Som utlovat gick det bättre förra gången och även om utdelningen inte gjort att vi kunnat flytta till något slott (än) så var det i alla fall alla rätt! Vi har inga tankar på att det ska gå sämre denna gång utan spänner hanen på nytt och siktar på någon miljon eller två.

Solvalla och Stockholm står som värdar för V75 och förutsättningarna brukar innebära minimala problem vad gäller banan och övriga eventuella praktiska hinder. Denna gång utlovas vårvärme under fredagen och tillika plusgrader på natten till matchstart så det skulle kunna bli riktigt fin bana till och med. Enligt Dan Udell (banansvarig) kommer troligtvis vattenbilen fram för att det är så torrt och fint. Valfri balans utlovas.

Avd 1

Det var med en tår i ögat som vi hejade fram Fortune Access sist han vann på Jägers. Hästen ser underbart fin ut och dessutom verkar han helt okänslig för upplägget av lopp. Utgångslägen här är bättre än sist och motstånden likvärdigt. Någon ledning blir det dock inte då Simb Luke är för snabb ut. Vi anser att det är helt ovidkommande och spikar utan att tveka.

Rent hypotetiskt skulle Takter dock kunna komma till spets med hjälp av katapulten Paul November. Skulle han kastas iväg för fullt från spår sju så skulle kan mycket väl kunna snuva Frick på ledningen och därefter släppa till Takter om han är intresserad av att köra lite från start. Värst emot vår spik är nog Simb Luke om han är i toppform. Det känns dock som att han fått mycket snabba pengar på sig och främst vunnit när banan har varit knepig och han profiterat på snabba förstavarv. Rysaren är Barfine Player som vi varnade lite för förra veckan. Hästen ser lysande ut för tillfället och Walmann har fått en härlig snurr på sina ston som han får med jämna mellanrum. Skulle det bli toktempo där framme så kan det bädda för Rutger raket, men han brottas på nytt med fel läge och får stå tillbaka i tipsen.

Avslag på Prestige som verkar en bit från formen. Hästen har vunnit främst från ledningen och här kommer han på nytt att få attackera bakifrån.

Rank: A 2. B 1,8,11,7. C 6,4,12,9. D 3,5,10

Avd 2

Ett smålurigt lopp med flera som har smygform. Fast Tilly ser ut att bli favorit, men hans senaste framträdande gav mycket övrigt att önska. Han var slak från dödens redan 500 kvar och att det hela skulle härröra i att han var för het är nog inte hela sanningen. Vi kliver av den herren med den insatsen på näthinnan och tillika bakspår på korta häcken.

Läser vi öppningen rätt så blir den ganska hård och det kan sätta sina spå tillslut. Hästarna där framme är dock så pass bra i våra ögon att ledaren troligtvis kommer att bli svårpasserad trots en 10-repa i benen. Lightning Flight får tipsnicken på sitt fina läge och skulle kunna hålla ledningen om han väljer att inte hoppa. Vi är dock inte säkra och tror att Atlet Sund eller He´s A Gangster är med och gör upp om piken. Bakifrån kommer sedan Fast Tilly, men får här agera lok åt formtoppade Pappniak Laday och Giddman som du får sitt efterlängtade rygglopp. Vi ser dessa två som vassast bakifrån, men vill även ha med Alexis Avanti. Hästen har dåligt spår och är inte gynnad av distansen, men möter här betydligt sämre hästar än han gjort vid några tidigare tillfällen. Märker han bara det själv så skulle vi inte bli förvånade om han kommer längst ut i banan när övriga kört slut…

Avslag på Fast Tilly enligt motiveringen ovan.

Rank: A 2,3,4. B 11,12,8,10. C 1,5,7,6,9

Avd 3

Samma visa vecka efter vecka. Samma djur samma kuskar och du har gulddivisionen en februarilördag. Typiskt att man då inte kan säga med säkerhet vem som vinner.

Vi blev dock mycket imponerade av Acclaim förra vecken då han fick ett opassande lopp i dödens med kallblodstempo första varvet. Förvisso hade vi läst loppet så, men sättet han genomförde loppet var bättre än vi tänkt oss. Risken är dock att det blir samma visa denna gång och vi blir så illa tvungna att betala för ett par hästar till.

Förutom Acclaim, som är klar förstahäst, så vill vi ha kusen i ledningen. Vi tror att ”Bergharen” svarar ut hästarna utifrån efter att Baron Rols släpp till honom. Därefter blir det tempo à lá en pormask och hästarna bakifrån får vara riktigt bra om de ska hinna fram. Att Skogans Joker bara är streckad på 5 % är ett rent tjänstefel av spelakollegiet. Det är väl värt att strecka den pållen för er som har råd. Hästen går numer bättre bakifrån än i ledningen som var fallet sist.

Avslag på Picture Ås som brukar vika ner sig mot motstånd som detta. Spår sju är inte heller något plus och är överstreckad.

Rank: A 5,2. B 9,3,4,6,7,8,1

Avd 4

Stolopp med många fina hästar. Vinnaren kommer dock att hittas på start och hästarna med tillägg kan ni ta bort direkt. Spekulationen ligger på förhand i om Lady Thiger kan svara ledningen från sitt innespår och det är i våra ögon inte helt omöjligt. Sist hon hade samma förutsättningar tog hon enkelt ledningen, men för denna skull är hon inte någon säker vinnare då disansen är i längsta laget för hästen om hon ska göra allt jobb själv. Vår tipsetta är Garlic Broline som bara blir bättre och bättre.

Sist tycktes hennes insats, till en början, lite svag men så var inte fallet. Hästen gick starkt bakifrån och fick inget gratis. Tiden var dessutom förträfflig även om Mantorps oval är snabb. Vi vill dock vara med även efter detta lopp så vi överger konceptet med att spika i stoloppen och streckar på med förhoppning om att favoriterna kör mot varandra.

Lea står på tok för långt ner i tipsen denna gång. Sist gick hon med skor i ett lopp som innehöll bättre hästar än detta. Hon kan mycket väl sitta i ledningen och då blir hon svårpasserad med rött balans. Nina De Mortree släpper vi inte. Hon gick på nytt bra i lördags och kommer hon bara ner i banan från springspåret så har hon en tuff spurt att leverera. Loppets klara rysare är annars Just Face It som suttit fast med massor av krafter på slutet. Sist såg hon bländande ut i ett lopp som vanns av King Goran och en sådan häst hade varit favorit om han startat mot detta motstånd. Stenströmmers hästar går även dem med på lappen och så även Cindy Hall som bytt regi och visat bra kunnande innan.

Rank: A 11,5,1,7,8. B 3,4,9. C 6,2,12,12,15,10

Avd 5

Här var vi länge inne på att spika Victor Ru från innern. Men efter noga studerande så fick vi kalla fötter. Hösten är snabb ut, men inte de första stegen och med snabba Victory Drew utvändigt så kan han bli av med ledningen. Ni som dock anser er säkra på att hästen sitter i ledningen efter första 500 kan med gott samvete singla. Vi fegar dock och streckar tre hästar till med chans.

Mr Big Step har imponerat efter att han kommit in i Nurmos träning. Hästen är kvick ut och kommer att få ett bra lopp. Nurmos har en härlig förmåga att lyfta mediokra hästar i sin träning. Midnight Hall har vi sett göra bra lopp på slutet. Hästen gör inte mer än han behöver i loppen och det är en inställning vi gillar skarpt. Det svåra är dock att värdera hur mycket krafter det finns kvar hos en sådan häst. Även favoriten Jimas Kjoseph kommer med på lappen. Hästen är riktigt rejäl, men inte helt enkel och kommer att få en tung slutrunda. Han verkar dock vara av rätt virke och går med som fjärde häst.

Avslag på Victory Drew som bar stort slagen av Victor Ru sist på valla. Även om hästen kommer till spets så ser han för enkel ut i våra ögon.

Rank: A 1,3,11,10. B 5,8,2,12,6. C 9,4,7

Avd 6

Ett nytt lopp som kräver många streck. Två hästar höjer sig lite över mängden, men det är flera som är potentiella vinnare om minsta otur drabbar favoriterna.

Bästa hästen tror vi är Mellby Regent som är en blivande kanon så fort han växt i sin stora kostym och blivet lite rappare. Styrka finns det i överflöd och han kan mycket väl vinna detta lopp på ren klass. Även Livi Barcelona ser ut som en häst som kan klättra en bit till upp i klasserna. Han har dock mött tuffa djur på slutet och inte kammat hem någon seger. Kommer Livi till täten så är det nog vinnaren.

Vi är dock lite sugna på Cassanova Chip som har ett lopp i kroppen och är mycket bra när han fungerar. Han är inte jättesnabb ut, men om han bara hinner få upp tempot innan någon är förbi så kan han hålla ledningen. Hobgoblin Face hade vi med som luring förra veckan och det blev pannkaka. Vi ger oss inte där och testar en vecka till då Lähdekorpi brukar ha fog när han startar sina hästar i V75. Hey Mr Millionaire har fin form och är en riktigt stark sak. Han kan mycket väl gå segrande ur denna kamp och blir farlig att lämna om han fram kommer till dödens på ett enkelt sätt. Från bakspår vill vi även ha med Lass Inspiration som alltid levererar en bra spurt. Hästen Har toppform och kan frå fin draghjälp i form av Mellby Regent. Tokrysare är Best Defence som är mycket bra när han funkar. Han kan mycket väl skrälla till om han får sin resa och 6 % är för bra för att vara sant.

Avslag på Access Tooma som sprungit in närmare 300 000 kronor på en och en halv månad och det blir tuffare och tuffare hela tiden. Bakspår blir för mycket denna gång och vi lämnar honom utanför. Vi betalar inte heller för Arnie´s Super Fly som var sämre än Egypten i ishockey sist.

Rank: A 10,3,1,9. B 2,5,6,11. C 4,7,8,12

Avd 7

Här avslutar vi som vi började med en spik. J.T Mulligan är både startsnabb och lättplacerad och med Svanen i sulkyn så har han höjt sin ännu ett snäpp. Vi tror inte han tar spets, men hur som helst så sitter han väl till när det ska avgöras och barfota kommer han att vissla förbi övriga till slut.

Det kommer att köras ordentligt för positionerna i detta kortlopp. Flera snabba med bra spår bäddar för tuffa första 500 meter. Vidare så kommer tempot att hållas upp då det är flera starka djur med och inte minst Exclusive Dust som visade rejäl toppform sist när hon plockade ner Global Mind från dödens. Hästarna bakifrån passar på varandra och det bäddar för vår spik som vi ser som oerhört nedstreckad. 16 % är underbart att skåda och vi kommer att skratta hela vägen till banken när lånen på huset ska lösas.

Vill ni gardera så är det framför allt Verdi Sund och tidigare nämnda Walmannsto som vi ser som värt emot. Ferarri Broline var även han bra sist om än i sämre omgivning. Får han rätt lopp så har han kapacitet att avgöra dock har han ett hjärta som en valnöt och kämoar inte ihjäl sig så att säga.

Avslag på Global Mind som efter en mycket lång formtopp nu verkar på väg ner i konen.

Rank: A 3. B 7,2,10,11,4,5,1. C 8,9,6,12

Lilla Systemet: 384 rader / 192 Sek
1. 2.
2. 2,3,4,8,11,12
3. 5
4. 1,3,4,5,7,8,9,11
5. 1,3,10,11
6. 3,10
7. 3

Stora Systemet: 2688 rader / 1344 Sek
1. 2
2. 2,3,4,8,11,12
3. 2,5
4. 1,3,4,5,7,8,9,11
5. 1,3,10,11
6. 1,2,3,5,6,9,10
7. 3

Lycka till önskar Linus och Spela Spel!