Åbytipsen idag skriver jag i farten då jag är på resande fot. Jag har dock haft mycket restid i veckan och det är lika med mycket analystid!

Jag kommer dock att tvingas hålla ner textmassan idag då jag har mycket begränsad tid vid datorn, men känslan är mycket god och det kan bli bra pengar idag. Tänk på barfotaförbudet och open stretch.

Jag spikar två hästar idag och det är i de båda inledningsloppen. Västerboonthenews och Raymond Palema väljer jag att hålla i handen och det känns mycket tryggt. Västerboonthenews har nog sin bästa uppgift på mången dag och det ska till ett mindre världskrig för att fälla honom. Raymond Palema, vet ni som följer mina tips, att jag varnat för på slutet och nu har han äntligen sitt framspår och då är det spets och slut!

Vidare vill jag varna för några pållar som kommer att skilja agnarna från vetet idag. Man Winner i avdelning 3 är startsnabb och distansgynnad.

Vincere Scis Win i Avd 4 satt fast med alla krafter kvar sist och även Kicki The Dancer i samma lopp hoppade bort vinsten sist 500 meter kvar.

I långloppet är Lunatic Face given om han kommer till spets och även Electrifying som laddats för detta loppet en tid!

I första dubbeln är Zonguldak given. Hästen är klart förfördelad då han alltid går med skor och älskar distansen!

Avslutningen är svår nu när Harry Haytrow måste gå med skor, tror det var 2012 sist! Varning för Montgomery Hill som var ruskig sist och Kash Is Cantab som har testats med ny balans i veckan vilket föll mycket väl ut – perfekt spår!

Spelförslag: 1680 rader / 840 sek

1. 1
2. 6
3. 2,6
4. 5,6,9,10
5. 3,9,12,14,15
6. 1,2,3,4,5,9,10,11
7. 1,2,3,9,10,12