v75På lördag den är det dags för den åttonde upplagan av V75 på norska Momarken. Den här gången ligger både miljoner i potten i en jackpott och så ska fjolårets mästarhäst B.B.S. Sugarlight göra comeback. Det är hög kvalitet i startfältet och det finns inget att klaga på i denna V75-omgång. Annat var det för ett par veckor sedan då bland annat Gulddivisionen var en sorglig historia.

50 miljoner i jackpotten

Det blev ingen utdelning på 5 rätt på Eskilstuna förra helgen i och med att totaloddset inte blev något att skryta med. Det var bara Folli i avdelning 6 och Talk the Talk i avdelning 7 som hade vinnarodds på 6.00 eller mer. Med rullpott på potten för 5 rätt ligger nu väldiga pengar i potten på Momarken och en ensam vinnare med 7 rätt kan faktiskt spela hem bortåt 50 miljoner kronor.

B.B.S. Sugarlight tillbaka

B.B.S. Sugarlight var fjolårets raket i den skandinaviska travsporten. Denna sexåriga valack lyckades inte bara avancera från klass I till Gulddivisionen utan hann också med att springa in närmare 2 miljoner kronor under säsongen. Det blev hela 11 segrar på 16 starter och med det var B.B.S. Sugarlight en av de mest framgångsrika hästarna under året.

När B.B.S. Sugarlight nu startar säsongen är det i Steinlagers Hederslopp i V75:7 och motståndet är stentufft. Finska Edward Ale, som körs av Thomas Uhrberg ska vara favorit och dessutom finns Oasis Bi med i spekulationerna. Möjligen kan också Mr. X.F. Royal blanda sig i segerstriden.

V75 på Momarken ser du på TV12 mellan kl. 14-17 på lördag 21 mars.