Jägersro 080112.

Jägersro erbjuder denna vecka V75-Jackpot med nya sköna miljoner i luften och inte nog med det. Sommarbana är utlovad och vad kan värma bättre än detta en blöt och grå Januaridag. Det är alltså valfri balans som erbjuds och med det kommer var och en av de tävlande att förhoppningsvis kunna prestera maximalt i loppen. Spela Spel kommer här att bena ut var lopp för sig och detta skall resultera i några systemförslag där var och en av er läsare nog skall hitta ett överensstämmande med börsens storlek.


Avd 1:

Vi börjar med att damma av den gamla slagdängan att form slår klass. Trots att ”Svanen” selar ut 2007 års V75-mastodont – Earl Tilly så tror vi att han kommer att få svårt att rå på Classe Svenssons Lovbite. Lovebite var rent lysande sist han var ute på slagfältet. Från dödens gjorde han slarvsylta av en så pass bra häst som Robis Ingo, även om det ”bara” räckte till ett andrapris. Når Lovbite ledningen slår Earl Tilly honom inte.

Det skall dock pointeras att inledningen av V75:an innehåller fler hästar än de avhandlade två ovan. Värt att notera är att bakom den här duon lurar det ett par klart dugliga pållar. Go On Pale kommer från en mersmakande femteplats i sitt senaste framträdande. Efter en inledande galoppdans spurtande han bäst av alla i skymundan. Även Inzaghi D.K, på besök från pölseland, kan vara farlig att ignorera. Gynnas av distans och är kraftigt ”chippad” denna gång med Herr Kihlström vid ratten. Den som har råd tar med alla fyra, men en billig och smart lösning är spik på nr. 6 Lovbite som denna vecka är Spela Spels grundplåt i V75 systemet.

Rank: A: 6. B: 10,1,2. C: 4,5,7,8. D: 9,3

Avd 2:

Ett stolopp med lite för många “nästagångare” med i listan för att vi ska vara helt bekväma denna gång. Flera av damerna i loppet gjorde mycket bra ifrån sig sist de tävlade och det genererar gardering.

Lea var kanske den som imponerade mest sist på den snömoddiga Gevaliabanan. Från ledningen formligen pulveriserade hon sina motståndare och denna gång ser det kanske lättare ut då hon bara möter ston. En möjlig spik för dem som tror på samma fina prestation på nytt. Spela Spel tror dock att dessa täta starter kan ta ut din rätt och spinner vidare i sin iver att fälla den troliga storfavoriten. I våra rullarna står Fia Fiktiv som klar nästa gång hon startar. Då motståndet dock blev tuffare än senast får hon gå med som rysare istället från ett fint läge. Med rätt resa är ingen i loppet snabbare än henne på kortspeed. Både Stig H:s First Out och Glen Normans Amazing Ribb kommer med på bongen efter starka löpningar där de höll bra i spåren. Med tempo på loppet är de med och gör upp om medaljerna. För att vara helt säkra måste även Go Chip, Rydens Cremona och Samba Keball med. Cremona satt fast senast och kommer från formstallet Lähdekorpi medan Samba har formchaffisen Björn Goop i framsätet. Go Chip är en bättre häst än hon visade senast och med knappa 10 % är hon bortglömd av spelarna.

Rank: A: 6,3,4. B: 10,11,9. C: 5,7,12,2. D: 8

Avd 3:

Gulddivisionen med nästan utelsutande “gamla gubbar” på linjen. Enda barnet i leken är Luddes Glen Kronos, som dock uppträtt som en äldre farbror det senaste året.

Klar favorit blir Flying Herkules efter att sist tagit skalpen av en så pass bara häst som Super Light. Trots att han gjorde det bra så fick han benet serverat på guldfat vilket han inte kommer att få denna gång. Med vårt goda minne i behåll så minns vi att han flera gånger vikt ner sig från ledningen (visst i regi Hanné, men ändå). Vi vill se honom vinna från ledningen i regi Nurmos innan vi lämnar honom ensam med ansvar.

Starten blir som det ser ut här väl häftig och det kan gynna hästarna bakifrån. Hästarna 2,3 och 5 kommer att laddas för kung och fosterland och det finns flera tänkbara motståndare som kan håll upp farten. Så även om Flying Herkules släpps till ledningen efter viss körning ska storfavoriten fällas med ett knotigt drängaben – några 76% är han då rakt inte värd. Vår vinnare är Persos Yankee som fick en rejäl urblåsare senast då han försökte hänga med Lugdunum som är mer ett väsen än en häst. Stig H:s pålle garderas dock med Harlans Boogie som trivs på Jägers, Flying Herkules om han nu får mot all förmodan får maska i ledningen och Glen Kronos som Ludde låter smålurig på.

Rank: A: 9. B: 2,3,7. C: 6,1,10,4

Avd 4:

Veckans mest svårlösta lopp. Favorit ser Garlic Broline ut att bli, trots att hon sett bättre ut hos Classe Svensson än tidigare så är det inte en häst att stå bakom när det blåser ute. Mycket sträck är det även på världsrekordshållarinnan Giant Diablos syster, Scarlet Diablo. Scarlet vet dock inte om att hennes syster är bäst i värden så allt tjat om detta kan bara läggas åt sidan och så även Scarlet själv. Vi betalar inte för henne.

Förstahäst är istället Indra Pine om nu henens körsven, Bo Falsig, inte kör bort denna vinnare som han gjorde med vår vinnare från igår Pysen Eme på Åby. Hästen är dock på kraftig frammarsch. Skrällen är Filippa Balance som ska provas utan skor denna gång. Detta kan vara skillnaden på vinst och bottennapp. Vi pröjsar dock även för Garlic Broline såväl som Peppes Vera på Goop, Rhinestone och Basnäs Chessie på duktige Jesper Svensson.

Rank: A: 4,11,1. B:7,10,12. C: 9,3,5,2,6,8

Avd 5:

Även femte avdelnignen innehåller flera hästar med dokumenterad toppform. Här kommer vi att låsta loppet på två djur som både är starka och har toppform. Första strecket är Staro Yes som har genomgått en riktig förvandling på slutet. Hästen uppträder som om han vore bättre än vad han är och så länge ingen tar ifrån honom det självförtroendet kan han fortsätta vinna. Mot honom är den kanske mest kapabla hästen i fältet – Power Nap. Hade det inte varit för kusken så hade han nog varit ett spikförlag, men så inte nu.

Love Lane var bra sist för ”Lähdret”, men väger för lätt i denna omgivning. Arrak Kloster är bortlottad hur konstigt det än låter då hästen har förstaluckan, men är för lam ut i starten. Giddman kommer från Ulf Stenströmmers stall och vår uppfattning är att hans hästar är bäst bakifrån. Denna gång kommer Giddman nog till ledningen vare sig han vill eller ej och då viker han ner sig som Ulfs hästar brukar göra. Super Mack Håleryd är som en jojjo i prestationerna så han kan mycket väl vinna om han vaknat på rätt sida, men vi har inte råd att chansa denna gång.

Rank: A: 8,6. B: 2,1,7,3. C: 4,9,5

Avd 6:

Här kommer nästa susare som ska ge oss de sköna slantarna. J.T Mulligan har visat upp ett formidabelt spurtkunnande på slutet och nu får ”Svanen” chansen på nytt och då gör han inte om missen från sist då han hoppade från start. J.T Mulligan är spik nummer två.

Mycket streck är det även på Squirtle Countach, men han känns inte så het som strecken påvisar då hans sista starter inte imponerat trots fina resultat. För er som letar skrällar a´la större så ligger Melker Loss nära till hands. Han har sett klart förbättrad ut på slutet och med lite tur på vägen kan han vinna. Incognito vann sist på V7:an men utan att imponera. Han får många streck trots att han inte kan öppna så snabbt från springspåret – inte oss emot då han inte vinner denna gång.

Rank: A: 2. B: 10,1,12. C: 9,5,7. D: 6,11,3,8,4

Avd 7:

Som avlutning kommer ännu ett svåranalyserat lopp. Startsnabbhetsanalysen som annars är ett signum för Spela Spels expert har gått på grund. Hur fältet ser ut efter 500 meter känns mest som ett lotteri just nu. Men för att försöka så löser vi loppet som följer.

Superform på hästarna 1,3,8,9 och 11. Spårminus på två av dem, 8 och 11 (kanske även tre om 1:an blir fast från förstaspåret). Bästa hästen tror vi dock är just nummer 1, Antzinthepantz. Håller han upp ledningen från spår ett vinner han och är ett spikförlag för dem som tror sig veta att han sitter i spets efter 500 körda. Vi målar dock på med tidigare nämnda djur och plockar även med Star Running för säkerhetsskull (bra spår och Lähdekorpi). Garland Kronos var formidabel senast från dödens och har knallform vilket även stallkompisen Paul November har. Hade Paul haft bättre läge så hade även han varit ett spikförslag efter den mycket imponerande spetsviktorian sist på Jägers.

Rank: A: 1,8. B: 9,3,11,2. C: 12,10,4,5,7,6

Spelförslag:
Lilla: 216 rader/108 Sek
1. 6.
2. 3,4,6,9,10,11
3. 9
4. 1,4,11
5. 8,6
6. 2
7. 1,2,3,8,9,11
Stora: 2016 rader/1008 Sek.
1. 6
2. 1,3,4,6,9,10,11
3. 2,3,7,9
4. 1,4,7,10,11,12
5. 6,8
6. 2
7. 1,2,3,8,9,11

God Tur!

//Linus