Hej vänner! Jackpot idag från Åby och det kan bli hela 48 miljoner till en ensam vinnare! Pga flera timmars övertidsjobb i natt blir det sena, men förhoppningsvis väl så bra tips här.

Det stora samtalsämnet är banan och barfotakörningens vara eller inte vara! De flesta kommer att köra med skor eller eventuellt barfota fram, men ett fåtal chansar och kör barfota runt om, men som sagt – det är en chansning. Open stretch, glöm inte det!

Avd 1

Beckman och Tidied Accelerator
är självklara och Beckman ska köras utan skor vilket är optimalt vilket återstår att se om det är rätt på en stor tung häst!

Jag tycker New Line är mycket intressant då han har spetsläge och sällan ger sig från piken – självklar på min lapp. Skrällen är Love You More som nu känns som i fornstora dagar i träningen, går bra med skor och sist var vass!

Avd 2

Många väljer här att spika Manstones´Classic efter dennes mycket tappra insats sist som tvåa. Min uppfattning är dock att hästen är ojämn och jag kommer definitivt gardera!

Remmee La Marc visade sist att hästens flera vinster i vårt grannland inte var en tillfällighet då hästen var fin tvåa i Sverige. Hästen har fint läge och ska räknas. Gambrinus Degato är mitt stora drag då han nu går ner i klass och med minsta klaff kommer han flygande ute i banan. Rico Follo och Pay Attention är bra nog att vinna på V75 och ska räknas. Tokdraget är Mr Arkansas Rose som, när han funkar, kan slå de flesta.

Avd 3

I guld är det är det tre hästar som normalt gör upp om det i Yarrah Boko, Spring Erom och Quarcio Du Chene.

Spring Erom ska köras i speta och får vara förstastrecken i loppet med den infon. Jag vill, förutom de ovan nämnda, ha med Mellby Sambuca och Bowling Inferno som båda såg mycket fina ut sist.

Avd 4

När värsta motbudet ströks så ser klass II-loppet vigt ut åt Jonathan Palema som är stark och rejäl och nu har lopp i kroppen. Jag tror Åke kör sig till spets och sedan är ingen byxad nog att sätt upp något tempo.

Avd 5

Även här spikar jag en häst från stall Svanstedt. Från stallet fick jag till mig att deras bästa chans är Aroma Grim som tydligen känns oerhört bra i träningen. Jag tolkar detta som att hästen vinner utan strul och nöjer mig där.

Avd 6

Här är det många om budet och när Walmann själv säger att Latitud Broline är klart bättre än Parodie för dagen så ställer det allt på sin kant!

Parodie är stor favorit och normalt bästa hästen, men när det kommer info som den ovan gäller det att våga tänka om. Latitude Broline var fin sist, men det saknas inte motståndare och jag streckar på. Flowstarter G tränar förbättrat precis som Oppertunity som båda ska med. Onice Axe var klart förbättrad sist och ska räknas om hon kommer till spets. Skrällarna är Paisley Pea Life!

Avd 7

Avslutningen står mellan fyra hästar och det känns heltäckt med dessa.

Digital Darling var åter fantastiskt fin sist och vann på ett mycket fint sätt från spets efter en hård öppning. Nu är det inte optimal balans, men ska räknas tidigt ändå. Overtaker By Sib är även han i full form och kan öppna. Det kan bli så att han får ta över spets av Digital Darling och han ska räknas tidigt trots skor bak. Arazi Boko kan bara vinna om han kan gå barfota runt om. Han är anmäld så och jag vågar inte chansa bort honom. Skrällen är Prada Secret som är riktigt tuff och kommer att profitera på ett hårt tempo.

Spelförslag:

1. 4,6,9,10
2. 1,2,4,6,8,9
3. 2,3,4,6,8
4. 4
5. 1
6. 1,3,4,5,8,9,10
7. 6,7,9,11