Idag är det en förträfflig travdag på Åby med Drottningens och Kungens pokallopp. Ovanpå det delas det även ut en Elitloppsbiljett till segraren i Gulddivisionen och det kommer att bli åka av i loppen.

När man inte tror det kan bli bättre kommer även en jackpott till och för den som lyckas bli ensam vinnare dig väntar i runda slängar 44 miljoner! Att tänka på när det gäller Åby är som vanligt de dubbla innerspåren på upploppet. Valfri balans utlovas dessutom!

I morgon körs det en extra V75-omgång från Vermo med finska storloppet Finlandia Ajo. Jag kommer, efter noggrant övervägande, att inte presentera några tips då. Trots idoga försök att få fram tillräckligt bra information om loppen går jag bet, då jag helt enkelt kan för lite om alla de finska hästarna. Så med respekt för mina läsare så erkänner jag härmed min brist och låter er själva ta ställning om ni vill spela.

Spikarna:

Idag kommer jag att ta en riktig rövare när jag väljer att spika en treprocentare i femte avdelningen, Klass II. Jag vet att risken är stor att jag får stå med dumstruten på när loppet är kört, men jag känner mig bekväm i mitt beslut och här kommer motiveringen:

Seek And Destroy har ni som följer mina tips hör mig viska om flera gånger. Hästen har i de två senaste loppen gått i mål med alla krafter i behåll på V75, men helt hamnat under radarn. Hästen är helt okomplicerad och möter idag lite enklare hästar. Värsta motbudet, Othello C.D, ser jag inte som någon sprinter och med minsta klaff blir jag inte förvånad om Seek And Destroy står som vinnare idag!

Avd 1 (2140m auto)

Det börjar stort direkt från början med finalen av Drottningens Pokal. Kullens bästa fyraårsston gör upp om närmare en miljon i förstapris. Jag kommer att spela fyra hästars som ingen vann sitt respektive försökslopp!

Den jag tror absolut mest på är Ruby Crown, Scarlet Nights lillasyster! Hästen har börjat sin karriär på ett imponerande sett med segrar i åtta av elva starter. Hon var den moraliska segraren i sitt försök, men blev avslagen av en smygkörd kollega och blev tvåa. Idag ska hon tävla barfota runt om för första gången och det är mycket spännande trots bakspår. Jag vill även varna för Jetta Palema som gjorde ett markant förbättrad insats barfota i sitt försök. Hennes avslutning var av bästa märke och får hon loppet avslutar hon mycket vasst. How Amazing Tooma gillar jag skarpt och hon ska räkans här. Hästen har tävlat flitigt ända sedan tvååringssäsongen och har en hårdhet många andra saknar – given. Sist med på lappen går Candy Store som man rycker alla skor på idag. Så gjorde man en gång i fjol, men då hoppade hon från start. Hennes upphämtning var dock av bästa märke och det ska bli kul att se om chansningen håller idag.

Avd 2 (2640m volt)

I Silverdivisionen finner vi en stor favorit i Greenleaf Slim från stall Stenströmmer. Hästen har imponerat i sin nya regi och ska naturligtvis räknas tidigt i loppet. Jag är dock lite tveksam till hästens förmåga att starta med voltstart och väljer att gardera.

Super Otto kan jag inte släppa i nuvarande form. Hästen gör hela tiden makalösa insatser, men har inte haft något flyt och istället slutat straxt bakom vinnaren. Jag gillar hästen skarpt och går han iväg från sitt snäva fjärdespår dyker han upp på målfotot. Med på min lapp går även kapable Bear Dancer som kan mycket när han funkar och Vici Lane som är gynnad av distansen.

Avd 3 (2640m auto)

Klass I-loppet över 2640 meter är en jämn föreställning där det bästa hästarna fått bakspår och det bäddar för en överraskning.

Bästa hästen är Royal Prince, men han har dragit det sämsta spåret och är märkbart sårbar idag. Han är bra nog att vinna trots läget, men måste garderas. Med nästan lika uselt läge kommer mitt drag i Daydream Rapida. Kalmarhästen gynnas kraftigt av den långa distansen och är enligt stallet i hysterisk form för dagen. Man kommer att prova rycktussar för första gången idag och jag är säker på att det gynnar en häst som denna – varning. På framspår är Vernin Starlight dem som jag tror mest på. Hästen har vaknat till i ny regi och ska enligt stallet gå som bäst med täta starter – given. Jag kommer även att strecka fina Qalis Talis från perfekt spår och norske gästen Oscar Ribb som man tror mycket på från grannlandet.

Avd 4 (1609m auto)

I Gulddivisionen selar Roger Walmann ut sitt Elitloppshopp Magic Tonight. Från ett perfekt andraspår har han av naturliga skäl blivit stor favorit. Normalt vinner han, men jag tycker inte han sett lika fin ut i år som i fjol och tar med en fin häst till.

Den jag tror kan utmana om favoriten inte är i full form är El Mago Pellini. Hästen var grym från dödens näst senast på en topptid och är ruskigt bra de dagar han vaknat på rätt sida. Nu är spåret inte det bästa, men hästen kan verkligen avsluta med rätt resa och är värd ett streck.

Avd 5 (1640m volt)

Spik: Seek And Destroy

Avd 6 (2140m auto)

Första dubbeln vinner någon av hästarna med framspår bakom bilen. De klart vassaste springarna har dragit bra spår och det kommer att vara positionera som avgör mellan de bästa. Jag tar fyra streck som jag håller med klart bäst chans.

Förstastrecket hamnar på Untersteiner den äldres Staro Fendi. Hästen som ut som en kanon i sin nya regi och har verkligen tagit flera steg i sin utveckling på slutet. Oavsett position tror jag hästen är att räkna med. Vidare tycker jaga att det är läge och tid för Evens First Boy idag. Senast såg hästen mycket fin ut och verkar återfunnit fjolårsformen på nytt. Fint läge bäddar för den framskjuten placering. Skrällarna är Comeonhill som är blixtrande snabb ut och kan få en perfekt smygare här samt Lovelock som var sämre än två dåliga sist, men idag ska köras via open stretch. Jag tror det upplägget passar hästen som hand i handske.

Avd 7 (2140m auto)

Avslutningen är lika fin som inledningen. Här tävlar hingstarna och valackerna om samma titel och samma fina segercheck. Jag har funnit fyra streck som alla imponerade i sina respektive uttagningslopp.

Volstead tror jag mycket på här. Hästen flög fram sist i bländande stil och behövde inte tömmas nämnvärt. Nu är det upplagt för full laddning och jag tycker detta är hästen att slå. Det mest intressant i loppet är annars balansförändringen på osäkre, men högst kapable, Spartan Kronos. Slår barfotakörningen som planeras idag väl ut kan det bli hur bra som helst och han måste med på alla seriösa lappar. Vidare tar jag med de två försökshästarna som jag tycker överraskade mest i sina respektive lopp. Sylvester America var fantastisk som tvåa från döden i mördande tempo och Be Spontaneous som såg smällfin ut på barfotabalans efter sen lucka!

Spelförslag: 2560 rader / 1280 sek

1. 5,6,7,9
2. 4,5,6,7
3. 2,3,8,11,12
4. 2,10
5. 2
6. 1,3,4,7
7. 6,7,10,11