Storloppsfinal och lite vår i luften, det bultar i ett riktigt travhjärta en helg som denna. Åby har i år samlat ihop ett mycket fint fält i Olympiatravet och övriga finallopp går inte heller av för hackor. Jag kommer att luta mig mot den så kallade Gröna kusken och förlitar mig på hans fina stallform, i övrigt har jag grävt fram ett par riktiga miljondrag för den som vågar följa. Glöm inte open stretch!

 

Avd 1

Här kan man inte vara nöjd med att spika Tamla Celeber till 65 procent i hennes årsdebut. Att hon är bästa hästen skriver jag under på alla dagar i veckan, men hon är för stor favorit denna gången.

Det saknas verkligen inte motstånd i loppet och värst emot är helt klart Braås Palema som, till skillnad mot favoriten, har sin årsdebut avklarad. Jag tycker hon har fin chans att komma till ledningen här och vill Åke även rygg ledaren för att avgöra på extraspåret – måstestreck! In Shape är även hon ett måste denna gången. Äntligen har Björn tänkt att prova barfotabalans på denna lovande häst och faller det väl ut kan det vara nu hon tar klivet in i stoeliten på allvar. Med går även Phantolops som gjorde en mersmakande sverigedebut senaste och kommer att vara än bättre nu samt Miss Beniss som satt fast senast och såg smällfin ut.

 

Avd 2

Jag var länge inne på att spika Figaro Sånna som blommar ut till i år och verkligen visat att han är lite utöver det vanliga. Jag tror dock att hästens något segstarka signum inte funkar som bäst på banor med open stretch och garderar därför.

Jag är mycket sugen på vad Nougat Ås kommer att göra nu när han ska gå barfota runt om. Hästen var fantastiskt duktig senast när han lyckades kämpa till sig ett andrapris trots att han tappade en sko på vägen. Hästen är mycket speedig och trots bakspåret måste han räknas. Åge Hornline är även han given på lappen. Senast var han jättefin vid enkel vinst och då han kan öppna snabbt är inte spår åtta någon katastrof. Då jag tror det kommer att gå väldigt fort i loppet vill jag även ha med två bra spurtare i Portos Amok och Cobol Queen. Den sistnämnda har jag fått mycket fina rapporter på från stall Stig H och henne får ni inte missa!

 

Avd 3

Här är dagens höjdpunkt i Olympiatravsfinalen. Fantastiske Åke har inte mindre än tre egentränade djur med och snubblande nära även en fjärde som även den tränas på hans gård. Man kan inte annat än att lyfta på hatten för en sån tränarprestation.

Hur man ska rangordna hans inbördes chanser låter jag dock andra göra och gör istället det enklaste och spikar en häst från ett annat stall – stall Hultman. Trots en mindre lyckad säsong hittills så är Maharajah det givna strecket för mig efter hästens insats i sitt försök. Hästen såg hel bländande ut på ny utrustning och intrycket var helt fantastiskt. Det blir samma utrustning nu och jag tror att hästen vinner hur loppet än blir kört!

 

Avd 4

De tre mest streckade hästarna i Quality Questioned, Picasso och Rocket Zet är alla självklara på mitt system, men jag har ett kanondrag som bara måste med på lappen.

Ferrari Håleryd kommer denna gång att gå med barfotabalans för första gången och så bra som hästen känns i träning har han aldrig känts tidigare. Detta är ingen dussinhäst utan han har hela tiden utvecklats och nu när han lättas i balansen tror jag att vi kommer att få se hans storhet – till sju procent är han omgångens drag! Jag väljer att ta med en jätteskräll också, kanske dumt, men det återstår att se. Golden Bowl har suttit fast två gånger på rad i V75 och sett mycket fin ut. Eventuellt blir det barfota även här och det för många meter på denna hästen!

 

Avd 5

I Diamantstoets final väljer jag att gardera kraftigt torts att Åke står med en stor favorit från fint läge!

Aroma Grim var mycket fin sist och känns fortsatt fin i träningen, men hästen är inte lätt att vända med i volten då hon tenderar att gå över i passgång. Det föreligger galopprisk och jag streckar på. Hazelmere är lite väl bortglömd här tycker jag då hästen var mycket fin sist efter ett strullopp. Hon är spurtstark och ska gå skolös även denna gång – given. Även Priceless Pellini ska gå barfota denna gång vilken man lätt kan tro att hon gjort innan då det står så i programmet, men det stämmer inte. Hon har anmälts så, men inte gått så i loppen så det blir mycket intressant att se henne skolös här. Övriga som går med på lappen är Keeping Julia, Wiss Shadow, Oki On Line, Oki I Can och Mellby Venus. Samtliga är bra nog att vinna på V75 bara de får lite hjälp på vägen.

 

Avd 6

Här väljer jag att spika Rocky Winner som inte imponerade sist, men det fanns förklaringar till det. Nu utrustas han optimalt för första gången hos Åke med barfota runt om och helstängt huvudlag vilket kommer att ge stor effekt. Det kommer att köras friskt i loppet och Åke bidar sin tid i kön för att avgöra via en tung repa sista 700 meterna!

 

Avd 7

Avslutningen tror jag stå mellan tre fantastiska hästar i Pingus Vang, Opitergium och Obi Wan.

 

Flemmings två hästar ska båda gå utan skor runt om och det är klar fördel mot senast. Opitergium har varit bra på slutet, men inte levt upp till det som Ludde förväntat sig. Hästen är dock stor och kräver ett par lopp innan han hittar toppformen – vilket mycket väl kan vara nu. Den av hästarna som får det bästa loppet vinner. Jag väljer att ta bort Going For Gold Zaz trots att han har tre raka V75-segrar. Han har ryggen på Pingus Vang som inte kan öppna och det gör att han höst troligt kommer att få för långt fram.

 

Spelförslag: 3000 rader / 1500 Sek

 

1. 4,5,6,7,9
2. 2,5,8,10,12
3. 4
4. 2,3,4,5,7
5. 1,3,5,6,8,9,11,14
6. 9
7. 2,4,6