Hej alla! Hoppas Lucia varit behaglig och att ni börjar känna lite julkänsla. Jag ska göra vad jag kan idag för att ni ska kunna lyxa till det lite extra vad gäller julklapparna. Jackpot på Åby är det som gäller och det är inte en helt lätt omgång att bena ut.

Vädret är inte stabilt och trots att det är töväder så riskerar banan att bli lite hård pga utlovat regn. Risken finns att barfotaprinsessorna kan få lite problem och att grovarbetarna är de som gynnade – kolla noga innan ni lämnar in! Dubbla open stretch som vanligt.

Avd 1

Här kommer det att köras friskt från början och känslan är att det kommer att gå undan hela vägen. Jag bygger mitt system på att Lotus Elan sitter i spets efter ett halvvarv och att det kommer att fyllas på i omgångar från bakspår.

Lotus Elan är självklar på lappen i sin nuvarande toppform. Men då det kan gå för fort på vägen väljer jag att plocka med en handfull springare till. Stelton tycker jag är given. Han kommer med både fin rad och fina vitsord. Juul är själv uppåt och slipper han göra allt jobb själv är han med och hugger. Wiss Rambo vägrar jag släppa trots att han redan är finalklar. Det är en hårding och han kan mycket väl slugga sig till segern här. Parodie kommer att få en bra invändig löpning och med lucka blir även hon farlig. Storskrällarna är Åby-älskande Arazi Boko och Democrat som jag tycker blir allt bättre när han anfaller bakifrån!

Avd 2

Ni som varit med länge vet att min bestämda inställning är till Stolopp av låg klass är gardering! Är det dessutom kryddat med lärlingar bakom ratten så finns det inga undantag – precis som idag!

Bästa hästen, Pompano Dream, har fått ett, för henne, dåligt innerspår. Hon kan inte öppna så bra, men är snabb i övrigt och hamnar hon inte allt för långt ner i fältet så gynnas hon kraftigt av de extra innerspåren – given! Super Curious är även hon given. Hästen är en avslutare av rang och då hon även kan öppna så måste hon högt upp i ranken. Från bakspår vill jag ha med R.K Princess som varit mycket fin på slutet. Det är en häst som ser ut att kunna gå en bit upp i klasserna och hon är given på min lapp. Jag vill varna extra för Pamela Ali som jag tycker mött tuffare hästar än dessa på slutet. Hon vann näst senast mot hingstar och är mitt miljondrag i omgången! Med på lappen går även Bascaphi In som vaknat till barfota och La Princess som inte är så usel.

Avd 3

I guld kommer jag att spika Solvato som jag på sett på nära håll i Kalmar. Detta är en mycket intressant häst som har ett ruggigt steg och känns helt okomplicerad. Han bara borrar ner sig och ökar hela tiden in mot mål.

Sist må han ha hoppat sist, men det var otur enligt stallet och nu är det spets som gäller. Hästen springer en 12-tid nu och trots att Maharajah är med så ser jag ingen i loppet som har form nog att vinna den hårda vägen utvändigt min spik!

Avd 4

Jag spikar vidare och denna gången är det en lovande treåring som får förtroendet trots att han möter äldre hästar.

Napoleon C.D gillar jag skarpt och han har visat mot sina kullkamratera att han är lite utöver det vanliga. Sist var det många som var besvikna på hästen som underpresterade, men han var uttorkad och kunde inte göra sig själv rättvisa. Nu kommer han att bomba till tät och därifrån är det ingen som slår honom.

Avd 5

Här gör ett gäng 4-åringar, fördelade över två volter, upp om segern. Den stora favoriten Tore chansar jag bort då helst vill ha smyglopp och nu kommer att få göra det mesta av jobbet själv – det finns roligare drag att ta till!

Saxo Holmsminde är den ruskigt fin häst som haft mycket otur och därmed inte tjänat så mycket pengar som han borde. Nu ska han köras med jänkarvagn vilket han gjort en gång innan med finfin effekt – pass upp. På start tar jag med Storm Bee som på tre sverigestarter inte varit sämre än tvåa. Nu ska han dessutom gå barfota och det är toppchans enligt stallet. Sist med går en konstigt bortglömd Qualis Talis med Lill-Goopen. Hästen har tre segrar i raden och samtliga är tagna i överlägsen stil. Han kan öppna snabbt trots spåret och är min luring här!

Avd 6

Västerboonthenews gillar jag och han är det naturliga förstastrecken för mig. Det är dock så att han strular till det för sig mellan varven och är inte helt stabil. Nu blir det ju lite instabil bana och därför tar jag med tre stycken till som rensar bra!

Monte Major är ganska ny för Flemming och då det är en bra häst i grunden brukar det betyda att han bara kommer att bli bättre och bättre. Jag tror han tar spets och sen släpper han för att ta övriga på open stretch! Finish Brandon gillar jag och han gör aldrig dåliga lopp. Kommer han loss från sitt stängda spår blir han att räkan med! Sist med går ett idiotdrag, men jag kan liksom inte släppa hästen – Mon Petit Cheval! Hästen är riktigt bra och kommer att vinna på V75 framöver. Kanske inte idag, men jag vågar inte stå utanför.

Avd 7

Avslutningen löser jag med fyra streck där By Air är det roliga draget!

By Air har charmat oss tidigare, men har nu i regi Bergh vaknat till på nytt. Han kommer med två raka tagna med skor och brodd, men ska nu gå barfota runt om – varning! Mellby Viking är normalt bästa hästen och kunde lika gärna haft två miljoner på bankboken om han strulat till det så mycket. Nu står han dock illa till från spår åtta eftersom han inte kan öppna och riskerar ett allt för tufft lopp nu! Queens Delight står fint på det och ska räknas på läget medan skrällen är Keeping Julia som verkligen varit fin i år!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 1,5,8,9,10,11
2. 1,2,4,5,6,9,11
3. 2
4. 6
5. 4,9,14
6. 4,8,10,12
7. 2,6,8,10