Då var det dags att pausa lite i Julstressen och fokusera på hur man ska balansera upp sin budget efter alla julklappsinköp. Jag vet hur jag ska göra i alla fall och naturligtvis är det V75 som gäller.

Jag inleder en intensiv V75-vecka idag och vi kommer att höras av två gånger till innan året är slut. Åby är det som gäller idag och då vet ni att vi pratar dubbla open stretch! Vädret har varit dåligt i veckan och banan på Åby var allt annat än bra i torsdags. Den var stenhård och många fick köra med skor. Nu har det regnat mindre och det ser ut att bli bättre bana – håll koll för säkerhets skull, men jag utgår från att man kan köra med valfri balans.

Avd 1

Omgången inleds med ett av de sämre silverloppen på länge. Få startande och många av dem i tveksam form…

Jag streckar fyra hästar som höjer sig över mängden. Bäst är normalt October Kronos som gör en intressant debut för Peter Untersteiner. Hästen är dock svårbedömd då han inte utmärker sig i träningen och Peter ligger lite lågt. Vidare så måste Mr Pellegrino räknas tidigt. Hästen är den med minst dålig form och är dessutom startsnabb – given! Aga Kahn Boko är även han bra i grunden, men återkommer efter vila och stallet är osäkra på hästen status – går med på kapacitet. Sist med går min luring i Remee La Marc. Hästen är en van vinnare och har gått bra i Sverige vid flera tillfällen. Jag tycker han ska ha en bra chans i ett lopp som detta!

Avd 2

Här spikar jag Johan Unterstieners Westline som det kommer att hända mycket med idag. Johan rapporterar barfotabalans och jänkarvagn vilket kommer att göra många meter på en redan duktig häst. Westline tror jag inleder en toppendag på V75 för unge herr Untersteiner!

Avd 3

Här startar omgångens snackhäst i Reijos Knows Nothing. Den amerikanske unghäststjärnan debuterade på bästa sett sist och rundade ett bra gäng på Valla. Reijo är uppåt och han är given, men då alla andra spikar och det bara är andra starten för hästen på över ett år garderar jag!

Arazi Boko står toppenbra till och kommer antingen att sitta i spets eller i rygg på favoriten. Oavsett så är förutsättningarna helt perfekta för denna speedige häst och han är given på min lapp. Draget i loppet är Dreams Take Time som sist gjorde comeback och såg mycket fin ut. Han lär ha gått framåt mycket och stallet är ruskigt uppåt när jag hörde med dem! Jag streckar även Freeman T Porter som är klart bättre än raden, Harry Haythrow som aldrig gör dåliga lopp och Kash´s Kantab som tränar mycket starkt för dagen!

Avd 4

Nästa stora favorit som ska fällas startar här i lärlingsloppet över 2140 meter med autostart – Priamo Caf! Hästen har visserligen varit mycket fin i sin nya regi, men nu är det helt annat motstånd och jag tycker hästen är överstreckad.

Jag vill varna kraftigt för Journey som nu är på gång på allvar efter mycket problem över året. Hästen tillhörde de bättre i årgången under fjolåret och hästen är helt bortglömd här – håll i hatten! Vidare så måste speedkulan Kamande med på alla seriösa lappar. Lövgrens stall går mycket bra för dagen och kusken är bra – varning! Känslan är att det kommer att köras friskt i loppet och då vill jag ha med tre hästar till, alla från bakspår och samtliga är starka avslutar: Tor Mento, Preston Savage och The Shadow.

Avd 5

Ett intressant stolopp följer näst och det är inte helt enkelt att bena ut. Jag har dock fastnat för tre pållar som samtliga är i mycket fin form för dagen!

Mitt förstastreck hänger jag på No Credit Broline som varit grymt bra på barfotabalans i sina två senaste lopp. Bäste kanske hon var näst senast som två då hon sånär höll undan efter ett mycket tufft lopp. Håller hon upp spets är det hästen att slå. Från tillägg måste även pappa Untersteiners Alvena Take It med. Även denna häst har på slutet varit briljant utan skor på hovarna och trots att hon haft lite feber sedan senaste starten känns hon bra i jobben och är given! Sist med går styrkefenomenet Angle France. Hästen kan göra loppen helt på egen hand och vinner när som helst!

Avd 6

Första dubbelavdelningen tarvar rätt många streck i mina ögon. Stor favorit är Odin Töll efter V75-vinsten sist, men nu är det helt annat motstånd och han är sårbar.

Kemas Winnie måste med! Från perfekt läge kommer hon att få ett perfekt lopp och då blir hon farlig när de extra upploppsspåren dyker upp! Ett superkul streck är Nurmos kapable Sensational Dream som nu ska gå barfota för första gången sedan i mars. Hästen har problem med överträningssymptom och faller ibland igenom totalt. Nu känns han dock finfin i träningen och är given på min lapp. Alfa Giacomo har två raka för Johan Untersteiner och han ser bättre och bättre ut för varje framträdande. Nu riskerar han ett tufft lopp från svårt läge, men är bra nog att duga ändå. Från sämsta spåren startat Oops Trot och Tintin. Normalt ska de ha svårt från de lägena, men jag gillar båda hästarna och blir inte förvånad om någon av dem dyker upp längst ut i banan till slut!

Avd 7

Avslutningen är lägg värre! Här singlar jag Johan Unterstiner och hans nya kanon West Wing. Hästen har sett formidabelt fin ut på slutet och sist slog han kapable Asterix Hornline från dödens och var sen 50 meter före övriga i loppet när han passerade mål. Barfotabalans på nytt och jag tycker han är veckans vinnare!

Spelförslag: 2592 rader / 1296 sek

1. 1,2,5,6
2. 1
3. 2,3,5,6,7,8
4. 1,3,7,9,10,11
5. 1,10,12
6. 1,4,5,6,11,12
7. 3