En dubbel V75-helg inleder vi idag med en mycket intressant omgång. Jag tycker mig ha funnit en lysande lösning på omgången med två roliga spikar och en handfull kanondrag som alla betalar bra.

Väder och vind får, för årstiden, räknas som gynnsamma. Lite regn förväntas under tävlingarna, men inte mer är att man kan köra med valfri balans.

Spikarna:

Jag börjar med att spika i andra avdelningen och då en häst som jag följt sedan första starten. I normala fall hade jag dock inte spikat med dagens förutsättningar, men jag har att tacka Stig H för denna lösning.

Day Or Night In är hästen som ska ge Johan Untersteiner en framtida världsstjärna. Hästen är den bästa han tränat och även om han är lugnt tagen har han en karisma och ett kunnande som jag inte sett hon många hästar. Jag spikar trots bakspåret då Stig H gett order om att Brooklyn Club ska köras i spets och då kommer min spiks motbud att få en klart tuffare resa utvändigt. Jag känner mig mycket trygg i mitt val!

Nästa spik är även den ett resultat av långa studier av hästens utveckling. Jag har väntat på att skörda pengar på Tobacco länge och sist var det meningen, men då slog man på skor straxt innan start och den dagen var förstörd. Ni blir det dock barfota balans och trots lite vila känns hästen mycket bra för dagen och jag tycker detta är den bästa spiken i omgången!

Avd 1 (2640m volt)

Här kommer många att spika Usain Henna efter dennes topprestationer på slutet. Jag tycker dock att hästen möter tuffare hästar idag och dessutom ska han vara som bäst nästa helg då det vankas finaler. Han är given på lappen, men garderas.

Värst emot tycker jag Order To Fly är. Han fick dock stryk sist, men behövde då loppet. Distansen är klart gynnsam och spåret år inte fel då han slipper göra allt jobb själv denna gången. Next To None Sib var hästen som slog Order To Fly sist och gjorde det i stor stil. Han har spetsläge idag med och är hästen att slå från ledningen. Mitt roliga drag är Julio De Lux som inte är omnämnd någon stans. Detta är en häst som härdats länge i gällande klass och gynnas enormt av lång distans. Barfota fram, som gäller idag, är dessutom ett stort plus – stormvarning!

Avd 2 (2140m atuo)

Spik: Day Or Night In

Avd 3 (1640m atuo)

Håll i hatten gott folk för här kommer det att gå undan i inledningen. Nästan samtliga med framspår i loppet är snabba ut och de flesta gör sina bästa lopp i den främre träffen så räkna med att det kommer att köras friskt på många händer. Jag har min idé klar och spelar därefter.

Favoriten Alvena Pele sopar jag under mattan direkt. Hästen är gammal och mentalt vek. En tuff öppning idag och han slänger in handduken i god tid, det finn mycket bättre streck att tillgå. Min förstahäst är helt klart O´Grady som har en härlig form för dagen. Han slipper startrusningen och kommer istället starkt över upploppet till glatt odds – varning! Vidare streckar jag: Harry Haythrow som kommer mer och mer efter en sämre period, Knows Nothing som visserligen inte vunnit på V75 än men kommer allt närmare, Food Money som sett mycket fin ut efter skada, Underpaid Hanover som såg bländande ut i sin comeback senast och avslutningsvis Nato Dream från perfekt läge!

Avd 4 (2140m volt)

Spik: Tobacco

Avd 5 (2640m auto)

Stoeliten är ingen enkel nöt att knäcka, trots att loppet inte är fullt. Jag streckar hela sex av nio djur och tror mycket på en skräll!

Dernier Viking och Ariel Boko är som väntat påpassade när det är tal om lång distans. Den sistnämnde tror jag mest på då Dernier Viking är allt annat än rumsren. Båda är dock givna då de är grymma om de har vaknat på rätt sida, men jag tror mycket på Playing Tua som är mycket gynnad av distansen. Jag har talat med Urberg tidigare gällande just detta och han vidhåller att hästen är bäst över dagens distans – full form gäller och hon är bortglömd idag! Med på lappen går även Georgia Corner som är ett av Tysklands bästa ston, Amazon Am som kan mycket när hon funkar och Eketorpets Tess som är snabbast i gänget med en smygare.

Avd 6 (1640m atuo)

I Bronsdivisionen finner vi dagens största favorit i Only One Winner. Hästen är bra, men inte att lita på och vinner ”bara” från spets. Detta är naturligtvis motståndarna medvetna om och kommer att göra allt som står i deras makt för att hästen inte ska nå sin favoritposition. Lyckas de är favoriten lika illa ute som en banan i handen på en apa!

Motstånd saknas inte heller även om favoriten skulle nå spets. Jag har fastnat främst för två kusar som båda är i sällan skådat slag för dagen. Jag tänker främst för Johan Roc som verkligen tänt till på omlagd träning och gjort det kanonbra i tre raka starter. Den andra som ni inte får släppa är Harvey Tornardo som kan massor när han funkar och dagen till ära har lika lite förtroende i loppet som Löfven har i riksdagen. Detta mina vänner är en slugger som jag vill varna kraftigt för! Vidare går även Stay Alert med från fint spår, Man Winner från rygg ledaren, Even First Boy om luckan kommer samt Orakel Face om de kör för fort i täten!

Avd 7 (2140m atuo)

I avslutningen går jag kort och tar två formkort att luta mig mot.

Den jag tror mest på är Staro Hey Joe som har hittat en makalös formtopp på slutet. Från ett finfint startspår kommer hästen att garanteras en fin resa och han är med på målfotot! Även den Tyske gästen Spicy A går plats på min lapp. Hästen hoppade i debuten på svensk mark, men gick mycket snabbt till slut och ser ut som en häst som väl motiverar sin höga segerprocent (40 %).

Hade Razor Kronos haft något annat spår än just ett, som idag, hade han också varit given. Nu är risken överhängande att han hamnar långt ner invändigt och då får han stå utanför min lapp!

Spelförslag: 2016 Rader / 1008 Sek

1. 2,3,4,9
2. 10
3. 4,5,6,7,8,10
4. 8
5. 1,2,3,4,5,6
6. 1,3,5,6,7,8,9
7. 4,7