Dagen till ära körs Svenskt mästerskap för både ston och hingstar inbakat i V75-omgången, en omgång som jag tycker ser riktigt kul ut spelmässigt. Flera stora favoriter startar med dåliga lägen och det ska bli en fröjd att försöka fälla dem en efter en!

Vädret ser ut att hålla sig på en bra nivå – klart bättre än vad årstiden brukar bjuda på! Valfri balans gäller och glöm nu inte de dubbla extra upploppsspåren på upploppet!

Avd 1

Dagen kommer att öppnas i ett rasande tempo med ett tufft och jämt kortlopp. Det är många som är sugna på spets och i nästa steg även rygg på den som vill dit mest! Oavsett vem som hamnar vart så kommer det att köras mycket hårt det första halvvarvet och jag tänker såhär!

Mr Chicago är först ner till plankan och kommer bara att släppa till Västerboonthenews eller Fleetfoot Hanover, vem som kommer först. Jag hoppas och tror att det bli den förstnämnde då det öppnar upp loppet mest. Samtliga tre är givna vinstkandidater och går med på lappen. Jag betalar även för Underpaid Hanover som jag tycker blir bättre och bättre. Hästen älskar att ligga i ryggar in på upploppet och det är hästen som kommer att profitera mest på ett för högt tempo i spets!

Avd 2

Här startar Lover Face som stor favorit och det är inte underligt med tanke på den makalösa form hästen befinner sig i för dagen. Hästen verkar inte ha några direkta svagheter och vinner för dagen över alla distanser.

Jag kommer dock att dubbla systemet med ett verkligt fynd! Jag har fått mycket bra info från stall Lövgren gällande Super Streamline som sånär vann sist trots att han inte var bra för dagen. Nu är hästen åtgärdad och har laddats för denna uppgiften sedan senast. Lövgren säger att hästen kan öppna snabbare än han visat innan och kommer han till spets kommer övriga att få mycket jobbigt – varning!

Avd 3

Stona inleder SM-löpningarna och det är en rad fina damer som kommer att göra upp om pengarna. Jag gör det dock enkelt för mig och spikar en häst som ofta möter hingstar och har en hårdhet som ingen annan på framspår har – Your Highness!

Det finns bara en häst som kan mäta sig med mitt singelstreck, vad gäller hårdhet och kunnande, och det är Canaka B.F. Hästen hade varit given på min lapp om hon haft framspår, men från spår 12 är jag övertygad om att hon kommer att få en usel löpning i förhållande till Your Highness och det håller inte. Spårlotten har avgjort redan innan loppet och logiken segrar!

Avd 4

I Klass II-loppet är det två hästar som är klart mer spelade än de övriga och det är New Steel, som kommer med två bra insatser i nu regi, och Dencos Nemo Kilab som såg mycket vass ut sist utrustad med jänkarvagn. Jag kommer att ta med båda, men det åker med två bra hästar till som är betydligt lägre streckade!

Den jag tror mest på är Dencos Nemo Kilab som sist hade vunnit med 70 meter om han inte hoppat i spets 400 meter kvar. Hästen var dock för lätt i balansen och kommer nu att utrustas med boots fram och det tror jag blir perfekt. Han kommer dock att få gå i dödens på New Steel som sist visade sig riktigt kvick ut från start. De båda kommer att köra hårt under slutvarvet och då vill jag ha med båda Lövgrens hästar som är mycket vassa avslutare båda två. Kamanda är konstigt bortglömd då jag vet att tränaren håller hästen högt, men även Bonito Hornline ska räknas då han är stark och oöm!

Avd 5

Lärlings-SM följer härnäst och det brukar bli riviga lopp när det pumpar prestige ur öronen på ivriga lärlingar. Jag tycker loppet lyser gardering och jag streckar sex hästar.

Förstahäst är Even´s First Boy som radar upp bra insatser för dagen. Hästens svaghet är dock starten där han är osäker och det går inte att ladda iväg honom. Risken, förutom galopp, är att han hamnar långt bak och då får göra allt jobb själv under sista varvet. Jag rycker att det finns flera som skulle kunna profitera på favoritens rygg och slå av denne om slutvarvet blir tufft. Främst tänker jag på Going Ville som jag tycker ser ut att kunna bli en blivande kanon och han verkar bli starkare och starkare för varje start. Hamilton As tycker jag även han ska räknas tidigt då han gjorde en stark insats sist från dåligt läge. Hästen är snabb ut och kan vara hästen i tät efter 500 meter körda. De skrällar jag tycker är givna är Snappy Rose från fint läge, Electrifying som såg lysande ut sist och Divas Revansch som är van vid tuffare djur än dessa.

Avd 6

Första dubbelavdelningen tänkte jag länge lösa med ett streck och det är Remember My Name som är en hårding modell större. Hästen har inga svagheter och har trots spår långt ut på vingen kommer han att få en fin position och är hästen att slå!

Jag snavade dock över lite fin info på High Stage i veckan, en häst som inte vinner ihjäl sig, men tydligen känns bättre än någonsin i träningen. Han står på tur för vinst och har nu ett bra läge. Jag dubblar systemet med honom och känner att det är värt pengarna.

Avd 7

Avslutningen är också dagens höjdpunkt – SM! Det är ett gäng riktiga hårdingar som gör upp om en halv miljon kronor. Extra kul är det att Nahar fått spår ett och därmed blir sårbar vilket gör att jag garderar med fyra hästar till.

Värst emot är helt klart Mosauiqe Face som kommer från en kanoninsats i Danmark senast. Hästen är snabb ut och är van vid distansen – toppchans. Vidare släpper jag inte On Track Piraten som verkligen är i toppform. Han kommer med två raka segrar i imponerande stil och räknas tidigt. Skrällvarning är det på Digital Ink som är gynnad av distansen och B.B.S Sugarlight som kan få loppet i draget och känns mycket spelvärd idag!

Spelförslag:

1. 2,4,5,10
2. 5,11
3. 5
4. 2,4,10,12
5. 1,3,7,9,11,12
6. 3,6
7. 1,4,6,7,12