Åbytravet

Ni som följde våra jackpottips förra veckan kunde glädja er åt ett på extra tusenlappar i plånboken. Spikarna på det stora systemet var helt överlägsna trots att de bara var streckade på vardera på 30%. Det stora systemet lurade till sig 14 femmor a´ 256 riksdaler och det generella travtipset från spelbolagen på nätet satt som en krocketklubba på smalbenet, till 2,88 ggr fläsket. Vi nöjer oss dock inte med det utan likt en gökunge ska vi denna vecka knuffa ut övriga ur boet och själva ta hand om utdelningen.

Denna vecka bjuder på stormvarning på västkusten, svårsiat vad gäller banans beskaffenhet och till råga på allt så har motbuden till Spela Spels spikförslag fått vars en snorkråka i näsan och tvingasts stanna hemma. V75-analysen kunde kanske börjat muntrare, men vi kände att vi var tvungna att få ut lite aggressioner för att kunna lägga full fokus på det som är viktigt – kartan till den nedgrävda 7-rättsskatten. Så mycket varmt välkomna till Spela Spels V75-tankar till Åby denna vecka.

Avd: 1

Spela Spel väljer att följa upp förra veckans vinnande taktik med en ensam kamel i första loppet. Tomas Johansson selar ut den lille kämpen Livi Barcelona och trots en lite knivigt femtespår i volten så tror vi han grejar segern. Hästen behöver bara gå felfritt i starten för även om Johansson inte är en av Svea rikes bästa kuskar så räcker det här med att köra rakt fram så vinner den oömma valacken.

För er som väljer att gå emot känns det som om Lähdekorpi är mannen som ska fälla vårt singelstreck. När vi väljer att skriva Lähdekorpi och ingen specifik häst så har det att göra med att han startar tre djur i loppet (och då båda springspårshästarna) och kan helt sonika välja att offra någon för att gynna en annan. Vi på Spela Spel är starkt kritiska till att en tränare ska på starta så många hästar i samma lopp. Vad tränarna än säger så ligger vår teori mycket nära till hands.

Vidare så känns det lite vemodigt att King Goran ströks på fredagen (det var meningen att han skulle ta på sig en massa streck från vår spik). I gengäld så får Johansson mer utrymme i volten så det kan väl förlåtas. Det kan nog bli lite kubbning från start här då både 2, 4 och 6 är snabba ut. Ulster Boko vann sin senaste viktoria från open streach och vill även dit släppa till stallkompisen Incognito (som vi inte betalar en cent för efter den senaste plattmatchen förra veckan). Övriga motbud är bortlottade.

Rank: A: 5. B: 2,4,8,6,7,10,11. C: 1,9. D: 12

Avd: 2

Stor favorit blir “vitlöksraparen” Quarcio Du Chene med Björn Goop vid rodret. Fransmannens kapacitet måste ses som enorm efter senaste vinsten där han såg ut att äga banan. Samtidigt verkade han lika korkad som Carolina Gynning så en galopp kan komma när som helst i loppet – gardering ett måste.

Mot favoriten ställer vi främst den lille Albanen med den stora munnen. Luddes hästar är för tillfället lite ojämna i sina prestationer, men vi räknar med att hans He´s a Gangster bjuder upp till dans efter senaste då han höll tappert från ledningen bakom Hans Adielssons kommande stjärna Lennart. Säga vad man vill om Ludde, men han är inte rädd för någon. Vidare betalar vi även för spurtkanonen Decarone trots att han inte var bra sist, Gooparnas andra häst Solitary Man som var grym när han gav undertecknad fina slantar på Axevalla i somras, jätten Dansöör Pellini, Connie Lugauers glänsare Tamtam och hästen som blandar den ena kanoninsatsen efter den andra med galopper – Tranemo Raketen.

Rank: A: 5,4,11. B: 10,9,8,12. C: 2,7,6,1

Avd: 3

Nästa favorit att fälla kommer i avdelning 3. Lähdrets Min Narkissos är stark som en åsna, men travar ofta som en likadan så gardering känns självklar. Han hamnar dessutom långt bak från sitt besvärliga läge och då kan han få för långt fram till slut.

Förstahäst i loppen är för vår del Garland Kronos. Hästen hade vunnit sist om inte Ludde suttit i spets med sin andra häst och Takter kört för vinst stället för en stalldubbel. Det tilltaget kostade Spela Spel många tusen då vi fått sex rätt stället för fem. Här sitter Ludde tidigt i spets och då är det en bra chans. Hade det inte utlovats storm på lördag så hade vi nog spikat. Trots att det ryktas om västanvind och med det medvind in på upploppet så vågar vi inte lita på det. Skulle det bli motvind när målet nalkas så kan det sätta klara spår för hästen i ledningen. Bakifrån kommer då vårt miljondrag – Ex Bore. Hästen har toppform och även om han blev oplacerad sist så gjorde han en bra insats som tempotorsk. Vi betalar även för Troy Boshoeve som det lyser toppform om. Kuskförstärkt denna gång och vinstchansen finns där Vi låser loppet på tre hästar på lilla systemet, men ytterligare två på det stora.

Att passas ska dock Sassa D och Verdi Sund .Vi tror de väger för lätt dock, men den som har intresse och plånbok betalar även för dessa och logiskt då kanske även för favoriten.

Rank: A: 6,9,10. B:12,4,7. C: 1,2,11,3. D: 8,5

Avd: 4

Avdelning fyra är även detta ett garderingslopp. Damer i två klasser kräver ofta många streck och så även denna gång. Skrällarna hittar vi i Kan Du Candy, Wiramiss och Electra Bac. Men då vi här helt tappat vårt tigerhjärta så betalar vi även för Smashing Dame som vi inte vill missa två veckor i rad, Garlic Broline som var ruskigt fin sist, Linda Chip som såg fin ut i sin comback sist, Aleva Käll trots att Svanstedt kört som Sonja Bengtsson på slutet (såg ni styrningen med Golden Haro i torsdags så förstår ni vad vi menar), glänsaren Kismet la Marc som går bra efter vila, och Tango Hornline som ska gå utan skor som sista hon vann inom V75.

Kismet la Marc i ledningen och sedan är det svårt att se vem som sitter och väntar på open strech av 1 och 2 då båda kan öppna och vill dit. Med lite körning kan det bädda för bakspårshästarna som alla nu är streckande på 10 % eller mindre.

Rank: A: -. B: 6,11,2,1,13,5,9,3,14. C: 7,15,8,10,12,4

Avd: 5

Denna avdelning får bli sparloppen denna gång. Med lite mer stake i oss hade vi spikat Dialect af Prinfo som ska gå barfota på nytt. Spurten senats var av bästa slag och hur Micke Selins hästar går för tillfället har väl ingen missat. Vi sätter på oss både livrem och hängselen denna gång och dubblar med Albanen på nytt. Luddes häst avslutade rykandes sist och kan även öppna raskt. Hästen ger ett flegmatiskt intryck från spets men vi tror att han kan bli svårpasserad om spets nås. Är det någon som kan ta ner honom då så är det vår andra häst som vi i så fall kommer att hitta i ryggen på Ludde då ettan är lika snabb ut som ”Loket” Olsson.

Mot våra hästar är främst Hans Adielssons Laser Prelude som var fin sist på Jägers i ett lopp utanför V7:an, French Cocktail som kan mycket när han går felfritt och Rail Candid som spurtade mycket bra efter galopp i ett enkelt motstånd sist. Avslag anser vi att Pin Chi är. Hästen fick ett optimalt lopp i högt tempo sist och kunde trots det knappt hålla sig på benen in på upploppet och tiden i raden är en ren glädjetid.

Rank: A: 2,3. B: 7,4,5,10. C: 6,8,9,12. D: 11,1

Avd: 6

Här kommer nästa spik för Spela Spel. Hur tråkigt det än kan ses så måste vi spika Lugaurs fux Copper Beech. Detta tedde sig än mer självklart när Kanonis Lobell ströks på fredagen. Tanken var från början att Kanonis skulle dra streck från Copper Beech och att vår spik skulle stanna på 65 %, men nu föll den teorin. Vi har i alla fall läst loppet som följer. Paul November bombar till spets och släpper direkt till Copper Beech. Därefter blir det rullatortempo på loppet och samma hästar kommer att göra upp om segern. Men när Lugaurs naturtravare drar iväg 09 sista 700 meterna så kan Ludde inte göra mer än att köra för en silvermedalj.

Väst emot bland övriga är Prestige som kommer med två raka och då i sista mot så bra hästar som Spring Ray (som dock gick med skor + brodd trots anmäld barfota grrrrrrr!) och Coolman Crown, Jodas Julia som var grym sist från dödens, men som har sprungit in närmare hälften av sin startprissumma på kort tid och här stöter på för bra pållar, samt Maid for Tag som nu ska gå barfota.

Rank: A: 7. B: 2,3,10,9. C: 12,1,4,8,1,11

Avd: 7

Lustempo och bakspårsförlust eller toktempo och framspårsförlust det är frågan. Här verkar det som om ingen av tränarna förutom Ludde tror på sina hästar. Alla har sån enorm respekt för varandra och ingen vågar sticka ut hakan. Det gör istället Spela Spel.

På framspår tar vi med King Of Mystic med dokumenterad toppform och startsnabbet. Han har trumf på hand och kan genom sin startsnabbhet välja om han vill köra i spets eller smyga för lucka. Celebrity Photo är ruggigt understreckad då han såg bättre ut sist som bortlottad, Ecupos Bitte som hittat tillbaka till den form som höll henne i kulltoppen som unghäst, Turnaround som skulle spikats på varje seriös lapp om han haft framspår, Earl Tilly som inte ska dömas på sin sista start då han mötte en för bra häst (Lovbite – Spela Spels ena spik förra veckan) och Svanen låter ovanligt lurig denna gång samt Acclaim som nog är vinnaren om det går för fort där fram.

Avslaget i loppet är Harmonic Silvio som de slår på träskor denna gång och därmed grusar alla segerchanser. Den som vågar och behöver ytterligare spikar kan lämna Turnaround ensam på lappen.

Rank: A: 8. B: 1,14,13, 2,5. C: 11. D: 15,6,3,7. E:4,9,10,13.

Systemförslag:
Lilla: 162 rader / 81 Sek
1. 5.
2. 5,4,11.
3. 6,9,10.
4. 6,11,2,1,13,5,9,3,14.
5. 2,3.
6. 7.
7. 8.

Stora: 3780 rader/1890 sek.
1. 5.
2. 5,4,11,10,9,8,12
3. 6,9,10,12,4.
4. 6,11,2,1,13,5,9,3,14.
5. 2,3
6. 7
7. 8,1,14,13,2,5.

Lycka till!

//Linus