Det verkar som att det är skor som gäller för samtliga även denna dag. 15 minusgrader under natten har gjort att banan är hård trots idogt jobb från banpersonalens sida. Många av de påpassade hästarna kommer att missgynnas och det går nog att vara riktigt tuff för den som vågar plocka bort de hästarna som normal är beroende av att gå barfota.

I övrigt ser det ut att bli en kul omgång med många roliga drag för den som är påläst. Jag har gjort min läxa och tror på bra pengar!

Avd 1

Här startar Bear Dancer som stor favorit. Hästen är dock ojämn i sina prestationer och jag är inte heller säker på att hästen kan svara upp sitt innerspår – gardering.

Jag tycker att Art On Line är ett riktigt kul motdrag då han denna gången får ett rejält tillskott bakom spakarna i Johnny Takter. Hästen är dessutom snabb ut och kan mycket väl snuva favoriten på spets – varning! Nästa måstestreck är Lord Rocket som idag går ner i klass efter två raka starter i Guld. Hästen har varit klart bra mot de betydligt tuffare motståndarna och nu är han helt bortglömd! By Air floppade i comebacken sist, men var inte hårt jobbad och man var inte förvånade från stallet. Nu är man dock mer optimistiska efter loppet och hästen har visat sig gå bra även med skor! Aristocat Boko vågar jag inte släppa då han såg mycket fin ut sist. Trots ”fel” distans spurtade han vasst och säg bättre ut än på mycket länge – spåret emot. Sist med går Allaballakaitoz som sällan gör dåliga lopp. Sist gick han vasst efter galopp!

Avd 2

Omgångens törsta favorit finner vi här i finfine Nadal Broline. Hästen är normalt bara bäst här, men jag resonerar så här och garderar:

Invändigt kommer favoriten att få svar av Calvados In som kommer med två raka. Det kommer att bli ett lopp i dödens för favoriten och då vill jag ha med Stepping For Money som får proffskusk i jollen och Caspian Doc som såg bländande ut sist när han oturligt drogs sist i rygg på en sjunkande motståndare.

Avd 3

I guld ”fattas” guldhästarna denna gången och det är inte många som sticker ut nämnvärt i loppet. Jag streckar tre hästar och det räcker för mig!

Från innern tror jag Democrat håller upp spets och sen är det hästen att slå. Sist kördes han passivt och gick i mål mycket mycket krafter kvar! Vidare vill jag ha med No Deal som är ruskigt kapabel och nu har lopp i kroppen. Sist med på lappen går I Saw You som gillar hemmabanan och tränar starkt för dagen!

Avd 4

Då jag väljer att bara spela med en spik i denna omgången får jag gå kort på ett par ställen och här gör jag så med två hästar. Jag spelar den som är bäst och den som såg bäst ut i sin senaste start!

Oliwer Kronor
är ett monster och trots att han startar från sämsta läget tycker jag att han har toppchans. Han är van vid mycket tuffare hästar och distansen är klart gynnsam. Draget är Bearhawaii som gör tredje starten i ny regi. Senast var stall Liljendahl mycket optimistiska, men då kom hästen bort helt och den löpningen är bara att glömma. Hästen såg dock ruskigt fin ut och det väljer jag att inte glömma – pass upp!

Avd 5

Här följer ett roligt fyraåringslopp över tre volter – ett riktigt getingbo! Jag streckar två hästar på första och andra volten och sen den enda på dubbla tillägg – sammanlagt fem streck!

Sist varnade jag kraftigt för Journey som är mycket kapabel, men hästen var för pigg och hoppade bort sig bakom bilen. Nu rapporteras hästen träna fortsatt bra och är given på min lapp. Även Remote Control är given på min lapp. Hästen gör en mycket intressant debut för Robert Bergh och trots att han gjort sig känd som en frontrunner så vågar jag inte plocka bort honom här! Vidare tar jag med He´s A Diffacolt som gillar distansen, Hunter Mahan som jag tror leder länge och Thaitec som kan ”allt” ibland.

Avd 6

Min enda spik i omgången slår jag ner här. Efter en lång downperiod har äntligen Tenzing börjat visa det som förväntades av honom som unghäst. Han har varit oerhört bra i två raka segrar och jag tror han vinner oavsett löpningsförlopp här!

Avd 7

I avslutningen pratar alla om två hästar i Zelda Zonk och Dernier Viking, två helt skilda hästar, som kommer att tampas om segern. Jag tror att det kommer att köras friskt mellan just dessa två och det kommer att bädda för fler – jag garderar!

Från innerspår vill jag har med Alvena Take It som varit mycket fin på slutet. Hon har utvecklats och går bra även med skor runt om. Även I´m Unique är given i segerpratet. Hästen har blommat ut i ny regi och är oöm för positionerna. Sist med går ett riktigt miljondrag i Bethel Hanover från spår 12! Hästen är en flygmaskin som hittat en hysterisk formtopp på slutet. Kan hon lifta med i ryggar under slutvarvet kan on mycket väl städa av ett gäng som detta!

Spelförslag: 2700 rader / 1350 sek

1. 1,2,3,5,6,12
2. 5,9,10
3. 1,3,9
4. 9,12
5. 2,6,10,11,14
6. 1
7. 1,5,7,10,12