Jackpot, uppehållsväder och Åbys stora pris – välkomna till en fantastisk travdag! Förutsättningarna för en fulländad travupplevelse ligger för vår dörr. Åby har gjort sitt nu gäller det bara att själv ta tag i sitt spel och skapa den perfekta raden!

Som vanligt när det gäller Åby är det lite att ta hänsyn till och då tänker jag framförallt på de extra innerspåren på upploppet. Vidare körs dagens höjdpunkt, Åbys stora pris, som två heat och det föranleder mycket taktik från alla håll! Jag har klart för mig i alla fall.

 

Avd 1

Dagen inleds i ett rasande temop med första heatet i Åbys stora. Totalfavoriten Sebastian K har ett dåligt läge och kommer enligt mina kontakter att köras optimalt först i den andra heatet – jag garderar.

Commander Crowe var dålig sist, men han gillar inte franska storbanor och får dessutom inte köras med jänkarvagn i snigelriket. Nu är förutsättningarna perfekta för honom och han ska räknas tidigt. Save The Quick har samma fördelar nu då även hon går bäst med jänkarvagn. Den åker på nu och hon måste med på lappen. The Best Maderik är även han given på mitt system. Hästen må vara utan seger i år, men är en riktig skjutare och kan slå vem som helst. Sist med går Traveling Man som kan nå spets här och då ska räknas.

 

Avd 2

Här streckar jag fyra hästar som jag tycker höjer sig över mängden.

Från spets ska Electrifying räknas med toppchans. Hästen kommer från ett stall i form, ska gå barfota runt om och med jänkarvagn vilket kommer att ge maximal effekt. Han är given på lappen. Linslusen A.U håller Åke högt och hästen var bra i sin senaste start efter lång vila. Hästen är dock bäst i spets och är lite sårbar nu – dock given ändå. Skrällarna är Magical Face som är startsnabb och dessutom ska gå med urryckare denna gången samt Will Love You som ska testas barfota runt om denna gången och funkat mycket bra på det i träning!

 

Avd 3

Här är läge att fälla favoriten No Deal som inte kan försvara sitt innerspår och dessutom ska gå med skor på alla fyra hovarna denna gången!

Flemmings häst ska naturligtvis räkans trots att han inte körs med optimal balans, men att singla honom tycker jag är en dum idé.  Motstånd saknas inte och främsta utmanaren är Arazi Boko som vaknat till ordentligt på slutet efter att han testades med jänkarvagn. Nu har han spetsläge och ska räknas med bra chans. Mr Chicago hade jag nog spikat om han var i samma form som i somras, men hästen lider av de sviter han haft efter sin skada och kan inte gå utan skor vilket är ett minus och han rankas ner. Wiss Rambo tycker jag är lite väl lågt rankad på många håll. Hästen är i grym form och gör sällan ett dåligt lopp – han är given. Vidare streckar jag Indescribable som har bättre form än raden, Overtaker By Sib som kan vinna trots sitt dåliga spår och Allaballakaitoz som verkar trivas i sin nya regi.

 

Avd 4

Även klass I-loppet bör garderas då de mest streckade inte är helt att lita på. Jag målar på.

Kaiser Broline är påpassad, med alla rätt, men hästen har vikt ner sig i spets några gånger på slutet och får nu köras lite mer avvaktande. Med rätt resa tror jag dock det är bästa hästen. Falcon Håleryd är även han mycket påpassad, men är på intet sätt en säker häst. I de två senaste loppen han startat på V75 har han hoppat och det är ingen häst jag vill hålla i handen när det blåser.  En riktigt kul idé är Alfas Giacomo som går mycket bra bakifrån och dessutom känns bättre än någonsin i träningen. Får han lite hjälp på vägen blir han farlig till slut! Krypton Eye möter lättare hästar än senast och ska räknas från fint läge. Från Stenströmmers stall kommer Working On A Dream och Pay Back Chip som båda får plats på min lapp.

 

Avd 5

I detta, det andra heatet av Åbys stora gör jag det enkel för mig och spikar Sebastian K. Till skillnad mot heat ett kommer han att gå barfota och över kort distans tror jag ingen i detta gänget slår honom med dessa perfekta förutsättningarna.

Avd 6

I första dubbeln tycker jag det ser lite vanskligt ut att bra strecka Västerbo Highflyer och Viking America vilket jag sett att många experter förordar. Båda hästarna trivs i hårt tempo och min känsla är att det kan bli lite väl bra när de kör mot varandra så jag tar med ett par roliga drag.

Örbäckens Cruella står oerhört fint till och måste räknas från som sämst tredje invändigt. Hästen är tvärspeedig och kan bli mycket obehaglig för övriga vid fritt in på upploppet. Även Zjanti River måste med så han verkligen höjt sig på slutet. Hästen är så pass snabb ut att han borde kunna komma åt den åtråvärda platsen i rygg på ledaren. Med Open Stretch blir kan det sedan bli hur bra som helst. Sist med går Call Me Hanover som man rycker alla skorna på till denna starten. Hästen har inte riktigt visat vad han kan och blir farlig här.

Avd 7

Jag sparar det bästa till sist och går helt på den infon jag fått från stall Svantedt i veckan. Perfect Toll är Åkes absolut bästa chans i omgången och vi kommer att få se en helt annan häst än i de två senaste loppen.

För första gången på snart ett år har hästen tränats för fullt och det verkar som att han håller ihop efter sin långdragna skada. Mängden träning har ökats markant på slutet och han känns lika bra som när han vände ut och in på sina motståndare förra säsongen. Distansen är ett plus och jag spikar!

Spelförslag: 4200 rader / 2100 sek

1. 1,3,4,5,7
2. 1,4,6,9
3. 1,2,4,5,8,9,12
4. 2,4,5,7,9,11
5. 2
6. 1,2,3,7,9
7. 13