Toppentrav med Olympiatravsfinal och dubbeljackpot på Åby – kan det så bli bättre? När det dessutom är jämna lopp höjer sig förhoppningarna om en fet utdelning betydligt. Dubbla innerspår är det som vanligt på Åby

Jag har lagt ner min själ i veckans omgång och känslan är på topp – häng med.

Spikarna:

Jag öppnar veckans omgång med att ta ställning i ett mycket öppet Bronslopp. Lovelock står med helt perfekta förutsättningar och som hästen såg ut sist bör han ha en toppchans här. Visserligen blev hästen bara tvåa sist, men han hade mil ner till trean och såg mycket vass ut. Skulle Goop missa att svara spets vinner han via open stretch!

Jag avslutar på samma sätt som jag inleder och lämnar en finfin springare ensam på lappen. Som ett led i matchningen mot Harper Hanovers startar här Alfas Da Vinci. Med två lopp i kroppen är hästen redo att lägga detta mediokra gäng på rygg och jag blir mycket förvånad om hästen inte vinner. Stallet är mycket nöjda med sin häst och förväntar sig en mycket bra insats.

Avd 1

Spik Lovelock

Avd 2

Bronsdivisionen är ingen enkel nöt att knäcka och här krävs många streck om man inte tror att obesegrade King Sir Kir bara är bäst. Jag vill dock se mer av hästen innan han lämnas ensam på en jackpottbong och streckar på.

Whithouse Express gillar jag och han har släppt till ordentligt på slutet efter att mest varit seg tidigare. Han har bra spår och kommer att vara garanterad en fin resa – given. Vidare har jag fått fin info på den danske gästen, Tonicetobetrue, som ska vara något utöver det vanliga. Hästen verkar inte ha några svagheter och ska räknas tidigt. Detsamma gäller skrällen Cab Hornline som är skamligt bortglömd här. Hästen har gjort det bra på V75 tidigare i år och visat att han duger mycket väl bland motståndare som dessa. Fint läge höjer chanserna ytterligare. Vidare finns det tre hästar till som är betydligt mycket bättre än vad strecken visar. Danne Edel var mycket bra sist och står med bästa läget, Sudbury segrade sist på ny balans och såg bättre ut än någonsin. Samma balans nu! Jag avslutar med Hagentoy som bytt regi nyligen och vann sist på styrka.

Avd 3

I femårsloppet för enbart ston startar D´one från bakspår och med det har risken för förlust ökat med många procent. Från framspår hade jag singlat, men motstånd saknas inte och på Åbys banan är man än mer sårbar – gardering!

Radysin America visade i fjol att hon tillhör de bästa stona med flera femstjärniga insatser. I år har hon inte haft samma gnista än, men stallet tycker fjolårsformen är vadande och hon är given på min lapp. Backfire sprang in hela 3 miljoner kronor i fjol och visade kunnande som i alla fall jag inte trodde fanns i henne. Hon återkommer nu efter vila och bör behöva lopp i kroppen för att vara i form, men hon måste med på sin höga kapacitet. Formstarkast i loppet är annars Talk The Talk som höjt sig med många snäpp i vinter. Hamnar hon inte för illa till i starten bör hon ha bra chans även om motståndet är hårdare än tidigare. Jag betalar även för ett riktigt miljondrag i Wingait Ida som på pengarna är ute på mycket djupt vatten, men hon har ett perfekt smygläge och hennes speed är ruskig med rätt resa så jag betalar.

Avd 4

Här tar jag ställning mot favoriten Gordonston som jag fortsätter hävda är snygg, men vek. Sist visade han prov på just detta och även om distansen är bättre nu ligger han pyr till här!

Cash ém har jag väntat på i regi Bergh och i morgon ska jag ta betalt! Hästen ska troligtvis gå barfota runt om för första gången för Bergh och det är ett tydligt tecken på att hästen är mogen detta. Bergh har enorm känsla för när det är dags att lätta sina hästar och jag tror det åka av! Renda L.B tror jag sitter i spets efter en hårt körning mot favoriten. Väl där ska hon räkans då hon gör sina bästa lopp just från spets. Rondine Dámour gillar jag skarpt och hon måste med, trots att Untersteiner kommer att köra lite mer defensivt här. Hästen har en vass avslutning att tillgå och den duger långt här. Samma gäller Priamo Caf som aldrig verkar göra dåliga insatser. Läget är dåligt, men hästen är mycket bra! Sist med går Raymond Palema som jag tjatat om i snart ett års tid. Hästen såg fin ut sist och förväntas vara ännu vassare nu!

Avd 5

I kallblodsloppet tar jag de två som höjer sig betydligt över de andra: Bellfaks och Mjölner Komet. Båda står med ett tillägg och kommer från seger främst i raden.

Bellfaks är en segerstaplare som visade vilken vinnarskalle han har sist i en hård segerstrid efter vila. Nu bör han gått framåt med det loppet och är given. Mjölner Komet var jag impad av sist då han vann plättlätt från dödens mot bra motstånd. Hästen såg rappare ut än tidigare och jag blir inte förvånad om han står som klar segrare här.

Avd 6

Första dubbelavdelningen är inget mindre än Olympiatravsfinal med allt vad det innebär. Trots flera sena återbud håller loppet mycket hög klass och det ser ut att bli mycket intressant då det finns flera ekipage som inte kommer att vila på hanen. Full fart och oklar utgång!

Support Justice blir favorit och det är inte konstigt med tanke på vad hästen gjort på slutet. Hästen verkar vara gjord av järn och har vunnit på alla sätt som går. Nu har han dessutom vunnit spårlotten och är hästen att slå i mina ögon. Motstånd saknas dock inte och det finns flera mycket snabba motståndare som kan fälla favoriten på ren speed. De jag tänker främst på är El Mago Pellini som gjorde ett heroiskt lopp i dödens på Noras Beans sist och var bättre än någonsin. Är han lika bra nu, men får ett lättare lopp går ingen säker. Även Princess Grif är en spurtare av rang och hon matchas mot Elitloppet. En seger här och platsen är given så det kommer inte att sparas på någonting nu! Jag streckar naturligtvis även Maven som är en tänkbar vinnare av Elitloppet om en dryg månad. Hästen är enormt kapabel och det är synd att hon fick spår tio här. Sist med går B.B.S Sugarlight som med två lopp i kroppen borde vara redo för nya stordåd. Han tränar mycket bra för dagen och han kommer att vinna storlopp i år – kanske redan nu!

Avd 7

Spik Alfas Da Vinci

Spelförslag: 2100 rader / 1050 sek

1. 1
2. 1,2,3,4,5,10,12
3. 1,2,3,6,9,11
4. 4,5,7,9,12
5. 3,8
6. 2,3,4,6,10
7. 9