Som väntat blev det Jackpot även efter söndagens tävlingar, favoriterna avlöste varandra och det gäller att istället ta chansen denna vecka! Hagmyren, med ett av de kortaste upploppen i Sverige, håller i taktpinnen och jag har många drag att bjuda på!

Inget extra upploppspår eller vinklad vinge erbjuds och som det ser ut idag (läs fredag) så ska det gå att köra barfota om än på en blöt bana.

Avd 1

Här har spelarna gjort Covington Ås till favorit och det känns rätt. Hästen har dokumenterad form och fint läge.

Spets blir det dock inte. Calvados Crane med framspår brukar betyda spets och går kusken den inte direkt så brukar han köra tills han är där. Hästen har ett lopp i kroppen efter vila och bör var på väg mot formen – gjutet streck! Dragen är Quality Control och Flicka Rigas. Den sistnämnda ska gå barfota runt om och är i absolut toppform ”20 meter bättre än senast hon vann på V75” menar stallet!

Avd 2

Omgångens största lampa blir som vanligt Hallsta Lotus. ”Världens bästa kallblod” är dock till åren kommen och verkar nu mera springa lite mer som han själv vill och inte kusken. Bakspår över kort upplopp borgar för gardering!

Lome Mix är den klart mest intressanta hästen. Han startar ofta med flera tillägg och gör sällan några plattmatcher. För dagen känns han mycket fin enligt stallet och lägen är bra med rygg på startsnabbe Marat. På tal om Marat så kan han bli en obehaglig överraskning för svenskarna. Hästen är segerrik och dessutom startsnabb och bäst i spets. Sist hoppade han från start, men gick mycket snabbt i sin upphämtning och visade att formen är på topp – måstestreck! Sist med på lappen går min favorit Tyri Svarten. Hästen har är inte så snabb i benen, men en kämpe av rang och vinner vilken dag som helst!

Avd 3

I guld saknas de riktiga kanonerna och loppet är inte helt enkelt att bena ut. Startkanonerna står med bakspår och vem som sitter i spets efter 500 meter är lite av en gissningslek.

Bästa hästen är nog Monster Drive trots att han inte vunnit än för Åke. Sist var han med i Åbys stora och gjorde det fint bakom Sebastian K. Nu går han ner i klass och första årssegern kan komma här. Fancais Du Gull är näst på tur för min del. Hästen var formligen lysande sist när han vann från spets. Normalt är han bäst bakifrån och jag blir inte förvånad om han minner med ett par längder efter en fin ryggresa sista 700. I Won´t Dance är sista djuret med på lappen. Lopp i kroppen och hög lägstanivå gör att han alltid ska räknas i mediokra guldlopp.

Avd 4

Även Klass III löser jag med tre streck. Loppet är ojämnt och när jag fått till mig att Molle C.D inte fungerat i träning och har problem med ett knä måste blir allt lite enklare!

Mick Jägers är obesegrad med Åke i vagnen och var fin sist vid vinst. Hästen ska enligt stallet gå lika bra bakifrån som i spets och är min etta i loppet. Charles Boko blev jag impad av sist. Hästen fick ett struligt lopp, men såg härligt pampig ut som individ och det känns som att det finns flera växlar kvar i hästen. Med mindre strul här ska han ha fin vinstchans. Sist med på lappen går Sea View torts dåligt läge. Hästen vann säkert från dödens sist och jag gillade vad jag såg. Hästen lägger iväg bra från start och kommer han ner i banan blir han att räknas med till glatt odds.

Avd 5

Stoloppet är som vanligt lite knepigt. Bästa hästen står med tillägg över korta häcken och det känns som att allt annat än gardering är tjänstefel här.

Flowstarter G är klar favorit, men det är ingen tacksam uppgift med dessa förutsättningar. Inte nog med att det är tillägg över kort distans utan även med Hagmyrens korta upplopp som lök på laxen. I mina ögon passar distansen inte heller som handsken och garderingen känns solklar. Baroness Boko kom ingen vart sist som väl påpassad på V75. Hon hade gången innan imponerat vid vinst, men visade föga av det Färjestad. Skillnaden tror jag var balansen som vid segern var barfota runt om medan hon bara tävlade barfota fram sist. Nu ska hästen gå barfota runt om och bör räknas tidigt vid gardering. Lipstick Jungle har tampats med de bästa kullsystrarna på slutet och det har enligt stallet gjort gott. Hästen står fint till med springspår och skulle hon knipa ta om spetsen så är det nog hästen att slå i loppet! Draget är Shemeansbidness som vann i överlägsen stil sist på ny balans. Hästen var innan varit trög, men barfota fram verkar vara melodin och det blir så på nytt!

Avd 6

Här slår jag ner omgångens bästa och enda spik i Future Love. Den härligt lunkande fuxen har visat kvalitéer som övriga i loppet knappt kan stava till och trots spåret är det en kanonchans. Sist blev han stressad från start och det är bra att glömma. Barfota runt om är tanken och det gör säker 20 meter till på hästen!

Avd 7

Avslutningen är en härligt jämn bronsdivision där ingen är helt chanslös. Jag stannade på fem streck tillslut även om det kanske känns lite tomt.

Bästa hästen är i mina ögon Fredrik Laday. Svenssons pålle har slagit hästar som Disco A.E och Lovelock vilka inte syns i denna lista! Med tanke på den låga streckprocenten som hästen uppbär just nu så kan det vara omgångens drag! Good Speed är nästa hedershäst som bara måste med på lappen. Sist gjorde han ett topplopp efter att körts till spets mitt i loppet. Hästen har inga direkta svagheter och kommer att dyka upp på målfotot. Stormysky står bra till och vann lätt sist efter några sämre insatser. Hästen är snabb ut och kommer att få ett fint lopp. Pine Alone är Åkes val i loppet och han gör sällen fel vad gäller den biten. Hästen ska med, men frågan är om inte hans andrahäst är mer intressant. Classic Man har alltid varit lovande och det känns som att det finns mer att krama ur femåringen. Med två månaders Åke-träning i benen blir det intressant att se vad hästen kan och kan är given på lappen.

Spelförslag: 1440 rader / 720 sek

1. 4,6,10,11
2. 1,6,8,13
3. 4,8,11
4. 4,8,9
5. 3,6,8,14
6. 10
7. 4,5,7,9,11