Detta blir den sista V75-analysen som jag gör i januari! Jag kommer att åka på semester i två veckor och återkommer sedan med laddade batterier! Idag är det dock Jackpott på Åby och läxan är gjord! Det står och väger idag och lika väl som det kan bli 1500 spänn på sju rätt känns det som att det kan bli hur mycket pengar som helst. Jag går som vanligt på det sistnämnda och garderar ett par, i mina ögon för stora favoriter.

Står det och väger angående utdelningen så är det samma sak vad gäller balansmöjligheterna. Jag har inte fått tag i banmästaren, men väl i min Göteborgskontakt som hälsar att det är ca tre minus nu på morgonen och att Åby nästan alltid lyckas få till en lätt banan vid gällande väderlek! Jag går på denna infon fram tills annat sägs! Open stretch gäller som vanligt på Åby!

Avd 1

Här är Åke stor favorit med Jonathan Palema, en häst som är jämn och säker, men ingen stjärna. Jag garderar och håller en häst som ett kanonspel!

Laurier Dag har varit fantastiskt förbättrad i tre starter på slutet. Han har liksom sett rappare och annorlunda ut på något konstigt sätt! Nu startar han från bakspår vilken är en fördel då han tenderar att bli het i spets. Även Kimbee San är intressant och Lennartsson är uppåt på hästen som ska tävla barfota runt om idag – helt avgörande! Han är snabb ut och kan välja upplägg därefter! Harpos Hitsville tycker Åke känns bättre än någonsin i träningen och jag vågar inte plocka bort honom trots läget.

Avd 2

Här var jag länge inne på att singla Twigs Tiffany som normalt sätt bra är bäst. Hästen är en riktig tuffing och kommer från ett fromstall, men jag fick fin info om två andra hästar i går kväll och väljer att gardera.

Morten Friies som kör Precious Spring låter meddela att hästen nu känns bättre än inför de loppen som hon vann i kraftfull stil i oktober. Hon ska dessutom åter gå utan skor och han är mycket optimistisk, vilket jag tar fasta på och streckar. Även Henrik Södervall är ovanligt uppåt på sin What Love Can Do och gör hon om samma fina insats som vid senaste vinsten ska hon vara med på målfotot här. Jag plockar även med Playing Tua som åter går utan skor, Password som tränar starkt efter sjukdom och Satine Calmon som nu undviker dödens och så går mycket bättre!

Avd 3

Silverdivisionen är inte mycket att skriva hem om denna vecka och den som har dragit vinstlotten är Stefan Persson som fått spår ett och två med sina djur. Han har trumf på hand och kan välja taktik hur han vill – båda är givna på lappen, men jag tar med tre hästar still som inte är chanslösa.

Burning Line Gral är hästen som kan stöka till det för Herr Perssons taktiktankar då ha kan lägga iväg ordentligt från början. Kommer hästen till spets körs han där och ska räknas med bra vinstchans! Broadway Legs är den bästa hästen i loppet och har verkligen imponerat i Norge, men Sverige har han gått bet och måste visa förbättring innan han rankas upp av mig! Miljondraget är Noak L.B som gjort det bra för Lugauer. ”Connie” är en duktig tränare och när han har form på grejerna, vilket han har nu, tar jag gärna med hans hästar även om de är streckade på en procent!

Avd 4

Jag går vidare på inslagen linje och streckar Lugauers hästar! Denna gång spikar jag och det är Starbecs Macklo som står fint inne i loppet och har mycket bra form. Sist var han knappt slagen av Max Bob, som då stod 20 meter före min spik, men nu står de på samma start! Jag tycker det är omgångens bästa spik!

Avd 5

Jag spikar vidare och denna gång är det strulputten Grumetti som gäller. Han har inte ett optimalt spår då han inte är helt rumsren, men han har kapacitet i överflöd och vinner normalt ett lopp som detta även mer lite spår på vägen. Är han lika bra som senast vinner han detta fram och baklänges och inget tyder på annat enligt stallet!

Avd 6

Första dubbeln ser ut att bli ett rivigt lopp då det är många snabba hästar som inledningsvis kommer att slåss om positionerna. Risken är att det blir trötta ben till slut och jag streckar på.

Onice Axe, Mr Fitch och Ybanos kommer att köra ordentligt för att nå spets och den som lyckas har mycket vunnet. Blir det en allt för utdragen öppning bäddar det för Breedlove och Golden Boy som båda kan göra mycket jobb i spåren på egen hand. Miljondraget är Sanssouici som har absolut toppform och är helt bortglömd!

Avd 7

Avslutningen är minst sagt svårlöst där det ska tas i betänkande att två av de påpassade hästarna från dubbla tillägg har ett helt annat lopp i planen och inte kommer att köras för fullt här!

Noras Bean och Quarcio Du Chene ska båda ut i Prix ´d Amerique och loppet idag är en del i matchningen. Jag tror att Goops häst har mer att vinna på att få en genomkörare och blir den av dem som får plats på lappen! Annars är det Åkes Mr Picolit och Beckman som jag tycker har bäst chans. Båda var toppfina i jobb i veckan en bubbelseger för stallet är inte omöjligt. Skrällarna är Prada Secret från startvolten och Blue Rock som gjorde en mycket fin comeback senast och går framåt med den starten innanför skinnet!

Spelförslag: 3500 rader / 1750 sek

1. 1,7,11,12
2. 1,3,8,9,12,13,14
3. 1,2,5,8,11
4. 9
5. 7
6. 2,4,7,9,12
7. 4,8,10,11,14