Ett regnigt Åby välkomnar till V75 denna vecka. Vädret till torts ser det ut att bli en bra sportdag med högt spelvärde. Loppen är allt annat än lätta och med flera favoriter från trista lägen blir det extra kul.

Tänk på att det är dubbla open stretch och att det med största sannolikhet går att köra med barfotabalans då Åbys banan tål mycket regn.

Avd 1

Aristocat Boko är ett spikförslag för den som behöver flera. Hästen var grym sist och hästen vann med mycket krafter kvar.

Gången innan var banan för hård för hästen och därav den lite trögare insatsen. Nu är det en än mer passande distans och hästen är rättmätig favorit. Jag vill dock varna kraftigt för Pingus Vang, en häst som jag fått mycket info om och det är liksom inget vanligt skryt. Enligt min källa är detta Danmarks nästa storstjärna. Hästen var påpassad redan förra gången han gästade Sverige, men var felbalanserad och hoppade upprepat. Nu återgår Flemming till de gamla dojjorna och jag släpper inte denna pålle!

Avd 2

Den enda spiken på mitt system hittar ni här.

Med ett lopp i kroppen ska Stein Daylight ha en mycket bra chans att vinna. Hästen har utmanat de bästa i kullen vid flera tillfällen och detta är en mycket lovande häst. Näst senast var han sjuk och i comebacken senast gjorde han det kanon från dödens. Han tränar mycket förbättrat nu och jag tycker hästen är huvudet högre än övriga.

Avd 3

Gulddivisionen och tillika SM går inte av för hackor och detta kommer att bli ett rivigt lopp.

Fyra hästar får plats på mitt system och det är att betrakta som heltäckt. Sebastian K är det naturliga förstastrecket och det är bara att gratta Åke till ytterligare ett förvandlingsnummer. Hästen är snabb som vinden, men att han även nu fått upp lusten att vinna gör honom till en världsstjärna. Jag tycker docka att Sebastian borde vunnit lättare än han gjorde sist och jag garderar! Raja Mirchi är en mardröm för oss spelare då han är ojämn som hyn på en tonåring! Hästen är i sina bästa stunder overkligt bra och enligt Ludde känns han just så bra för dagen. Hästen älskar distansen och kommer jag vågar inte plocka bort honom här. Caballion är nästa häst som besitter kapacitet så det räcker och blir över. Nu känns det som att hästen kommer att köras i rygg på Raja och det kan vara så hästen ska köras så han inte taktar ur i slutskedet av loppen. Miljondraget är Deuxieme Picsous. Hästen är en hårding som trivs med hårt tempo hela vägen – vilket det kommer att bli här. Med lite flyt på vägen är hästen bra nog att vinna ett lopp som detta och nu betalar han mycket bra!

Avd 4

Klass II-loppet såg länge ut att kunna lösas med ett streck, men ju mer jag vred på loppet hamnade jag till slut på tre djur.

Utan open stretch hade jag singlar den store slappe lunsen Sonar Brodde. Hästen är trots sin storlek kvick ut och kommer med stor sannolikhet att ta spets. Hästen är dock lite ospeedig och risken är att han blir avslagen av någon ryggliftare. Motbud saknas inte och värst emot är Count Tooma som blommat ut hos duktige Savin. Sist var hästen mycket bra även om han bröt mycket i svängarna. På rakorna rätade han dock ut sig och det såg ut att finnas väldigt mycket fart i hästen ben! Bobbery är det roliga draget i loppet då hästen ska testas utan skor denna gång. Det är alltid kul att se hur det faller ut och det är nästan alltid ett framgångskoncept om hästarna är mogna för det!

Avd 5

Lärlings-SM avgörs över medeldistans och har samlat merparten av de bästa lärlingarna i landet.

Loppet ser ut att kunna öppnas i ett rasande tempo och det kommer att bli flera trötta hästar till slut. Minst fem hästar på framspår kommer att laddas och det kan vara så enkelt att vinnaren hittas i andra ledet bakom bilen. Geting Sånna är mitt drag i loppet. Hästen är jämn och säker samt bra i ryggar. Jitanes är nästa häst som gynnas av tempo och denna gången kommer hon troligtvis att slippa göra allt jobb själ – måstestreck! Mitt absoluta drag i loppet är Arazi Boko som på nytt ska barfota, vilket är som natt och dag för hästen, och nu har lopp i kroppen – pass upp! Listas Rafiki är man lite oroliga för från stallet då hästen inte kan laddas fullt ut från spår ett. Här kan spåret bli en fälla. Michael November är en fin häst som dock var bedrövlig sist. Hästen har fått vila sedan den starten och formen är lite osäker, dock ett självklart streck från fint läge. Tokdraget är Lyckes Per, en häst jag följt länge och alltid sagt att han kommer att skrälla på V75 en vacker dag. Idag är den ingen vacker dag eller för den delen ett optimalt läge, men hästen är i absolut toppform och jag vägrar att lämna hästen utanför systemet.

Avd 6

Sto-SM och allt kretsar kring Viola Silas. Hästen som aldrig slutar att imponera på oss startar med fin chans från fint läge.

Fredde är nöjd med hästen och hon ska denna gång testas med trekvartsstängt huvudlag. Något som funkat fint i träning. Skorna rycker man till skillnad mot senast och visst är det en bra chans. Jag tycker dock att gardering är givet då hästen faktiskt haft mycket skadeprobelm och inte startat kontinuerligt de senaste åren. Bra betalt får man dessutom på hästens sto – Braås Palema. Hästen som går absolut bäst i ryggar kommer att få ett fint lopp i detta lilla fält och jag höjer ett varningens finger! Global Midnight är även hon given, trots plumpen sist. Hästen var dock sjuk och det är inget att säga om. Nu tränar hon som hon ska och ger sig sällan från spets! Skrällen är superspeediga Victoria Fame som från perfekt läge kan dyka upp invändigt på upploppet och då blir hon obehaglig värre!

Avd 7

Här kommer det att laddas på många händer och öppningen blir mycket intressant. Känslan är att det kommer att straffa vissa och det finns flera roliga drag som kommer att profitera på detta!

Truculent är normalt det givna spetsbudet och Lasse är ganska säker på att hästen kan svara ut samtliga. Det är dock inte vi och en gardering är ett måste. Perfect Toll är inget spetsbud, men väl fältets mest kapabla häst. Distansen är inte optimal, men med det förväntat hårda tempot bjuds hästen in och efter insatsen senast går det inte att släppa hästen. Prawns var usel sist, riktigt usel till och med. Walmann har inte hittat någon förklaring och då han tränar som han ska blir han att räkna med här. Normalt är hästen en kulltopp och älskar smygare. Barfota runt om och rygg på Truculent känns som ett toppkoncept. Sist med på lappen går Joker Stursk som imponerade storligen sist. Hästen höll fantastiskt från spets var inte storts slagen trots ett tufft tempo hela vägen och en öppning i femtespår.

Spelförslag: 2304 rader / 1152 Sek

1. 6,10
2. 2
3. 2,3,5,10
4. 1,4,9
5. 1,2,6,7,10,12
6. 1,2,5,8
7. 1,3,8,9