Julen närmar sig och med det de stora utgifterna. Lägligt är det idag dubbel jackpott på världens bästa spel och det är väl bara att sätta en sjua och klapparna är i hamn, eller…

Åby är det som gäller när pengarna ska delas ut. Det är som vanligt extra innerspår på upploppet så svårigheterna med att vinna bakifrån gäller som vanligt. Banan verkar i alla fall vara helt ok för årstiden. Inga minusgrader, men som i övriga landet är det skor som gäller för samtliga.

Jag gör ett större system idag med tanke på förutsättningarna, men för er som vill spela mindre finner ni lösningen i sista avdelningen!

Spikarna:

Jag inleder med en i mina ögon mycket bra ensamhäst i Salina D.K. Detta är en av Danmarks bästa ston och hon är nog den i loppet som missgynnas minst med skotvånget.

Hästen har i även skrivande stund blivit nedstruken ett spår och har nu ännu bättre läge än innan. Värsta motbudet, Dernier Viking, är kraftigt missgynnad av både distans, bakspår och skor så den kan ni skippa!

I Guld gör jag som jag tänkte efter att On Hold gjorde comeback sist – spikar oavsett motstånd! Hästen var sagolikt fin då han vann åkandes efter att ha öppnar i överljudsfart och sedan bara ökat. Chansen att han ska hålla upp ledningen tycker jag är god och då får övriga åka…

Avd 1 (2140m atuo)

Spik: Salina D.K

Avd 2 (2140m volt)

Här finner vi en stor favorit i fine Thaitec. Hästen gjorde ett makalöst lopp sist när han vann trots att han låg på i spets, hoppade 600 meter innan mål och sedan kom tillbaka och vann med 30 meter. Jag vågar dock inte spika en häst som hoppat i hälften av sina starter och garderar stort i tron om skräll.

Alvena Ullaballa är mitt första motbud. Hästen har sett mycket fin ut i regi Heiskanen och jag tycker inte skor runt om är någon större nackdel. Hästen är snabb ut och kommer att får ett kanonlopp idag. Även Stoneface är given emot från perfekt läge med springspår. Hästen har sett bättre och bättre ut för Bergh och kommer de till spets är det hästen att slå. Storskrällarna är Going Popp och Belimo. Båda är lika bra med skor på och kommer från fina insatser – givna.

Vidare streckar jag: Jumpingjackofjoy om han går iväg felfritt, Queen Will från bra spår, Scampi med smygform, Jessica Highness som är kapabel och Vergilius Boko som är stark som en björn.

Avd 3 (1640m auto)

Spik: On Hold

Avd 4 (2640m volt)

Ett lurigt stolopp får vi finner ytterligare en stor favorit från innern med stora svårigheter att svara upp sitt spår i starten – stor gardering gäller!

Bula Bula Am var helt ok sist, men här är hon mycket sårbar då han inte kan öppna något vidare. Jag tror hon hamnar långt ner i kön och hon måste garderas. Utvändigt henne står en intressant häst som kommer att få lopp i Fabrica Pellini. Hästen har brottats i årgångsloppen i år och inte gjort bort sig. Hästen är både stark och snabb vilket övriga kommer att få vetskap om idag – pass upp! Även Steady Brodda är given i mina ögon. Hästen har slagit favoriten tidigare och är konstigt streckad utifrån det – solklar vid gardering!

Miljonskrällarna är: Jetset som, får Erik i jollen, Clumsy Lazy Louse som är betydligt bättre än vad raden visar och Önas Ida som är i sitt livs form.

Vidare streckar jag även: Kax The Flax som var för het sist, Snow Angel som normalt får svårt men är i toppform, Sing A Song som Jansson är nöjd med, Staro Hollywood i ny regi och Corinne Af Solnäs om hon klarar att gå med skor.

Avd 5 (1640m auto)

I Klass I kommer det att bli åka av från start. Storfavoriten Usain Colt tror jag inte ett smack på då han missgynnas kraftigt av att behöva gå med skor och han får stå utanför. Sex andra kusar får dock plats på lappen.

Den jag tror mest på är Qualis Talis som är mycket bra för dagen. Han kanske inte är någon sprinter, men det är han årstid och från perfekt läge är han given till glatt odds. Thiger Exclusive är nästa givna streck på min lapp. Hästen har inte vunnit på ett tag, men gjort strålande lopp som tvåa och trea. Nu möter han lite enklare emot denna gången och han ska räknas tidigt. Jag vill även varna lite för Lumberjack Joe som jag tror sitter i spets initialt. Hästen hamnade i trötta ryggar sist och det är bra att glömma!

Med på lappen går även: Crazy Foot Mambo som laddats för detta loppet, King Sir Kir då han är den mest kapable, men psykiskt svagaste, i loppet samt Mescal som kan allt ibland!

Avd 6 (1640m atuo)

Här är känslan att Scellino Luis på något sätt reder ut sitt innerspår och bara vinner. Hästen är grymt kapabel och ser ut att ha hittat tillbaka i form efter senaste segern. Jag streckar dock två kusar till, då det ändå finns en risk att hästen blir instängd, och tänker så här:

Bruno Di Quattro gjorde ett fint intryck på mig sist och har dragit ett finfint startspår. Hästen gynnas dessutom kraftigt av körspö vilket gör honom till ett mycket roligt outsiderstreck! Den siste på lappen är Only One Winner som jag tror är ledaren efter 500 meter körda. Han går normalt alltid barfota, men har vunnit 4/4 med skor så ingen ko på isen!

Avd 7 (2640m auto)

I avslutningen var jag länge inne på att singla Ni Talar Bra Latin, men vågar helt enkelt inte släppa Alkalizer Am trots spår 12. Båda är mycket kapabla och normalt klart vassast i loppet.

Ska ni ta ställning så är det Ni Talar Bra Latin som får stå först tack vara spåret!

Spelförslag: 3960 rader / 1980 sek

1. 5
2. 1,2,3,5,6,7,8,9,10,11
3. 1
4. 1,2,4,5,6,7,8,10,11,12,15
5. 2,3,6,7,10,11
6. 1,2,7
7. 3,12