Idag gott folk tycker jag mig funnit en lösning på V75-problemet som känns mycket, mycket bra. Omgången är mycket spelvärd och kombinationen med norrlandstrav och V75 blir extra intressant idag – jag tänker såhär:
Kombinationen med många överskattade norrlandshästar som möter tuffare gäster skapar ett stort spelvärde om man kan läsa igenom korrelationerna. Jag känner att jag lyckats med det idag och jag får mycket betalt för mina drag!

Vädret är just nu helt ok, men det finns risk för nederbörd framåt eftermiddagen. Håller regnet sig borta ska man veta att Bodens bana är mycket snabb och det är svårt för framförallt hästarna med tillägg att hinna fram då banan nästan är självspringande. Tänk på att det är sent trav idag – avgörs i midnattssolen!

Spikarna:

En trolig och en rolig spik bjuder jag på idag. Jag börjar med den lite trista storfavoriten Hawk Cliff som dock har en ruskigt fin uppgift framför sig och svårligen kan förlora. Hästen tränar mycket starkt efter att ha varit sjuk i sin senaste start. Hans kapacitet i friskt tillstånd är vida överlägsen de motståndare som han möter idag och han är i mina ögon en bergvinnare!

I fösta dubbelavdelningen är det många som lägger sina ägg i Ready For Mores korg, något jag inte rekommenderar. För det första har hästen varit skadad sedan förra sommaren och inte startat på snart ett år. Hästen må träna bra, men det är skillnad på tävling och träning. Det man ska ha med sig är även att Bodens innerspår inte är enkelt att hålla upp vilket gör att favoritens hyfsade startsnabbhet inte kommer att räcka här.

Jag bjuder istället på Order To Fly som vinnare. Hästen kördes äntligen utan skor runt om senast och gjorde då, som vid de andra två gångerna det hänt, ett mycket fint intryck. Hästens tre insatser med barfotabalans har är samtliga makalöst bra och med samma balans utlovat idag är hästen en vinnare till mycket fint odds!

Avd 1 (1640m auto)

Inledningen är av karaktären en eller alla. Jag föredrar den senare och tänker så här:

Whitehouse Express är stor favorit, efter två fina insatser på slutet, men hänger löst i min bok. Hästen är långt ifrån startsnabb och från spår sju är risken för ett lopp i ingenmansland överhängande. Det finns flera många intressanta motbud som kommer att göra livet surt för Örjan och det ska mycket till om han ska vinna.

Nappa Scar är den självklara utmanaren. Hästen är snuskigt snabb ut och kommer att få ett fint lopp. Han är klart bäst över korta häcken och van vid tuffare konkurrenter. Den finske gästen, Archie Dream, har jag fått mycket bra info om från min finske kollega. Hästen har varit mycket bra på slutet och känns minst lika fin i träningen – pass upp! Den siste måstehästen är Claudius F som visserligen har sämsta läget, men är snabb ut och kommer med dokumenterad toppform. Till en procent är han loppets drag!

Bakom ovan nämnda kusar streckar jag även: Andover Streamline som var finfin sist, Random Shot som vaknat till ordentligt på slutet, Valle Streamline som utvecklats mycket i sin finska regi, Dream Trotter som har perfekt smygläge, X. Factor N.O som var fin sist i Boden och Digital Control som såg bättre ut än någonsin sist.

Avd 2 (2140m volt)

Även här kommer jag att gardera stort då man ska mixtra med balansen på favoriten Tangen Haap. Det har man gjort en gång innan och då funkade det inte – kan vara värt att ta tillvara på här!

Bakom favoriten är det två självklara motbud i Guli Storm och Eldvin. Båda ska köras utan skor och det är optimalt för bådas del.

Skrällarna bakom som får plats på lappen: Adrigo som gick 1,20 sista varvet sist och det i lätt stil, Bodbäckssiv som är mycket bättre än vad strecken visar och Krusen som kan mycket i ljusa stunder.

Avd 3 (2140m atuo)

Här var jag länge inne på att singla Baryton som är en mycket fin häst, men backar ur då risken för att han blir fast finns även om den är liten. Han har aldrig riktigt erkänts trots många topplopp. Även idag är han bortglömd och från perfekt spår borde han vara med på linjen.

Le Chapeau är det givna motbudet. Han testades barfota sist och gjorde en strålande insats från ledningen på barfotabalans. Samma idag och spetschans gör honom till favorit bland spelarna. Två till får rum på min lapp och båda visade upp toppform i sina senaste lopp, Twigs Briard vann sist trots ett tufft lopp och Västerbo Arthur avslutade i överljudsfart från liknade läge som idag.

Avd 4 (2140m volt)

Här följer ett ganska ojämnt stolopp som i mitt badkar står mellan fem kusar som höjer sig markant över resten.

Bästa hästen är helt klart Olympia Gold som dock står med svåra förutsättningar via två tillägg. Det krävs högt tempo i ledningen om hon ska hinna fram, men kapacitet att segerstrida finns och hon är given. Bakom henne vill jag varna lite extra för Banthechokolate som gjorde ett topplopp på valla mot mycket hårda ston sist och M.T Kitty som gick strålande efter galopp som tvåa sist.

Övriga på lappen är: Segerstaplaren Miss Gladiator och snabba, men veka, Finca Boko.

Avd 5 (2640m auto)

Spik: Hawk Cliff

Avd 6 (2140m auto)

Spik: Order To Fly

Avd 7 (2140m auto)

Avslutningen är dagens klo och ett, för året, mycket fint Norrbottens Stora Pris. Ett par elitloppsdeltagare brottas med tuffa snabbloppare och utgången är långt ifrån självklar.

Jag kommer att strecka tre kusar och resonerar såhär:

Propuslsion är bästa hästen, men har fått ett sämre spår. Hans insatser i Elitloppets försök och final var av bästa märke och han verkar inte tagit någon skada av de tuffa loppen. Bättre på medeldistans enligt tränaren. Sauveur är även han given för mig. Hästen kommer från en strålande insats i Harper Hanovers lopp och fick där bara stryk av en världstravare som Bird Parker. Sist med går Anna Mix som visat sig bra nog att matcha de bästa i världen. Insatsen senast är bara att glömma då hon blev hovöm och dessutom var brunstig – varning utfärdas idag!

Spelförslag: 3600 sek / 1800 sek

1. 1. 3,4,5,6,7,8,9,11,12
2. 2,7,8,10,12,13
3. 1,5,9,12
4. 2,5,6,12,14
5. 3
6. 10
7. 1,8,10