Eskilstuna bjuder på Breeder´s Crownfinaler dagen till ära och det är mycket fina tävlingar runt om. Vädret är bra för att vara en novemberlördag och banan är enligt mina källor så fin den kan vara för årstiden. Barfotabalans utlovas från banmästaren och även jag kan utlova flera bra skrällbud till er läsare.

Avd 1

Gårdagens strykning av Perfect Power gjorde mitt ställningstagande i inledningsloppet mycket lättare. Inledningsvis skulle jag gardera storfavoriten med just Perfect Power, men nu blir det spik.

Noble Night gjorde det bra sist trots att han var allt för het i spets. Hästen ska nu få ett öppet huvudlag och Walmann tror att han svarar spets ändå. Hästen har aldrig torskat från spets och gör inte så nu heller – bra spik!

Avd 2

Även här finner vi en stor favorit i Fascination. Treårsmärren som hela tiden varit huvudet högre än sina kullsystrar har en bra chans, men det finns motbud som heter duga.

Metior Easy har jag tjatat mycket om här på sidan och fortsätter på samma linje. Åke valde spår först och jag tror han kör i spets här även om han inte vill uttala sig om taktiken. Favoriten har aldrig förlorat från pik och det vet Åke som svarar tills lampan släcks. Blir det som jag hoppas kan det blir trötta favoriter och jag plockar med några riktiga skrällar som utvecklats fint i höst. My Golden och Mousse har visat att de duger i sammanhangen tidigare och är självskrivna på lappen. Tokdragen är Penny Garline och M.T Harmony som båda bjöd på ruggiga avslutningar i sina kvallopp – jag vill inte spela utan dessa!.

Avd 3

Guldloppet har fått en extra riktigt rolig knorr denna gången. Korrren heter Saston och över dagens korta distans är han ett helt oskrivet kort.

Hästen som imponerat så oerhört över den långa distanserna ska nu prövas på korta häcken. Min känsla är att hästen kommer att köras för fullt loppet igenom och det är ingen omöjlighet att han drar musten ur övriga. Jag vill dock fylla på lappen då det är många rutinerade sprinters med och än är de snabbare än Saston. Från samma stall startar Friction och Oracle. Båda är ruggigt snabba och har fin form. Oracle är den som betalar bäst för dagen och som han såg ut näst senast som fastlåst blir han att räkna med här. Caddie Comet var stall Nurmos mycket uppåt på när jag pratade med dem i veckan. Hästen har verkligen tagit sitt förra lopp på rätt sätt och de satsar mot spets – självklar på lappen liksom Monster Drive som Åke är nöjd med och han står med perfekt smygläge. Mitt tokdrag är Global Investment som spurtade mycket förbättrat sist och verkar vaknat till nu när hans årstid är inne. Sist med går I Won´t Dance som numer går bäst med ryggresa. Han såg formstark ut sist då han gick i mål med krafter sparade.

Avd 4

Breeder´s för fyraårsstona ser mycket intressant ut. Nurmos tycker att Askens Valencia ska kunna hålla spets medan Lennartsson tycker att Vincennes enkelt borde ta sig förbi. Jag däremot tror att Miss Beniss eller Pomona Vibb sitter i spets efter första 400 meterna och vad blir då summan – toköppning?

Jag bygger mitt tips på att det öppnas för fullt från de flesta av ovan nämnda händer och garderar. Allan ovan nämnda utom Miss Beniss går med på lappen. Jag vill även varna kraftigt för Chat Chip som flög fram i sitt kval. Hästen har visat att hon duger mer än väl i dessa sammanhang och det känns som att hon kommer att få sitt lopp här. På speed blir hon mycket farlig och 12 procent är mycket lockande. Mermaid Ås gillar jag och vilken form hon visat på slutet. Sist vann hon från dödens och visade hur tuff hon är. Hon ska räknas oavsett resa här. Sist med på lappen går Parodie som jag tycker höjt sig mycket på bara någon månad. Hästen höll tappert från spets sist på en topptid och är helt bortglömd här.

Avd 5

Här finns ett spikförslag till för den som vill har fler än de två jag kommer att ha när jag spelar. Oleander må stå med dåligt läge, men som hästen sett ut den senaste tiden måste han räkans nu när han möter ganska överkomligt motstånd. Han är dock det tredje bästa spikförslaget i omgången och jag garderar som sagt.

Jackal Face är en härlig typ som kan mycket i grunden. Hästen rapporteras träna mycket bra för dagen och ska normalt räcka långt i ett gäng som detta – roligt streck. Roligt streck är även Chip Dealer som hittat en fin formtopp för dagen. Sist flög han fram som tvåa och gången innan vann han från dödens, en position han normalt inte gillar. En dark horse är Luddes nyförvärv Jean Pierre Corner som verkar vara en segerstaplare. Han har dock startat i Tyskland innan och motstånden är helt annat här – Ludde är dock uppåt och med helstängt och barfota runt om kan det blir åka av!

Avd 6

Nästa spik blir Panne De Moteur som hade otur i Derbyt och nu kan ta revansch på Pato som han släppte till då och blev kvar med alla krafterna i rygg. Spets tar han och släpper gör han inte så det luktar runt om denna gång.

Pato må vara bra, men han var inte till sin fördel sist och får stå tillbaka i tipsen nu.

Avd 7

Avslutningen ser ut att bli en riktig urblåsning. Från start kommer det att köras som om det var sista loppet i världen. 1,2,3,6 och 7 ska laddas och det kan bli mycket mjölksyra spritt över upploppet till slut.

Jag tycker Ed You är det självklara strecket. Hästen vann plättlätt sist och kommer nu att kunna profitera på det förväntade för höga tempot i spets. Hästen går mycket bra bakifrån och formen är tå topp. For Life släpper jag inte heller. Hästen såg mycket vass ut inför sin debut i regi Nurmos. Hästen fick dock tas upp lite bryskt efter startkörningen och då slog han ihop och hoppade. Han tränar än bättre nu och det är tal om en kanonhäst i grunden! Macho Gossip släpper jag inte heller då han verkar vara i sitt livs form för dagen. Sist vann han med halva upploppet okörd och jag har en känsla av att han kan hamna bra på det trots att han ska laddas!

Spelförslag: 3024 rader / 1512 sek

1. 1
2. 1,2,3,4,5,9
3. 2,3,4,5,6,7,9
4. 1,2,3,6,9,11
5. 1,12,13,14
6. 1
7. 3,9,11