Efter förra veckans högst oturliga omgång, där båda våra spikar på stora lappen hoppade bort sig i inledningen, tar vi nu nya tag. Vi stärker oss lite extra med att det handlar om hemmaplan på Kalmartravet denna gång och vi har mycket att bjuda på.

Upplägget gör vi lite annorlunda denna gång. Under dagen kommer det att publiceras lite mindre inlägg direkt från plats och det gör att vi inte lägger ut någon vanlig analys på lördagsmorgonen. Som det verkar i skrivande stund kommer det att bli kanonvänder under dagen och riktigt vårtrav med fin och fast bana. Kalmar har långt upplopp och saknar extra innerspår och vinklad startbilsvinge!

Hemmatränare Fredrik Persson har flera intressanta hästar till start och det senaste från stallet kommer att läggas ut speciellt – transporten till Kalmar går tillsammans med stallets försteman Thomas Madsen och han ska vridas ur det bästa av stallets chanser.

För de som inte har möjlighet att vänta tills morgondagen ger vi er i alla fall de spikförslag som är aktuella just nu. Jackal Face och Angie Boko. Jackal Face har nu fått upp ångan ordentligt och vann plättlätt sist. Nu kommer han troligtvis inte till spets, men det kan kvitta då han är lika fin bakifrån. Angie Boko kommer att bli hur spelvärd som helst då hon möter obesegrade Global Nelly från stall Goop. Global Nelly ser vi som en talang med begränsning medan Angie Boko är en talang helt utan begränsning. Goops häst kommer att bli krossad och för er som har en sudd över så spela den vinnare på Angie – allt över två gånger är bonus!

Väl mött i morgon!