Kallt sommartrav på Åby idag? Det är i alla fall vad banmästare Wickman trodde i morse. Mitt i mörkaste vintern tror en av de skickligaste banmästarna i landet att han får till en kanonbanan trots att det är och kommer att vara minusgrader hela dagen. Kommer det inte en massa snö stå ska det definitivt gå att köra barfota fram och med bra hovar även runt om – sug på den ni!

Som vanligt är det dubbla innerspår på upploppet på Åby och det är tufft att runda fälten bakifrån!

Avd 1

Här börjar formtoppade Flemming Jensen sin dag med favoriten H.R Arn. Hästen kommer med tre raka segrar i sin nya regi och har sett finfin ut. Jag rankar hästen etta, men då hans startsnabbhet är osäker tar jag med två hästar till!

Royal Fighter varnade jag kraftigt för sist till så där två procent och han hann så när fram till vinst från rygg ledaren. Han kommer att få ett liknande lopp nu då han är mycket snabb ut. I nuvarande form ska han räknas med toppchans. Sist med ska Let It Happen som är mycket kapabel, men inte lyckats på V75 innan. Hästens senaste insats är bara att glömma då han hade fel utrustning. Åter till den gamla beprövade och då räknas han till mycket glatt odds!!!

Avd 2

I fyraåringsloppet för hästarna precis under de bästa i kullen hittar vi en stor favorit i Goopens Reckless. Hästen föregås av ett fint rykte, men har även uppvisat en högst osäker sida. Jag vill inte spika en häst med tre raka galopper i raden och streckar på.

Värst mot tycker jag är Rosebud, en häst som är märkligt lite streckad. Hästen besitter mycket fart och vid senaste vinsten gjorde han slarvsylta av motståndet och vann med halv upploppet. Fint läge och kusk i flytet. Ett annat mycket roligt bud är Sharif America från stall Kolgjini. Hästen är snabb ut och har två av två från ledningen – en obehaglig överraskning för många om han når spets. Även Rhythm Kronos från samma stall bör med från perfekt läge. Hon såg fin ut sist och hade nog vunnit om hon inte hoppat när hon blev ensam i spets. Bo V gillar jag och ska med liksom Tabasco Ceasar som gått bra i tuffare lopp än detta!

Avd 3

I guld är det jämnt värre denna vecka, precis som det brukar när de bästa vintervilar. Jag har fattat tycke för tre hästar och nöjer mig där.

Förstahäst är Montgomery Hill som har lopp i kroppen och startar från perfekt läge. Viss spetschans har han då han är bättre ut än många tror. Oavsett så kommer han att få ett fint lopp då open stretch även är passande får den speediga hästen. Jag tar med en dansk till som jag tycker har växt in i eliten på slutet. Politiken såg mycket fin ut sist som tvåa och känns lika fin nu i träning – varning! Sist med går Solvato som varit mycket påpassad på slutet, men inte riktigt fått till det. Nu har han dock kunnat tränas som det är tänkt och med rycktussar för första gången vill inte jag stå utanför!

Avd 4

I Klass III står nästa stora favorit som jag inte tänker hålla i handen här. Tintin må vara en mycket lovande häst, men nu är det flera saker som talar kraftigt emot och jag garderar.

Goop är tydlig med Tintin när han pedagogiskt förklarar att hästen är mycket bättre barfota runt om och då kommer han inte att köras nu som det verkar. Hästen kan dessutom inte heller räka med att komma till ledningen från sitt åttondespår vilket gör det än mer problematiskt. Motbud saknas inte och jag tar i första hand med Super Photogenic som verkligen varit fin på slutet. Från dåliga spår har han visat att han duger och då han inte är helt oäven i början kommer han att hamna bättre till än på slutet! P.P´s Perfect är ett kul drag då hästen nu kommer att testas med körspö för första gången. Han får dessutom Örjan i jollen från perfekt läge vilket gör honom mycket intressant! Visual Contact går sist med på lappen. Hästen vann på ett bra sätt efter vila sist och gynnas av distansen – varning!

Avd 5

Stona gör som så ofta upp över två volter och det är som vanligt ganska knivigt att lösa. Jag tar två från varje volt och det känns heltäckt.

Förstahäst är Fortune Again som som sett fin ut på slutet även om hon inte vunnit på länge. Distansen är dock ingen fördel och hon får inte pressas för hårt om hon ska hålla hela vägen. Bästa hästen är Captivating Ås om som är en tuffing i fin form. Hon kommer absolut att vara med på fotot. Wiss Shadow och Shockwave får också plats, varpå den sistnämnde inte missgynnas om hon får gå med skor bak vilket många annars sagt…

Avd 6

Här kommer jag att spika Nougat Ås som är en fantastisk häst. Sist var han den moraliska vinnaren efter ett toktufft lopp och har nu klart bättre förutsättningar. Enda orosmolnet är skoningen då han är bäst helt utan dojjor!

Avd 7

Jag avslutar med ett tvåhästarslås. Nimbus D.C är bästa hästen, men har ett trist läge. Han är dock blixtersnabb och kan utan problem runda ett fält som detta om han får rätt ryggar. Värst emot är Rooibos som bara blir bättre och bättre. Trea sist efter galopp och han vinner när som!

Spelförslag: 1728 rader / 864 sek

1. 1,5,6
2. 1,2,3,4,6,9
3. 1,6,7
4. 1,3,4,8
5. 2,6,11,12
6. 2
7. 6,11