V75 på nytt och denna veckan avgörs det i Göteborg och närmare bestämt då på Åby, banan som är känd för sina dubbla extra upploppsspår! Jag gillar det, det ger en extra dimension till spelet och det ger även extra bra betalt om man har en vinnare som startar med bakspår då det normalt är svårare att vinna därifrån på Åby.

Banan blir fin idag och valfri balans utlovas. Jag kommer dock att hålla ner texten lite idag då jag är på resande fot, men tipsen är dock väl inarbetade precis som vanligt och mina spikar är riktigt tuffa dagen till ära!

Avd 1

Här körs det hårt från början och det gynnar mitt korsdrag You Talking To Me som helt oförskyllt är nerrankad överallt. Hästen krokade ihop under fullt anfall senast och hade vunnit utan det tvärstoppet! Tillsammans med Namale Kronos, Ybanos, K.L.M Buymethemoon och More Than Enough är loppet löst!

Avd 2

Mynta Broline tror jag skarpt på här även om hon har bakspår. Hästen går bäst bakifrån och kommer från det hysteriskt formtoppade stallet Untersteiner. Många bra ryggar att välja och högt spelvärde! Vidare vill jag varna för Yes We Can som ska få helstängt på och jänkarvagn. Vidare går 4,6,8 och 12 med.

Avd 3

Den första stenhårda spiken slår jag ner i Sto SM och det är Mermaid Ås får stå ensak på lappen. Hästen hoppade av misstag sist och hon känns precis lika fin som innan. Hästen kommer att få ett mycket fint lopp är och är gynnad av distansen. Favoriten Dileva Käll har är en sprinter och har dessutom inte travat som bäst på slutet.

Avd 4

Här finner vi finnen som alla pratar om denna gången, nämligen Valentin Laday. Hästen kommer med fyra raka vinster och har vid dessa vunnit med nästan ett helt upplopp ner till övriga. Det man ska ha med sig är att han hoppade i alla sina tre starter förra året och nu få en lång, lång resa i benen inför detta. Jag tar med två hästar till och hoppas på skräll.

Tore som tror jag tar spets och är Åkes bästa chans i omgången samt Divas Revansch som ska gå barfota runt om för första gången är givna för mig!

Avd 5

Bakom den fina italienskan Priscilla Spin måste två spurtkanoner med. De jag tänker på är Pave The Way och What Love Can Do.

Pave The Way satt fast med krafter kar i finalerna sist och ser helt fantastiskt ut för dagen och What Love Can Do trivs mycket bra på just Åby.

Avd 6

Här var jag länge inne på att singla Credit Fayline som åter igen var bländande från spets senast som tvåa, men ändrade mig när jag studerat lopparkivet några gånger. Seabiscuits upplopp senast var jävulusiskt! Hästen tog massor på täten upploppet ner och kommer nu att köras mer offensivt – varning. Jag tar även med Stormysky som åter har toppläge, Wiss Rambo som är helt bortglömd och Arazi Boko som aldrig varit bättre.

Avd 7

Här kommer nästa spik av det rätta virket – Juggle Face! Hästen är starkare än Chili och ger sig aldrig. Över aktuell distans kommer hans styrka att fälla övriga här och jag tar ställning!

Spelförslag: 1620 Rader / 810 sek

1. 3,4,6,7,8,10
2. 3,4,6,8,11,12
3. 7
4. 2,3,11
5. 9,10,11
6. 1,5,6,8,12
7. 1