Finfina finaler väntat idag och det känns MYCKET intressant ut spelmässigt. Flera jämna lopp där spelarna gjort några tveksamma favoriter väl stora på strecken. Jag kommer att singla två bra kusar som jag känner mig mycket trygg med, i övrigt blir det ett par lopp som jag går kort i och ett par som blir rikligt fyllda med streck.

Banan ser ut att bli fin och någon neder börd att tala om är det inte på gång. De som gått med långa hakar i på slutet kan med gott samvete köra med betydligt kortare, om än några alls.

Spikarna:

Jag spikade On Hold när han senast mötte Ed You och det var helt rätt val. Idag är det dock omvända roller på mitt system. Ed You var, trots förlusten, den bättre hästen och han är än bättre i träningen inför dagens lopp. Jag har dessutom en känsla av att Ed You kommer att överflygla On Hold från start och då är det ingen i loppet som slår honom – klok spik!

Jag kommer även att hålla segerstaplaren West Wing i handen när det avgörs i sista loppet! West Wing har sett så där härligt formstark ut vid segrarna på slutet och han kommer att vara för värsta motståndaren Scellino Louis efter 500 körda. Bra drag!

Avd 1 (2140m auto)

Här verkar de flesta välja att gå kort på tre hästar då det är jämt streckat mellan Panoramic, Snabba Cash och Shogun D.K. Samtliga ska naturligtvis ha god chans, men det saknas absolut inte motstånd och jag har några riktigt roliga drag som bara måste med!

Det är främst tre andra djur som jag vill varna lite extra för: Premier Kronos var jag sugen på sist och hästen gjorde mig inte besviken trots att han ”bara” var tvåa. Nu har hästen ett fint läge och med formen på topp är han given. Vidare vill jag framhäva Augustus F som senast kördes mycket passivt, helt i linje med ”han ska vara som bäst till finalen”, och störtdök till en andraplats med alla krafter kvar. Hästen såg mycket vass ut och han bra måste med. Sist med på min ”måstelista” är Dixie Exclusive som inte inte fått gå sig trött i någon av sina senaste lopp. Hästen står på tur för lite tur och välter nästan alla spelare om han vinner – dock inte mig…

Övriga på lappen är: Love Lini som har perfekt läge, Be Sontaneous som även han står bra till, Linslusen A.U om han kommer till från sitt läge och O.P.Q.C som vinner på V75 vilken dag som helst.

Avd 2 (2140m volt)

Även här tycker jag att de mest streckade damerna inte är några självklara vinnare utan att de måste garderas. Efter många timmar i lopparkivet så slutade det på hela sju streck innan jag var nöjd.

Favoriten Celebreightr har visserligen imponerat på slutet, men vunnit ihop 70 procent av sina penningar i sina två senaste lopp. Sådana hopp i prissummor brukar straffa sig då motståndet blir mycket hårdare snabbt. Hästen är given på lappen, men har för mycket streck på sig. Även påpassade Jetset har varit bra på slutet, men läget idag är allt annat än bra. Spår fyra från tillägg och dessutom långsam ut bäddar för trafikproblem och hon rankas ner på min lapp.

Jag vill däremot varna kraftigt för Raffinos som är mitt klara förstastreck i loppet. Hästen har varit mycket fin på slutet och har laddats ett tag för just detta loppet. Bra kusk och hemmaplan ökar chanserna ytterligare. Övriga på lappen blir: Caddie Jasmina som kan mycket bättre än senast, Natalie De Vie som verkar vara en riktig tävlingsindivid, Bethel Hanover som brukar vara bra efter vila och Joy Ribb som kan avsluta bättre än de flesta.

Avd 3 (2140m auto)

Spik: Ed You

Avd 4 (2140m volt)

Jag kör vidare på den inslagna linjen och målar på ordentligt i startlistan. Favoriten On Track Piraten står allt annat än bra till i loppet med sina 40 meters tillägg och det är inte, som spelarna verkar tro, bara att runda övriga och hämta ut prischecken…

Som streckad på nästan 60 procent står det nästan skrivet i pannan på hästen att han ska garderas. Med 14 andra ekipage som kommer att vara i vägen under slutvarvet ska det till mycket om hästen ska vinna. Jag kommer att strecka åtta djur till och känslan är att det skräller ordentligt här.

På startvolten starar Nu I Nu med Örjan i jollen. Hästen är snabb ut och från stallet säger man att hästen ska köras i jämn hög fart i spets – allt för att göra det svårt för favoriten – och det tackar jag extra. Bakom Nu I Nu lurar flera vassa kusar och de jag tänker på är framförallt Qualis Talis som är mycket vass när han funkar. Från invändigt läge kommer han att bli farlig vid klass. Även Stricker tycker jag ska räknas tidigt då Untersteiner låter härligt lurig när hästen kommer på tal – varning!

Övriga på lappen: Global Ride på speed från rygg ledaren, Chip Dealer i ny regi, Västerbo Loveboat med lopp i kroppen och Namale Kronos som är grym när han funkar.

Avd 5 (2140m auto)

Här går jag kort på en trolig och en rolig.

Den jag tror mest på är Master Crowe som är vass på samtliga plan. Hästen verkar ha hittat sig själv på allvar och med åtta segrar på tio försök är han given på min lapp!

Mitt roliga motdrag är Roger America som är helt bortglömd idag. Hästen kommer med riktigt bra form och har, till skillnad mot senast, ett bra startspår. Idag kommer hästen dessutom att gå med kortare broddar än sist vilket kommer att göra stor skillnad för hästens fart – varning utfärdas!

Avd 6 (2140m atuo)

I första Dubbelavdelningen gör jag det enkelt för mig och streckar de två som jag tycker sticker ut i loppet. Båda kommer från formstallet Robert Bergh och med dessa är det helgarderat i mina ögon.

De hästarna som jag pratar om är Michelangelo Ås och Officer C.D som båda kommer med flera topprestationer i bagaget. Officeren är den som står med bästa läget och jag tycker att intrycket från spets senast var så bra så jag är inte säker på att Robert valt att köra rätt häst när han valde Michelangelo. Roberts styrning må vara bättre i grunden, men spår elva är inte helt enkelt och det kommer att krävas en ruskig insats om han ska vinna – kan han det…

Avd 7 (2140m auto)

Spik: West Wing

Spelförslag: 2520 Rader / 1260 sek

1. 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11
2. 2,5,7,8,9,11,14
3. 5
4. 2,3,4,6,11,12,13,14,15
5. 1,2
6. 4,11
7. 3