Göteborg gäller idag och det är överlag fina lopp runt om. Höjdpunkten är naturligtvis matchen mellan Sanity, vinterns häst i Frankrike, och Raja Mirchi. Jag tar ställning där och kommer att bjuda på ett par riktigt roliga drag som jag sniffat upp i veckan!

Dubbla open strech som vanligt när det gäller Åby och valfri balans utlovas dessutom!

Avd 1

Här tycker jag att det är en riktigt dålig favorit i Claes Boko. Hästen är stark och som jag ser det är enda chansen att vinna för hästen att övriga kör för hårt mot varandra…

Bättre chans tycker jag att det är för Nothing But Class som nu ska gå barfota och högst troligt i ledningen. Han tränar förbättrat och står med kanonläge från spår ett där det finns många val de dubbla innerspåren! Long Night är även han given på lappen. Hästen lyser form för dagen viner när som. Från spår nio står bästa skrällen i Onirique. Hästen är mycket speedig och får rygg på ledaren går ingen säker. Jag slänger in två ”lyxstreck” i Orione Spin och M.T Harmony. Orione ska gå utan skor, jänkarvagn och helstängt vilket är första gången mig veterligen. M.T Harmony gick mycket bra efter galopp sist och kan skrälla med högt tempo i täten.

Avd 2

Här spikar halva Sverige Paramonut efter hästens högoktaniga årsdebut sist. Hästen kommer dock att få jobba för havren nu så flera hästar är ute efter position från början. Det blir körning från början och motstånd saknas inte!

Super Photogenic är given mot favoriten. Han var grym sist efter en mycket tuff öppning och höll strålande till andrapriset. Hästen blir bättre och bättre och jag tycker han betalar bra idag. Highspeed Call är även han given från sitt fina spår. Hästen är tuff nog att vinna ett lopp som detta. Varning för Pelikan Trio som var mycket fin sist vid enkel vinst – snabb ut och tvärspeedig! Miljondragen är Aboy From Above som imponerade i ny regi sist samt Beebop Laday som alltid avslutar vasst!

Avd 3

Även här tycker jag att favoriten lever farligt. Dante Boko må komma med tre raka, men går nu upp i klass och det är inga blöjbarn han möter nu utan snarare en handfull råbarkade grovarbetare!

Hästen ska naturligtvis med, men jag vill ha med omgångens roligaste drag i Max Bob. Hästen ska nu köras barfota runt om för första gången och dessutom gå med jänkarvagn. Anledningen är enligt Untersteiner att hästen kunnat tränas och startas kontinuerligt utan avbrott nu vilket han aldrig kunnat innan. Hästen har absolut toppform och blir mycket intressant här! Vidare tycker jag att Divas Revansch är given. Hästen håller Stenströmmer högt och han ser en årgångstopp i honom! Jag streckar även Dansman Charlie som har chans om han hittar till spets, Bearable som är stark som få, Mr Miles som testas barfota runt om och Quit Windy som jag tycker blir bättre hela tiden och nu är enormt kuskförstärkt!

Avd 4

En favorit som jag dock inte kan se förlora är Sensational Dream. Nurmos häst har imponerat på slutet och möter nu betydligt enklare hästar än senast. Jag tycker det ser ut om en klassisk ”spetsochslut”-vinnare och tvekar inte!

Avd 5

Ett stolopp över två volter där jag tycker tre hästar räcker. Jag spelar två från start och en med 20 meters tillägg.

Valkyria R.Ö.K är favorit och det tycker jag är med allt rätt. Hästen ska dessutom värmas utan skor och blir det bra körs hon så i loppet. Hon är kapabel för klassen och är given i segerstriden. Bakom henne tar jag med Peter Jensens båda hästar Erica Hall och Hanna Banker. Båda har visat att de duger väl i Sverige och kommer, enligt stallet, med mycket fina träningsrundor i bagaget!

Avd 6

Första dubbeln och tillika toppmötet mellan två av Sveriges bästa hästar blir en höjdare. Sanity som har imponerat i Frankrike i vinter tar sig an Raja Mirchi som Ludde säger känns bättre än någonsin i träning. Jag tar ställning och ryggar Luddes häst trots att han kommer att få det tuffare loppet av de båda. Jag tycker att Sanity är sämre i Sverige och nu har han dessutom en tuff rad lopp i benen och många mils resande dessutom som tycker. Jag tror Raja slår klorna i Sanity i mitten av upploppet och övriga göre sig ej besvär!

Avd 7

Avslutningen är jämn och för att vara helt säker skulle man nog behöva fem-sex streck, men min plånbok tillåter bara två. Jag är dock helt säker på att de två jag spelar kommer att vara med på linjen.

Bästa chansen tycker jag att On Hold har. Hästen är en hårding i toppform som dessutom älskar distansen. Man sparade hovarna på honom sist och nu ska han åter gå barfota vilket gör ytterligare en växel. Värst emot tycker jag Sahara Dynamite är. Hennes uppvisning senast var grym och trots att det är ett varv längre denna gången så tycker jag hon ska räknas då hon kommer att ta spets. Om hon körs där eller på open stretch återstår att se, men oavsett tycker jag att hon ska ha toppchans.

Spelförslag: 1764 rader / 882 sek

1. 1,3,5,6,8,9,10
2. 1,2,3,4,7,12
3. 1,2,3,4,6,9,10
4. 4
5. 1,4,10
6. 11
7. 5,11