Det duggar tätt med topptävlingar för dagen och med det kommer även de extra V75-omgångarna. Efter två stycken i helgen värmer vi upp inför Lördagens ”vanliga” omgång med en under Torsdagskvällen från Åby. Kunga- och drottningkannan är de stora loppen, men även i övrigt ser det spännande ut.

Vädret ser i skrivande stund ut att bli kanon och valfri balans är utlovat. Tänk på open stretch!

Avd 1
Här går jag ut och singlar Fasination som jag tycker ser fantastisk ut för dagen, även om hon nu inte vann sitt försök. Hon kördes lite för sent där och var knappt slagen med pjäxor på hovarna. Nu blir det minst barfota fram och känslan är att hon bara är bäst!

Avd 2
Storfavoriten Checco Boko har visserligen imponerat, men möter här sitt tuffaste motstånd någonsin. Hästen har dessutom lottats till ett dåligt läge och han är sårbar.

Åkes båda hästar kommer från imponerande insatser. Mest sugen är jag på Sugar Boy som avslutade sylvasst med jänkarvagn och det blir samma nu. Från bakspår startar Picasso och Bazire Brodde, två hästar som med framspår hade varit med på alla läppar. Båda går dock finfint i ryggar och ska med tidigt. Vidare tycker jag att både Macho Look, som känns finare än någonsin efter laserbehandling, och Gant Cobra, som har två raka, ska med för den som letar skrällar.

Avd 3
I ett fint stolopp tycker jag egentligen inte någon är helt chanslös och det får helt enkelt kosta lite extra. Jag tar med hästarna 2-8 med fördel för ett par:

Indescribable är en fantastisk häst som tyvärr ofta fått dåliga lägen. Nu är det dock bättre förutsättningar och hon kommer inte att bli så het som hon blev senast utifrån att man ska ändra lite på huvudlaget. Jag tycker hon är bästa hästen till ett mycket bra odds. Vidare ska Mermaid Ås med. Hästen är alltid svår att få igång efter vinter vila och det är vid denna tiden som hon brukar blomma ut. Kapabel som få! Jag vill varna lite för Digital Darling som hoppade bort en trolig seger senast på Valla mot tuffa hingstar. Hon gick i 07-fart runt sista kurvan och slog tyvärr ihop. Hon känns kanon i jobben och det blir barfota fram igen!

Avd 4
Från ett perfekt läge bör Bully Beatdown vara hästen att slå. Han kommer från en stark insats och ser ut att ha utvecklats mycket på slutet.
Då hästen är lite ojämn ut kommer jag dock att gardera. Det finns en lite risk att han hamnar invändigt och då blir han sårbar. Jag vill lyfta fram Big Bill Bac som ett roligt motbud. Hästen hoppade bort en topplacering sist han startade och såg mycket fin ut! Codebreaker är en annan häst som vinner när som helst. Han har alltid lovat mycket, men inte levererat full ut. Nu är läget dåligt, men senaste insatsen tycker jag var ett steg i rätt riktning. Digital Motion ska gå barfota runt om igen och sak med, Zonguldak skryter Persson högt med och är given, liksom segstarke Power M.M .

Avd 5
Bronsdivisionen löser jag på två streck i No Deal och Mr Jet Fior.
No Deal har blommat ut hos Flemming på slutet och sett mycket bra ut. Han ska dessutom gå utan skor runt om denna gång och stallet hälsar att ”hästen kommer att vara ännu bättre så” – om det nu går? Jag tror No Deal körs till spets och att han därifrån blir svårslagen. Den enda som jag ser som värdig motståndare är Mr Jet Fior. Hästen är fruktansvärt speedig och har nu lopp i kroppen för duktige Marcus Savin. Då han är snabb ut och troligtvis kan hålla upp spets kommer han att få chansen på open stretch om han släpper till No Deal.

Avd 6
Jag fortsätter att hålla Flemming i handen och spikar hans duktige Vinnalt Herkule. Hästen gör sällan eller aldrig några dåliga lopp och när han är i form gör han ruskiga insatser. Senast såg han mycket fin ut och det lyste form om honom. Från perfekt läge tycker jag att vinstchansen är klart bra!
Avslutningen är dagens absoluta höjdpunkt i Kungakannan. I skrivande stund känns det som att ingen av årgångstopparna saknas och det kommer att bli ett rivigt lopp!
Då det är flera hästar som visat prov på ruskig uthållighet och stryka kommer stackars El Magio Pellini att få det tungt i spets. Han var bra i försöket, men har inte tidigare visat prov på någon större uthållighet. Quid Pro Quo fick det kört i halsen när han vann sitt försök, men han vann lätt och såg fin ut på en topptid. Han är tidig här. Dreams Take Time kan ha dragit vinstlotten i loppet med spår ett. Förutsättningen är dock att El Magio Pellini håller länge i spets, annars finns risken att han hamnar för långt bak när upploppet nalkas. Nato Dream är normalt hästen i loppet, men han var inte till sin fördel sist och rankas ner. Återkommer han i full form kommer han dock att var med och slåss trots dåligt läge. Med går även Increased Workload, New York U.S, Quite a Fall och Mellby Amiral. Samtliga gjorde kanoninsatser i sina kval och blir farliga om de får bättre resor här!

Spelförslag: 2744 rader / 1372 sek

4
2,4,7,9,10,11,12
2,3,4,5,6,7,8
1,5,6,8,9,10,11
1,4
4
1,2,3,5,6,7,9,11