Dubbel Jackpot idag och en lysande chans att skapa trygghet i en, för dagen, orolig omvärld. Jag kommer har komponerat ett stabilt system till idag och det kommer att bli betydligt högre utdelning idag än förra veckan.

Åby har som vanligt dubbla extra upploppsspår och det är viktigt att ha med i beräkningen. Väder och vind är bra och valfri balans gäller.

Spikarna:

Jag tycker att Oracel Face är omgångens säkraste vinnare. Hästen går ner enormt i klass och möter inte mycket att hänga i julgranen. För två starter sedan var han med i Derbyfinalen mot de bästa i kullen och han bör vinna utan att förta sig idag.

Jag väljer även att singla Usain Henna i första dubbelavdelningen. Hästen svarade för en enorm insats sist trots att han inte kunnat förberedas optimalt och ska vara ännu bättre idag. Barfota runt om är anmält och det är optimal balans.

Avd 1 (2640m auto)

Spik: Orakel Face

Avd 2 (2140m volt)

Här tror jag att det skräller. Det är ett jämnt lopp där de mest spelade hästarna inte imponerar på mig.

Den jag tror mest på är Devs Dragon som sist gjorde sitt bästa lopp i livet. Han vann lätt och då han idag har ett bra läge är det hästen att slå. Även Ågårds Mats gjorde ett strålande lopp vid sin vinst sist. Det var fösta starten i ny regi och enligt stallet känns han ännu bättre inför idag. Tre riktiga skrällar bjuder jag på härnäst: Ängens Kryptonit var grym sist när hästen gick hela loppet i tredjespår och ändå var med på målfotot, Pharaon Face som ser ut som ett framtidslöfte och Going Papp som imponerade på mig när jag såg henne vinna från spets på Jägers för några starter sedan.

Avd 3 (2640m auto)

I guld är det jämnare än vanligt och hade jag haft råd hade jag tagit samtliga. Nu blir det istället fyra streck och jag tänker som följer.

Det kommer att gå undan från start och det bäddar för hästarna som startar bakifrån. Jag tar dock med två hästar med framspår och tänker att de kommer att kunna använda open stretch. Västerbo Highflyer är given i det slaget han är i för dagen. Snabb ut och säker på benen. Även Dreams Take Time är given på min lapp trots låga streck. Hästen gör nu fjärde starten för Untersteiner och han kommer att vinna när som helst! Vidare måste Ivar Sånna med på alla seriösa spelförslag. Hästen har åter funnit sin derbyform och blir stadigt bättre. Sist med går Beau Mec som även han börjar visa den form som för ett par år sedan gjorde honom till derbyvinnare. Läget är intressant och han gillar lång distans.

Avd 4 (2140m auto)

Här grämer det mig oerhört att Eagle Shot åter står med bakspår och därmed inte kan agera spik åt mig. Hästen är dock, trots läget, given i nuvarande form och kan mycket väl slå av övriga upploppet ner.

Jag vill dock ha med ett par roliga streck till nu när favoriten står med trist läge. Space Photo tyckte jag var bra sist när han sånär höll undan från spets på en vass tid. Spetsläge på nytt och det ryktas om barfotakörning runt om idag! Även Amour Du Coglais är given på min lapp. Hästen har inte startat så mycket i år pga olika problem, men är nu på gång igen och detta är en häst med mycket hög kapacitet. Sist med på min lapp går Tack Wee som jag tycker är mystiskt lågt streckad idag. Hästen var mycket fin sist som tvåa och från fint läge blir hästen farlig med lycka till slut.

Avd 5 (2140m auto)

Sto-Sm har verkligen samlat idel ädel adel bland de bästa stona i landet. Samtliga av de främsta har dessutom dragit fina startspår så det betyder körning från start och ingen är någon säker vinnare i mina ögon.

Youna är given så fin som hon varit på slutet. Barfota runt om dessutom och det är hästen att slå. Hon kommer dock att utmanas från start och det är risk för en mycket hård inledning. Från innerspåret startar Our Highness som kan öppna vasst vid laddning, spåret utvändigt om favoriten har Backfire som är som en inoljad iller i starten och utvändigt henne startar Neona Princess som sällan missar spets med öppet spår. Samtliga ska räknas.

Bakom dessa vill jag även betala för Amazon Am från perfekt spår och Twigs Voici som är i kanonslag.

Avd 6 (2640m auto)

Spik: Usain Henna

Avd 7 (2140m auto)

I avslutningen väljer jag att strecka fyra hästar som jag tycker sticker ut bland övriga.

Den jag tror mest på är Montdore som gör kanonlopp hela tiden. Hästen är stark som brännvin och kommer att sätta press på den som kör i ledningen (läs Vici Lane) och den lär inte hålla undan. Jag vill varna kraftigt för Huge Star som gör tredje starten för Veijo. Han var sämre sist, men över opassande distans, och kommer att göra ett kanonlopp idag istället. Även Explosive De Vie ska räknas efter att ha kommit bort på slutet. Sist med går skrällen Jq El Tomcat som dragit vinstlotten med spår ett. Hästen var bra sist och blir obehaglig för den som inte streckar.

Spelförslag: 1920 rader / 960 sek

1. 5
2. 2,3,5,11,12
3. 2,5,9,10
4. 4,6,8,11
5. 1,2,3,4,5,6
6. 6
7. 1,4,6,12