ordentligt på slutet och sett mycket fin ut. Nu är läget lite byngligt, men med ett mindre passivt upplägg än senast ska hon var med på målfotot!

Övriga på min lapp: Hövings Tia Maria, Carlos Greenwood, Lovely Sky, Utac, Storm Cloud, Quantum Outlook, Crazy Fook Mambo och Beverly Boulevard.

Avd 5 (1640m auto)

Ett fint kortlopp där jag tycker att man måste ha med hästarna i den främre träffen efter 500 meter körda.

Jag tycker det ser ut som att Shogun D.K kommer att sitta i spets när startröken lagt sig och i rygg på honom kommer Linslusen A.U att sitta klistrad. Från dessa positioner är båda dessa givna. Jag vill ha två hästar till som kommer att profitera om det köras lite för fort i täten. De jag tänker på är Remote Control som äntligen fått ett fint läge samt Global Respons som jag tycker blir bättre för varje start!

Avd 6 (2640m auto)

I första dubbelavdelingen kommer jag att gå på två streck. Jag går helt på att form slår klass vilket brukar vara den vinnande visan i längden!

Candor Hall är mitt givna förstastreck då han har varit grymt fin på slutet och dessutom är gynnad av att gå med brodd. Hyfsat läge höjer segerchansen ytterligare. Det andra strecket blir Dreams Take Time som jag tyckte var magiskt bra näst senast när han vann i guld från dödens. Lättare emot idag, men sämre startspår!

Avd 7 (2140m atuo)

Spik: Poker Kronos

Spelförslag: 2592 rader / 1296 sek

1. 2,3,4,6,7,9,10,12,13
2. 6,7,12
3. 10
4. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,13,14
5. 1,2,3,5
6. 9,12
7. 10