50 miljoner i jackpot, finaler och möjlighet till evig ekonomisk lycka bjuds idag från huvudstadsbanan Solvalla. Jag har gjort allt för vända på allt oflyt jag haft under ett par veckor och det är nu det ska vända!

Vädret ser ut att kunna hålla sig på ok-sidan. Några droppar regn kan falla under tävlingarna, men det ska inte bli några mängder och det utlovas valfri balans från banmästaren!

Avd 1

Här är Perfekt Toll stor favorit och det är inte så konstigt om man går på vad hästen kan. Jag känner dock att det är flera minusfaktorer att ta hänsyn till nu och garderar.

På minussidan har vi: Svanstedt själv är på semester vilket alltid innebär sämre resultat för stallet, träningsmöjligheterna är sämre för dagen och stallformen har inte varit lika fin sista månaden! Lägg därtill att flera av Åkes hästar har hoppat i slutet av loppen vilket jag anser tyder på reaktioner på en hård lång säsong. Hästen får såklart plats på mitt system, men tillsammans med andra. Ed You fick en trist sistasväng runt korvkiosken sist, men spurtade mycket bra hela vägen in i mål. Det är hans årstid nu och han är mycket spelvärd denna gång till 14 procent. Beatasine visade sist vilken sneeker hon är. Hon öppnar snabbt och har ändå en speed kvar när luckan väl kommer. Från perfekt läge måste hon räknas. Wiss Rambo har jag, fram till senast, sett som en medelmåtta. Efter senaste loppet har jag dock fått omvärdera detta så insatsen var oerhört imponerande och den sunda tanken är att han tagit ett steg till i sin utveckling. En liknande insats här och segerchansen är god.

Avd 2

Även här är det en Svanstedt-häst som är favorit, men inte heller By Air är en spik för mig!

Anledningen till att jag inte spikar By Air är inte att samma tanke som innan om en sliten häst, då han inte gjort så många tuffa starter under året, men väl utgångsläget. Hästen har aldrig kunnat öppna speciellt bra och övriga kommer att göra allt för att hålla honom kvar på innerspår. Kommer han ut ska han räknas, men han kan inte lämnas ensam på lappen! Steve Fourty vill jag varna för nu. Hästen ska provas utan skor runt om och dessutom med ryckhuva. Hästen ser jag som en möjlig barfotahäst och det kan göra väldigt mycket för en sådan häst att slippa dojjorna – skräll! King Tilly är dock hästen jag tror mest på. Senast körde Claes lika uselt som Barbro Carlsson och hästen fick inte en ärlig chans. Gör han det bara lite bättre här ska hästen ha mycket bra segerchans. Jag vill även varna kraftigt för en nästan ostreckad häst i Kiss Me Kemp! Hästen har blommat ut till en av de vassare i kullen och gav för ett par starter sedan en viss My Golden en match in på linjen. Lite överpace och hon dyker upp på linjen.

Avd 3

Guld är ett getingbo, ett riktigt getingbo. Det är nästan en eller alla som gäller och jag tar det första.

Känslan är att det kommer att gå undan rejält från start och sedan inte lugna ner sig speciellt. Det bäddar för Caballion som nu får anfalla bakifrån och det tror jag är hästens likör – han flyger lågt upploppet ner och vinner med två långder!

Avd 4

I klass II-finalen har jag valt ut fyra djur och det var allt plånboken kunde tåla. För er som har lite till att lira med så skulle i alla fall ett par hästar till med för att det skulle kännas helt tryggt.

Overtaker By Sib har imponerat storligen länge och är den naturliga favoriten. Han har dock sprungit på sig mycket pengar och möter tuffare hästar nu – gardering! Mitt förstastreck är helt klart Perfect Power! Han var mitt vinstdrag inför Breeders Crownfinalen senast, efter en grym avslutning i sitt kval, men ströks pga av feber. Hästen har inte tappat någon form enligt stallet och hade han haft bättre läge hade jag spikat! Gambrinus Degato är även han ett måstestreck. Maken till formstark häst får man leta efter och då han är kvick ut och har hyffsat läge är han given på mitt system – optimal balans nu! Sist med går Prey Frontline som är jämnheten själv. Hästen bra bakifrån och skulle det bli hårt tempo gynnas han extra.

Avd 5

Diamantstoets final är inte heller den en lätt nöt att knäcka. Det står några fina hästar på start och det kan bli svårt för tilläggen att nå fram till slut.

Cuba Cohbia känns given på lappen så hon verkligen piggnat till på slutet. Tar hon spets ska hon räknas tidigt. Den som är värst emot i spetskampen är Suprise Up från springspår. Hon går bäst därifrån och skulle hon komma förbi de invändiga är hon hästen att slå. Miljondraget på start är Sanna Streamline som laddats inför denna uppgiften ett bra tag. Nu blir det barfota runt om på nytt och hon tränar riktigt bra hälsat Puro. På tillägg står två kanoner i Opportunity och Pea Life. Båda har finfin form och tål att göra mycket jobb. Passar de inte för mycket på varandra så har de kapacitet att runda fält som detta. Jag betalar även för Password, som var fin sist, och Unleash Face. Båda profiterar på högt tempo och har hårdheten för att vinna!

Avd 6

Fyraåringsloppet och tillika DD-1 är dagens höjdpunkt och det är ett kanonrace helt enkelt. Merparten av de bästa fyraåringarna är med och det kommer att bli ett rivit lopp.

Disco A.E gillar jag skarpt och då han nu slipper det helstängda huvudlaget och dessutom får Örjan bakom spakarna blir han det naturliga förstastrecket. Oasis Bi är nog den som kommer att bli bäst i gänget som äldre. Han har inte fått så många tunga lopp och ser liksom ut att kunna än mer än han visat – trots att det han gjort är imponerande. Hästen är kvick ut och från spets blir han farlig här. On Track Piraten har vaknat till utan skor och tog så sent som för två starter sedan skalpen av topphäst i Tyskland. Nu kommer han att få göra mycket jobb själv och är lite sårbar. Mermaid Ås och Indescribable ska som ston normalt vara chanslösa mot hingstarna, men dessa två är avslutare väl så snabba som de pojkar de möter och jag blir inte förvånad om någon av dem är först i mål!

Avd 7

Efter många turer fram och tillbaka så slutade det med en spik här för mig. Jag tog kontakt med en kille som känner Flemming och han upprepade det han sa till mig för några veckor sedan. Nämligen: ”Pingus Vang är den bästa häst Flemming tränat och jag tror att han bara vinner” .

Vi såg lite av hästens kunnande senast när han vann, men Flemming var ändå inte nöjd. Nu ska hästen lättas i balansen och känslan är att han rundar detta gäng till slut!

Spelförslag: 2240 rader / 1120 sek

1. 2,5,7,10
2. 2,4,6,11
3. 9
4. 4,6,8,11
5. 1,7,8,11,13,14,15
6. 2,3,6,8,11
7. 11