20 grader och sol utanför fönstret och själv ligger jag med feber och svettas i sängen. Dagen kunde börjat bättre, men chansen till en fin avslutning finns nu i och med det fantastiska spelet V75. Finaler är det dessutom och som lök på laxen Olympiatravets final!

Väder och vind är på topp och det är inga problem att köra med optimal balans. Dubbla open stretch är det som vanligt när det gäller Åby.

Avd 1

Inledningen ser ut att öppnas i ett rasande tempo då två ”Bilföljare” står med spår ett och tre. Jag tycker det är fördel för Youana från spår ett och väljer man att tuffa till sig och svara spets så kan det bära hela vägen.

Jag gör dock som brukligt är när Ludde kör häst med spetschans – garderar. Hans Sahara Fairytail kommer att laddas och risken är att det kommer att gå allt för snabbt. Jag tar med Mousse som gör andra starten för Redén och hästen såg mycket fin ut i debuten som fastlåst. Även Gisela Ås är given. Hästen har laddats för detta loppet och ska gå barfota runt om idag – varning!

Avd 2

Här hade jag spikar Saxo Holmsminde på alla banor utom just Åby. Från bakspår på Åby är det mycket knivigt då de invändiga hästarna alltid får lucka till slut. Men hästen är bra, mycket bra, och som han såg ut i sin debut blir jag förvånad om han inte är med på målfotot trots läget.

Vidare gäller det att gå på de vanliga devisen; att få med hästarna med läge för spets eller rygg ledaren. De som är aktuella är Pedro Bi, Send In The Clowns och Alec Hornline. Alla är givna på min lapp. Två skrällar jag vägrar släppa är Ochoa Bob som hittat en ny växel barfota och Fredericks Laukko som gjorde ett fantomlopp sist och kommer från ett riktigt formstall.

Avd 3

Olympiatravets final är i år ett riktigt getingbo som är näst intill omöjligt att lösa. Jag har till slut hamnat på sju hästar och det känns tillräckligt.

Den som jag tycker är roligast att se är Solvato som jag fick rätt om sist när han barfota gjorde slarvsylta av motståndarna. Han går likadant nu och känns ännu bättre i träning enligt Veijo. Den som imponerade näst mest i kvalet tycker jag var Noras Bean som ser bättre ut än någonsin. Från bakspår kan de häxa, men lika väl bli perfekt – given. Brad De Veluwe är i normal författning hästen att slå. Han är kusligt snabb ut och har nu lopp i kroppen. Får han inte offra allt för mycket under första varvet är han med på mållinjen. Raja Mirchi ska denna gången gå utan skor runt om och det har han bara gjort vid ett par tillfällen innan. Det har då varit mycket effektivt och han är farlig att avstå trots sina osäkra tendenser. Jag streckar även Yarrah Boko som Ulf Ohlsson varnade kraftigt för igår, Mr Picolit som kan få ett optimalt lopp tack vare sin startsnabbhet och Harry Haythrow som aldrig kan räknas bort.

Avd 4

Här går jag kort och löser loppet med två topptravare där ingen är speciellt hårt spelad.

Ni Talar Bra Latin är en blivande topphäst som tagits lugnt i inledningen av karriären. Hästen är bäst i spets, men går även bakifrån och är mitt första streck här. Lika given på min lapp är Salina som jag tycker är lustigt bortglömd idag. Hästen imponerade enormt sist och gör hon om det loppet bli hon segerfarlig nu!

Avd 5

Även i långloppet går jag på två hästar och tycker mig hittat de med bäst segerchans på första tilläggsvolten. Costatantisoldi har hela säsongen laddats för Harper Hanovers och älskar distansen. Han satt fast med mycket krafter i mål sist och är given här. Även Paying Guest är given efter sin mersmakande årsdebut sist. Bergh låter lömskt uppåt på det sättet som han ofta gör när han är segerviss.

Avd 6

Första dubbeln kommer att köras i ett rasande tempo, återigen med Ludde men denna gången med Olympic Kronos i huvudrollen. Ludde har lovat att köra tills han sitter i spets och det kan definitivt gynna hästarna som körs på väntan.

Jag vill stormvarna för loppets kapacitetsmässigt bästa Häst Nougat Ås. Han återkommer visserligen efter vila, men burkar prestera bra direkt och är given på min lapp! Rebus är nästa häst som är självklar för den som garderar. Hästen har verkligen gjort det bra på slutet och är mycket gynnad av att loppet kommer att köras i ett hårt tempo. Miljondraget är Aristocat Boko som har lopp i kroppen och dessutom tränar mycket bra för dagen!

Avd 7

Avslutningen löser jag med dagens enda spik och det är lite av ett research-streck! Jag singlar norske gästen Mc Steamy som jag har fått mycket bra info på från en god vän väl bevandrad i Norskt trav. Efter att dessutom sett hästens enda start i år är känslan att han kommer att göra ett kanonlopp och då det kommer att köras friskt från början även här så gynnas hästen ytterligare!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 1,4,7
2. 1,2,4,8,9,11
3. 3,4,5,6,8,9,10
4. 6,10
5. 7,12
6. 6,8,9,11
7. 9