Det är vår i luften även i Norr och det ska vi ta till oss inför dagens V75:a från Umeå. Det är kallt på nätterna, men fint på dagarna och tjälen har gått ur marken och det kommer att bli en fin bana enligt banmästaren.

Flera mycket intressanta hästar luftas idag, allt som steg i matchningen mot sommarens storlopp. Mest intressant är nog Daniel Redéns Propulsion som imponerade storligen i sin comeback sist och idag ska testa på lång distans för första gången – mycket intressant!

Spikarna:

Idag blir det bara en spik då jag har för många ”måstehästar” som jag inte kan lämna utanför. Den som jag väljer att hålla i handen är dock en riktig kanon som i normala fall skulle ha varit 75-procentarae, men efter missen sist är han bara knapp favorit från ett perfekt startspår.

Hästen jag talar om är naturligtvis segermaskinen Tekno Odin. Från spår ett ska han ha en lysande chans att hålla spets och till skillnad från senast så slipper han då femtespår i 17-tempo vilket kan knäcka den bäste. Jag ger hästen en chans till och är övertygad om att han tar den!

Avd 1 (2140m volt)

Här var jag länge inne på att singla Bravo Navarone som jag tycker har höjt sig mycket sista halvåret och senast var mycket vass vis spetsseger. Det är dock fler som kommer med fulltankad form idag och till sist blev det hela sex streck.

En som ser ut att ha vaknat efter vintervilan är Make It Quick som gick vasst från ett uruselt läge senast. Han börjar se sådär kraftfull ut som han gjorde vid några tillfällen i fjol och då är han nog bästa hästen i fältet – given! Även Queer Fish har grym kapacitet i grunden, men brottas oftast mest med sig själv och sin osäkerhet. Han dock såg stabil ut i sin årsdebut och ska räknas vid felfri avgång.

Top Of The Worlds han vara ett lyxstreck då han är sju resor bättre när han är med i täten i loppen. Nu startar han åter från bakspår, men Reijos stallform är grym för dagen och jag vågar helt enkelt inte släppa hästen! Skrällarna är Rutger Gigant som det viskas barfota på och Special Topgear som håll helt strålande sist efter en omöjlig resa som borde gett trötta ben långt tidigare än vad som blev fallet – varning!

Avd 2 (1640m auto)

Spik: Tekno Odin

Avd 3 (2140m auto)

Fyra kusar blev summan när jag var färdig med Gulddivisionens analys. Det är inget lätt lopp att lösa, men efter några telefonsamtal fick jag den infon jag var ute efter och känner mig trygg nu.

Den hästen som jag fått bäst information om är Rocky Winner. Hästen har inte haft den riktiga toppformen på ett tag, men nu verkar det som att hästen är där och idag blir det full satsning. Optimal balans och utrustning för en topprestation och det är min första häst i loppet. Utvändigt om Rocky Winner startar Ed You som även han varit lite vid sidan om formen under lång tid. Nu har dock även han verkat tillbaka och känns bättre än på mycket länge i jobben. Det vi ska ta med oss är att han har blicken mot Finland och kommande storlopp där så det är osäkert om han kommer att köras på mer än säkerhetsbalans idag.

Bakom dessa två vill jag även betala för bättre odds och tar med Cool Keeper som kan allt när han vill. Sist med går Nahar som Bergh var nöjd med sist, men han har innan dess inte rosat marknaden. Jag är dock inne på att Bergh känner att det här hög tid att prestera nu, om han vill ha några inbjudningar till storloppen, och känslan är att han kommer att göra ett bra lopp idag.

Avd 4 (2640m volt)

Här finner vi en stor favorit i Calle Laday som var bra sist, men på intet sätt fantastisk. Han är för stor favorit för min del och jag streckar tre kusar till som jag tror kan ställa till det.

Barfota fram på Mellby Dealer är mycket intressant i mina ögon då han senast var mycket bra efter vila. Hästen är snabb ut och kommer han till spets tror jag han vinner! Från bakspår startar Reggea Hall som har en fin rad och sällan eller aldrig gör dåliga lopp. Bra smygläge borgar för en fin insats. Sist med går Viola som har uselt läge, men mycket kunnande. Med rätt ryggar tror jag hon är kapabel att rund ett gäng som detta!

Avd 5 (2640m auto)

Här följer dagens höjdpunkt och det är framförallt två hästar som jag är mycket intresserad av här: Propulsion och Global Revenge. Båda hästarna tror jag kommer att få en mycket fin säsong och sedermera en plats i eliten.

Propulison gör sin första start över lång distans och det brukar normalt vara lite osäkerhetsvarning på det. Redén är dock säker på sin sak när han säger att hästen ska lösa det galant och han måste med på sin klass. Global Revenge vet vi funkar bäst över distansen och har han övervintrat som han ska kommer han att bjuda upp till dans.

Kantbollen, som jag dumt nog väljer att betala för, är Alkalizer Am som tränare Lindgren är helt lyrisk över för dagen. Full laddning mot spets och han släpper inte till någon – kan det gå?

Avd 6 ( 2140m auto)

Första dubbeln är ett riktigt rövarlopp med många fina kusar som vill visa vad de går för. Jag tar med fyra hästar, men tror absolut mest på Volstead som var lysande i debuten sist.

Kommer Volstead till spets, chansen ökar då stallkamraten Al Dente står innanför, ska han ha en dålig dag om kan ska förlora. Risken är dock att Michelagelo Ås hinner före och då är det hästen att slå. Båda är givna på min lapp.

Bakom dessa måste Daley Lovin med efter hans fantastiska lopp sist då han slog av Volstead på linjen efter en resa i dryga spår. Det som drar ner förhoppningarna är startspåret som missgynnar hästen då han inte är så snabb ut! Sist med går Explosive De Vie som nu har två lopp innanför västen och bör har funnit storformen. Det pratas om barfota runt om och hästen kan verkligen avsluta vasst om övriga kör för fort i täten!

Avd 6
(2140m atuo)

Avslutningen är ett getingbo där ingen kuse lyfter sig nämnvärt mot övriga. Jag har dock gjort min läxa och plockar fram två hästar som bör ha bra chans till glada odds!

Sambucus P.R är en rusare som laddats för just detta loppet en tid. Han har visat att han duger på V75 innan och ska idag gå med helstängt huvudlag och utan skor på hovarna. Kommer han till från start tror jag att han är bäst och under tio procent på strecken är ett stort skämt! Den andra kusen på min lapp är Oleander Face som får Bergh bakom spakarna dagen till ära. Sist startade han från ett lika uselt läge som idag, men gick en strålande avslutning och såg finare ut än någonsin på ny balans. Eventuellt rycker man ytterligare skor till dagens lopp och jag vill inte stå utanför om det slår ännu bättre ut än ändringen senast.

Spelförlag: 2304 Rader / 1152 Sek

1. 1,4,6,7,9,12
2. 1
3. 6,7,9,11
4. 3,6,9,12
5. 1,7,9
6. 3,5,7,9
7. 7,12