V75 är underbart! Träffar du rätt kan du bli riktigt rik. Träffar du fel står tusen chanser åter…

…och det är det vi lever på denna vecka. Förra omgången var lite lurig, men som så många gånger innan så gäller mantrat att ”sätt spikarna så blir det pengar”. Vi garderade upp favoriterna friskt och tyvärr så vann de som vi garderat. Det var dock inga direkt klara favoritvinster och med lite flyt så hade vi haft sex rätt och det hade gett fint flis.

Vi kavlar upp ärmarna och försöker denna vecka istället knyppla ihop sju rätt på Åbys travoval. Loppen är jämna och det ser riktigt kul ut på förhand. Vädret ser ut att på nytt ge möjlighet till valfri balans (lite trist för ett analysmoment faller) och glöm för guds skull inte open stretch.

Avd 1

Förnuftet säger spik på Coolman Crown som lyckats mycket fint i viltlökslandet på slutet, men samtidigt så lever vetskapen om att flera som lyckats fint i Frankrike har underpresterat när de kommit hem efter några tuffa lopp och lång resa, så vi tar med ett par till.

Garland Kronos galopperade i ledningen senast och såg inte lika fin ut som tidigare. Banan var dock inte helt enkel och vi tror att han kommer att göra ett bättre lopp denna gång. Vi anser även att hästen är ett snäpp bättre bakifrån och det känns logiskt att han ska med som klar tvår i loppet. Vi vill även varna för två riktigt bortglömda djur som mycket väl kan komma flygande längst ut i banan. Högkapable (Men otroligt ojämne) Nicolas Cake gör debut för Lähdret och är det någon som skulle kunna hitta nyckel till denna spurtkanon så är det nog han 7 % tackar vi för och betalar utan prut. Vi vurmar även för Mr Mcnally som vunnit i Sverige tidigare för sin tidigare norska tränare. Nu är det Sveriges bästa amatör som har tagit över träningen och det är nog ingen nackdel direkt. Hans debut på Jägers sist var bra och han blir vass med lopp i kroppen.

Rank: A 2,10 B 4,11,3,12,7,8. C 9,1,5,6

Avd 2

Stolopp med en klar favorit signerad Svanstedt. Hans stallform ger vi i dagsläget inte mycket för och skulle för allt smör i Småland spika Aleva Käll trots att hästen vid sunda vätskor är mycket bra. Gardering på nytt och förhoppning och tokskräll.

Vi läser loppet som att Kan Du Candy tar spets och sedan släpper till första bästa rygg över medeldistans. Fösta bästa rygg kan i våra ögon vara Lady Joy Maclin och då blir hon svår att komma till tals med. Hon har harvat uppe på Solvalla några gånger på slutet och där mött bättre hästar än här. Luckan kommer för Kan Du Candy in på upploppet och det blir hårt i mål. För säkerhets skull betalar vi även för Åkes två djur. Look Sun är bra när hon funkar och det ser lite enklare ut denna gång. Vi har även passat Nina De Mortree på slutet och vågar inte ta bort henne nu när Lähdekorpi pratar utrustningsändringar. Vi höjer även ett varningens finger för Madame Amok som gjorde en riktigt bra comeback i ny regi sist. Hästen har varit favorit tidigare på rikstoton och folk glömmer, som vi tidigare konstaterat på sidan, väldigt snabbt i detta spel – 7 % ser kul ut.

Avslag på Rydens Cassandra som fått fina resor på slutet och även om hon gjort det bra så är spår och motstånd inte optimalt denna gång. För mycket streckad!

Rank: A – B 4,7,1,3,8,2,5. C 11,12,9,6. D 10

Avd 3

Thai Tanic gör comeback på rikstoton. Elitloppstvåan (efter Conny Nobell och några dopade krakar i och för sig) såg bländande ut på Gevaliabanan sist efter lång vila. Hästen travade som en klocka och även om han mötte ett mycket enkelt motstånd så blev vi imponerade och måste tyvärr spika storfavoriten. Läge och distans är optimalt och det är bara att hämta ut pengarna.

För de som fortfarande förväntar sig ringrost från Gooparnas häst kan vi väl bara klargöra att det oftast lyser igenom om hästen i en comeback fått gå i botten. Då kommer det inte allt för sällan en reaktion i följande lopp och gardering är ett måste även om vi pratar elithäst. Thai Tanic fick dock precis det lopp han skulle ha sist och han vinner…

Om ni prompt ska gardera så tänk på att Glen Kronos är bra, men inte så snabb ut och spåret kan göra att han hämnar trist på det i loppet. Även att Affe Fager kommer i ny regi och ni som såg honom förra året vet vad hästen är kapabel till.

Rank: A 1. B 8,7,6. C 5,9,4,2,3

Avd 4

Vi följer upp spiken i guld med ytterligare en i det andra stoloppet. Ecups Bitte har fått en mycket fin chans att vinna på V75 i och med detta lopp. Hästen lyser av form och motståndet håller inte allt för hög standard. Sist blev hon snöpligt avslagen via open stretch, men inte två gånger på raken och spiken känns klar.

Det som kan fälla vår spik är om möjligt spåret, men det känns som att Uhrberg är rätt person att lotsa henne iväg felfri. Emot är Vilma Girl som var riktigt fin när hon vann från ledningen sist på rikstoton. Hon är nog vinnaren om vårt drag hoppar bort sig. För er som letar skrällar så har Courir Silvio dokumenterad toppform och kul är väl även Shinia Maid, i så fall, som debuterar för Christer Graaf som alla vet har fin form på stallet.

Avslag på What´s Going On Ås som inte rosat marknaden på mycket, mycket länge. Att hon ska vara streckad på 25 % ser vi som idioti och avstår med glädje.

Rank: A 2 B 4,5,6. C 3,1,7,8

Avd 5

Avdelningen fem har en stor favorit som vi ser är lite i fara denna gång. Spåret är inte optimalt och hästen är i våra ögon mer stark än snabb, så spåret kan innebära mycket problem på vägen. Att hästen även är streckad på över 70 % gör att det känns extra motiverat att försöka fälla Lindmaks favorit.

Vi vill varna kraftigt för Delichon V som inte ska dömas på sin förra insats. Hästen är mycket skör och kan knappt tränas mellan loppen. Hästen är nu smart matchad för detta lopp och kommer här att göra en helt annan insats och 9% är underbart – även om hästen säkert kommer att vara streckad på lite mer när det drar ihop sig. Vi även ha med Asterix Tooma som fick göra allt grovjobb själv sist. Hästen höll sin fart mycket bra trots att han sprang och bröt i kurvorna och något störde honom. Har ”finnen” fixat till det till denna start så är han med på linjen – sanna mina ord! Glöm inte heller Oma Y. En riktigt kapabel häst med lopp i kroppen. Skulle han haft framspår så hade vi nog spikat…

Avslag på Spick´n Span som inte trivs över distansen. Hästen är i våra ögonen ren sprinter och kommer att få svårt mot dessa djur.

Rank: 8,2,1,6. B 7,10,4,5. C 11,12,3,9

Avd 6

Vi har sparat många streck till de avslutande avdelningarna som ser klart luriga ut. Vi anser oss behöva sju streck här för att vara helt säkra och vi målar på med förhoppning om skräll.

Bästa hästen är i våra ögon Ior Q.C som är mycket fin när han funkar. Sist gjorde han processen kort med sitt motstånd och hamnar han inte för illa på det från start så kan han vinna oavsett position. Gunnar Palema såg bättre ut sist på ny balans, men är lite väl bra streckad denna gång då motståndet är av helt annan kaliber. Hästen var bra vid vinsten, men här kommer det att gå snabbt sista biten och frågan är om han är snabb nog att svara i en 10-avslutning. Glee Face blir farlig om han kommer till piken. Hästen har svarat för bra avslutningar på sistone och vi tar med honom från ledningen. Ozzy Osbourne skriker Christer Graaf ut, men vi är inte lika imponerade. Hästen har fått fina resor och vi vill se att han kan vinna med lite obekvämare resor innan vi håller med Christer. Med på lappen kommer han dock om än med lite tvekan. Reach U drog fram Osbourne sist och är med det loppet i benen mer intressant i våra ögon. Vi tar även med Philip K. som Ludde låter lurigt upp på samt Pysen Eme som satt fast med vinnarkrafter sist mot likvärdigt motstånd.

Avslaget hade vi lagt på Tranemo Raketen, men hästen är struken så vi avstår avslag i detta lopp.

Rank: A 6,5,4. B 3,2,11,8. C 7,10,1,9

Avd 7

Även här behöver vi sju streck för att känna oss bekväma. Loppet är lurigt och mycket jämnt spelat. Fia Fiktiv tar ledningen om hon vill och kommer att släppa till lämplig rygg och sedan är tanken att hon ska få luckan via open stretch. Vi är dock lite inne på att hon kan hamna i tredje inner om det vill sig illa och då kan det bli för långt fram…

…så vi väljer att spela de fem första på framspår för att få med alla i främre träffen efter ett halvvarv. Vi har svårt att med säkerhet avgöra hur dansen ser ut efter första 500 meterna så varför inte ta med alla med chans på bra utgångsläge inför sista varvet. Nisse Lenson från ledningen är ingen bluff och Synchro första barfota runt om kan vi inte bara lämna utanför. Och så måste vi varna för Hadtownsline som har visat en helt annan jämnhet på slutet och blir mycket farlig med en smygare. Glöm inte Dialect af Prinfo som på nytt ska gå barfota. Hästen har gjort sina klart bästa framträdande så. Och vi fick även sist bittert erfara att Mikael Selins hästar inte kan tas bort bara för att de gjort en plattmatch då Prestige gjorde sitt bästa lopp i livet efter att ha sett formlös ut gångerna innan.

Avslag på King Goran som står för långt ut på vingen och kommer inte såg bra ut sist.

Rank: 3,4,9. B 5,2,1,9,7,12,10. C 11,6

Lilla systemet: 360 rader / 180 Sek
1. 2
2. 1,2,3,4,7,8
3. 1
4. 2
5. 1,2,6,8
6. 2,3,4,5,6
7. 3,4,9

Stora systemet: 4704 rader / 2352 Sek.
1. 1,4,10,11
2. 1,2,3,4,7,8
3. 1
4. 2
5. 1,2,6,8
6. 2,3,4,5,6,8,11
7. 1,2,3,4,5,8,9

Lycka till!
//Linus och Spela Spel.