Två raka omgångar med sju rätt på V75 är inte fy skam och toppform således från min sida. Tyvärr har utdelningen inte varit så bra som jag hoppats och jag får idag ta sikte på den jackpott som bjuds på Åby.

Som grädde på moset är det Åbys stora pris med heat-lopp som avdelning ett och fem med omvänd startspårsordning. Jag tycker årets upplaga är jämnare än på mycket länge och garderar stort i båda.

Toppenbanan gäller och glöm inte att det är open stretch!

Spikarna:

Jag kommer idag att singla tre hästar och sedan målar jag på utav bara den i övriga lopp.

Jag börjar med att singla Errol Boko i avdelning tre. Hästen har verkligen släppt till på slutet och vann okörd sist. Fint läge idag och en bra lösning på ett annars jämnt lopp.

I första Dubbelavdelningen tar jag ställning och singlar Nadal Broline som jag tycker är en enastående pålle. Hästen ser inte ut att kunna bli trött och har en kraft i sin framtoning som bara de bästa har. Det ser ut att kunna gå undan i början och det kommer att gynna Nadal som rundar alla till slut.

Jag avslutar omgången med att singla On Track Piraten som är en världsstjärna och idag äntligen fått ett fint spår. Hästen har god spetschans och han har visat sig vara mycket svårpasserad från den positionen!

Avd 1 (1640m auto)

Här kommer det att gå undan från start och det är ett mycket jämnt heat till Åbys stora Pris. Jag tar med fem hästar och hoppas det räcker.

Royal Fighter är given och han får loppet här. Enda varningen är om han ska gå med bakskor som den surras lite om. Vidare är B.B.S Sugarlight given. Hästen gör alltid bra lopp och ser ut att få ett fint lopp från fint spår. Vidare tar jag med Mosaique Face som är en hårding, Support Justice likaså samt Rue Du Back som är loppets darkhorse.

Avd 2 (2140m auto)

Omgångens jämnaste lopp följer här och jag fegar ut och tar samtliga. Det ligger skräll i luften.

De jag vill varna lite extra för är, förutom de som är mest streckade på framspår, är Jägermeister Akema som jag vet att Classe är mycket nöjd med! Även Toppgear är i full form for dagen och det ryktas om ny balans på den fronten – stormvarning!

Avd 3 (2140m auto)

Spik: Errol Boko

Avd 4 (2140m auto)

Även silverfinalen kommer att öppnas i ett rasande tempo då det är idel ädel startsnabbhetsadel med de innersta spåren. Det kan bli trötta ben till slut och jag streckar på.

Remeber My Name var sjuk sist, men är normalt att räkna med och från perfekt spår är han given, liksom Quick Fix som vunnit storlopp i år. Vidare vill jag ha med Shadow Woodland som ska gå barfota runt om, Västerbo Paymyday som jag jagat en lång tid och nu har fint spår, Oliver Kronos som är starkast i gänget, Naglo Del Nord som kommer från ett toppformsstall, Djali Boko på optimal balans igen, Montdore som sist gick med skor men nu ska gå barfota och avslutningsvis Venkatesh som går bäst i ryggar.

Avd 5 (1640m auto)

Här följer den andra heatet av Åbys Stora och nu har vi vänt på startlistan. Jag tar dock med samma hästar som i första, men vill här varna extra kraftigt för Support Justice som min Norske kontakt säger ska vinna är.

Avd 6 (2140m auto)

Spik: Nadal Broline

Avd 7 (3140m auto)

Spik: On Track Piraten

Spelförslag: 2750 Rader / 1375 sek

1. 2,3,4,6,7
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11,12
3. 4
4. 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11
5. 2,3,5,6,7
6. 9
7. 5