Det ser ut att bli en mycket blöt dag i Göteborg idag. Inte ens Olympiatravsfinaler och jackpott kan styra väder och vind vilket vi kommer att bli varse. Förutsättningarna är dock lika för alla och för oss spelare är det den som lagt ner mest kraft på sina analyser som kommer att gå segrande, och förhoppningsvis betydligt rikare, ur dagen.

Banpersonalen har slitit ont för att banan ska klara av allt vatten. De verkar har lyckats, men det innebär även betydligt grövre material i banan och vissa hästar, med känsliga fötter, kan få lite problem om de går barfota! Glöm inte de dubbla öppna innerspåren på upploppet!

Spikarna:

Det blir bara en spik för min del idag. Många stora favoriter finner vi, men jag tycker det finns stora frågetecken på alla. Jag väljer att vänta till slutet innan jag slår ner mitt singelstreck och det är allt annat än en favorit.

Tango Vang är jag svag för. Hästen har inga svagheter och kommer idag till start i absolut toppform. Sist satt hästen fast med full tank och klättrade av pigghet i trött rygg. Idag blir man inte fast då alla vägar öppnas på upploppet. Bra spår och optimal balans – kanonchans till toppensodds!

Avd 1 (2140m auto)

Det bär mig emot att gardera King Sir Kir som normalt borde ha en kanonchans idag. Det är dock ett par saker som stör mig och förutom banunderlaget är det att hästen inte kommer till spets. Han går bra i ryggar, men risken är stor att han hamnar lite på vingel och jag måste gardera.

Den jag tror sitter i spets efter 500 körda är fine Furious Francis. Hästen har visat fin form och kommer att sälja sig dyrt från pik. Bakom dessa två vill jag även ha med två skrällar. Jag varnar lite extra för Protector som klarar trist bana och dessutom känns mycket vass i träningen inför dagens uppdrag. Sist med går Officer C.D som har toppform och gillar hårt tempo och kan bli obehaglig för övriga om det får för fort i spets.

Avd 2 (1640m)

Här startar storfavoriten Moni To Spare från ett knivigt läge och jag tycker hästen är mycket sårbar. Han kommer att tvingas köra allt från start för att komma ner i banan, men riskerar svar invändigt och inledningen kommer att bil tung. Jag är övertygad om att vinnaren i loppet körs bakifrån och tar tre från andra startledet bakom bilen.

Den jag tor mest på är Scarlets Mirakel som sist var ruskigt bra som två bakom kanonen Heavy Sound (som vann ett uttagningslopp till Konungens igår). Hästen ser så härligt spänstig och rapp ut och med minsta klaff dyker han upp på målfotot.

Två pållar till får plats på min lapp. Det är Bo Hope som verkligen blommat ut i sin nya regi och kommer med två raka segrar i imponerande stil samt Goods Of Norway som det ryktas om intressanta förändringar på.

Avd 3 (3140m volt)

Näst följer ett intressant långlopp som nödgar mig att strecka tre hästar som jag tycker är mycket bra och bör göra upp om segern sinsemellan.

Självklara är naturligtvis Usain Henna och Västerbo Arthur. Båda kommer laddade till tänderna och har matchats mot detta loppet en tid. Västerbo Arthur står klart bäst till och kommer att få ett fint lopp i den främre träffen medan Usain Henna är den som kommer att gå göra jobbet. Första barfota för året på Usain Henna är mycket intressant..

Skrällen är Red Hot Snapper som sist slog mycket namnkunniga kusar och dessutom på ett lätt sätt. Får kan sitt lopp blir jag inte förvånad om han ståtar med segern till slut!

Avd 4 (2140m auto)

Här går hela spelkollektivet på två kusar i Le Miracle och Cliff Hawk. För min del gäller också två hästar, men bara en av de två ovan nämnda samt ett kanondrag utöver.

Le Miracle är den självklara förstahästen för min del. Hästen lovade mycket förra säsongen, men fick lite problem och gjorde comeback först senast efter lång vila. Hästen såg mycket fin ut och kommer att göra ett kanonlopp idag. Skrällen är fine Tadpole som sist imponerade storligen på mig. Han verkar hur stark som helst och ska idag eventuellt lätta i balansen – mycket intressant!

Avd 5 (2140m auto)

Stoloppet som följer här är omgångens svåraste lopp att lösa. Det vimlar om kapabla hästar som är helt bortglömda och jag plitar ner sju streck på lappen och hoppas på storskäll.

Roses Glory är det många som singlar på att hon ska gå barfota idag. Jag är dock tveksam till den balansen då hon gått över i passgång på upploppet när hon testas så innan. Hon är helt klart en favorit i fara. Den jag tror mest på bakom favoriten är Ultimate Wine från stall Untersteiner. Hästen fick stryk sist, men såg fin ut och från perfekt spår är hon given.

Övriga bakom som måste med är: Corrine Af Solnäs från kanonläge, Jetta Palema om hon tar spets, This Is It N.O som min norske kontakt varnar för och Evin Boko.

Avd 6 (2140m auto)

Då var vi framme vid dagens riktiga höjdpunkt i Olympiatravsfinalen. Det är det första riktiga storloppet för säsongen här uppe i norden och i år har man fått ihop ett riktigt slagkraftigt startfält. Jag tycker att det ser ut att vara ett getingbo och ingen är helt borta när man vrider och vänder på de olika förloppen. Jag streckar sex ekipage och bygger mina tips på att det kommer att köras ruskigt fort och det bäddar för skräll.

I inledningen kommer vi att få en duell som heter duga mellan On Track Piraten och B.B.S Sugarlight. Den sistnämnde är klart bäst i spets och kommer att köras hårt och länge för att nå piken. Det är naturligtvis Johnny Takter bakom On Track Piraten medveten om och kommer att göra allt för att svara upp. Blir det för hård körning bäddar det för övriga.

Bakom dessa två lurar flera roliga drag i vassen. Fransyskan Anna Mix var länge med i segerresonemanget i Prix Dámerique, men strulade till det för sig och fick startförbud som tack. Hästen är stark som klorin och dyker upp om det köras hårt. Även Your Highness är given på min lapp. Hästen som lämnade Sverige i höstas ståtar med fem raka segrar på fransk mark och detta mina vänner är ingen bluff!

Jag tar även med Spartan Kronos som tränar bättre än någonsin och dagen till ära ska köras barfota samt Mosaique Face som imponerade stort i sin comeback sist.

Avd 7 (1640m auto)

Spik: Tango Vang

Spelförslag:

1. 1,4,5,12
2. 9,10,12
3. 5,9,14
4. 7,9
5. 1,3,4,5,6,8,12
6. 1,2,3,5,7,9
7. 5