Axevalla Trav

Välkomna tillbaka till Spela Spel och en ny het travhelg. Axevalla får förtroendet att förvalta våra pengar och loppen ser lite småroliga ut om vi nu kan komma åt att fälla Goop Jr. med vårt välsvarvade träben. Träbenet är i alla fall nypolerat och kan vi inte få honom med ett hederligt krokben så får vi väl skruva loss det och slå honom i bakhuvudet istället – för fällas ska han…

Förra veckans omgång kan vi inte annat än skratta åt såhär i efterhand. Lösningen till en miljon låg i vårt spelförslag + avslagen. Inte mindre än tre av våra avslag gick och vann och det är kanske lösningen även denna vecka så se upp med våra avslag, hehe! Ninotchka var rent bedrövlig och knappast frisk så det är inte mycket att säga om, men att missa Flying Herkules och Finish Flyer på så många streck kan även vi, med lite distans, se som mindre begåvat. Vi utlovar (om man nu kan det i denna bransch) en bättre insats denna vecka och hoppas att vi kan komma åt de härliga slantarna. Banan ser ut att bli fin då vädret ska stabiliseras och temperaturen kommer enligt SMHI att ligga runt nollan. Barfotabalans bör bli möjligt för de som vill.

Avd 1

Björn Goops första favorit ut är First On Line Sec. Hästen var extremt bra sist på Örebro och även om han inte höll mer än till fjärdepriset så var han nog allt den moraliska vinnaren. Vi vill dock höja ett varningen finger denna gång trots att både spår och distans är bättre än sist. Först är det den totala tömningen som hästen tvingades till på Örebro. Mjölksyran som porlade ut ur öronen kunde nästan ses från läktaren och det är inte helt ovanligt hästar kan underprestera gången efter en sådan urladdning. Vi vill även ge lite distans till alla superlativ som målats upp runt First On Line Secs örebrolopp. Och det är att Copper Beech faktiskt var sjuk och gav upp kampen tidigt från spets. Detta gjorde att First On Line Secs prestation såg, om möjligt, ännu något bättre ut och denna gång kommer hästen troligtvis att få gå i dödens på nytt och det är inte hästens favoritposition. Vi tar fram träbenet och börjar med att försöka fälla First On Line Sec.

Spetsrusningen kan bli ganska tuff här då det finns flera snabba som kommer att slåss om positionerna första 500 meterna. Vi tror att Maid For Tag svarar ledningen denna gång. Hon slog First On Line Sec sist på Örebro och kan mycket väl göra om det från sin favoritposition. Toppform är ordet sa Bill, toppform är ordet sa Bull! I rygg på ledare kommer vi att hitta Jojo Orly som satt fast med mycket krafter i det lopp som vanns av Fortune Access förra veckan. Distans och spår är bättre och han kommer att slippa den tråkiga förstakurva som han bjöds på sist. Important är även han kvick ut och kommer här att bjuda First On Line Sec på en härlig kurva i tredjespår – och Goop är tvungen att tacka och ta emot. Vår susare blir dock herr Kihlström som kör Wahmanns Barfine Player. Hästen såg mycket fin ut sist då hon kördes passivt och med mista klaff och lite tempo där framme så kommer Örjan som vanligt med en korv i handen ute vid staketet.

Avslaget är Important som lever mycket på gamla meriter i våra ögon. Hästen har inte levt upp till pengarna på sin bankbok på länge och vi tror inte han gör det denna gång heller.

Rank: A 5,1. B 10,3,6. C 4,7,3,9,8

Avd 2

På nytt är lill-Goopen favorit. Denna gång med Early Launcher. I våra ögon är detta Björns sämsta favorit och här existerar bara gardering i våra ögon. Early Launcher vann ett mycket rumphugget lopp sist på Örebro. Tackvare en handfull galopper i inledningen kunde Björn tidigt glida till ledningen från sitt bakspår och sen var loppet över. Hästen var fin, men denna gång kommer hon inte till ledningen för där kommer Hans-”majestät” G Eriksson att sitta med Kan Du Candy och då är Early Launcher sårbar.

Som sagt, dödens eller rygg ledaren är vad som bjuds Björn efter en kortare startkubbning. Kan Du Candy i ledningen och ett flertal pållar som passar på varandra från bakspår. Kan Du Candy har tidigare vikt ner sig lätt från ledningen, men då främst över medeldistans och denna gång aviseras goda förhoppningar från stallet. Vi är dock inte helt säkra på att hon håller från spets och tar även med Smashing Dame som vi missade sist det var stor utdelning. Hästen har en konstig förmåga att ena veckan vara påpassad för att nästa vara totalt bortglömd. Denna vecka är hon bortglömd och det är inte rätt i våra ögon och hon ska med. Vi blev även mycket förtjusta i Ninia De Mortree näst sist då hon gick barfota och såg mycket vass ut trots galopp. Hon visade även sist att det var rätt iakttaget då hon var fin tvåa efter ett tufft inledningsvarv med samma balans. Vi tar med henne på den prestationen. Jättesusaren Napili vill vi även ha med. Hästen varken ser ut som eller tränas av någon stjärna, men har visat upp ett lejonhjärta de gånger hon Spela Spel följt henne. Vi gillar sluggers och varnar för Napili denna ecka och önskar 13 första varvet. Vi vill varna lite även för Fairy Dream som har vunnit på rikstoton tidigare och slagit bättre hästar än de hon möter här och vi är lite sugna på henne nu. Sista häst med på systemet blir Fia Fiktiv som vi jagat flera gånger här på siten. Denna gång är hon så perfekt inne på pengarna att det vore tjänstefel att inte ta med henne. 30 kronor till gränsen och goda chanser att gå över efter detta loppet.

Avslag på Trinity Degato som hetsats upp en aning denna gång. Men vi anser att hetsen består i ett uddlöst försök att hitta skrällar och tycker att det finns bättre skrällar till bättre ”pris”.

Rank: A 2. B 9,11,6,10,8,7. C 5,1,3,4,12

Avd 3

Guld löser vi med ett streck. Logiken får tala och hästen med bäst förutsättningar är i våra ögon Spring Ray. Olofssons springare såg rent lysande ut förra veckan men hoppade då han laddades för hårt med ledningen. Denna gång får han en lugnare inledning och han kommer att vinna på att han sitter bäst till av favoriterna när det ska avgöras.

Acclaim är bra, det sticker vi inte under stol med, men vi anser att han är bortlottad och trots att han säkert avslutar i ljudets hastighet som vanligt så kommer han att få för lång fram då första varvet inte kommer att gå mycket fortare än 15,5. Mest respekt har vi dock för Persos Yankee som vi tycker övertygar gång på gång. Hästen har dock inte kunnat avgöra trots fina löpningar och spåret för på nytt att hon nog kommer att få svårt.

Avslag på Finders Keepers som har för mycket streck på sig. Hästen har vilat efter sin senaste start, som inte var imponerande, och brukar behöva ett lopp innanför skinnvästen innan toppformen infinner sig.

Rank: A 4. B 7,8. C 6,5,1. D 3,9,1

Avd 4

Känslan i loppet säger Untersteiner. Han har en mycket fin häst som fick ett styggt lopp senast och trots det endast tog stryk av Larome som ni själva såg kapaciteten på sist på V75. Hon har tidigare gått iväg från femte i volt och hon kan även i våra ögon gå iväg hyggligt. Hon kommer att få en bra resa och är med på linjen.

Vi vill även ha revansch på Miss Sunny som hoppade sist hon var med på våra tips. Hon såg fin ut och galoppen var av rent friskhet. Hästen kan öppna och vi är inne på att hon mycket väl kan ta ledningen. Greenhill´s Daisy får stå tillbaka något i tipsen på grund av läget, men hon tackade för sin fina resa i comebacken genom att spurta till enkel vinst för Forsgren. Nu är Åke tillbaka i vagnen och det är inte något minus (han ska ju inte prata med någon den folkskygge fan!..). Komloss är stor favorit, men hopplöst osäker. Hon vinner sina lopp när hon går felfritt, men voltstart är inte hennes optimala miljö så hon får gå med som en i mängden. Empress Guvijo var klart förbättrad sist och är nästagångare i våra papper. Nu blev motståndet lite tuffare, men hon är värd ett streck. För att vara helt säkra betalar vi även för Irene Sensation, Vispa och Simb Kendal allt med bra form och loppet är inte bättre än att någon av dem skulle kunna vinna.

Rank: A 5. B 7,11,8. C 6,10,12,4. D 9,1,3,2

Avd 5

Här skruvar vi tillbaka träbenet och låter det sitta på fram tills att Goopen vunnit loppet. King Of Spader vinner detta om så himlen faller ner på Axvalla Hed. När vi såg hästen vinna på Solvalla näst senast så blev en annan till och med lite ledsen i ögat. Denna häst är en kanon och sanna mina ord en blivande stjärna om han bara får vara frisk. Spik, spik ja till och med skruv med mutter.

Om vi ska sansa oss en aning så är det bara sjukdom eller att han får en galopperande Decarone över sig i starten som ska kunna fälla favoriten. För er som dock vill gå emot så var Warlord Boko förträfflig senast efter vila. Han vann enkelt efter ett snabbt slutvarv, men han är inte kvick nog ut och kommer att hamna en bit bak. Dansöör Pellini var sämre än två dåliga sist och kommer att vara bättre nu. Hästen är på tok för lågt spelad och kan vara ett roligt drag.

Avslag på Decarone som kommer att galoppera från början. Om han dock, mot all rim och ranson skulle gå iväg så kommer han att hamna bland de sista och därmed få för långt fram

Rank A 5. B 8,1,9,4. C 2,7,6,11,10,3,12

Avd 6

Ni får kalla oss envisa som synden, men denna gång ska bara Quarcio Du Chene fällas. Vi har haft gruvligt fel innan vad gäller hästen, men varje gång kommer han närmare förlust.
Quarcio Du Chene går upp inte mindre än två klasser här och det kommer inte att räcka med ett jämt 15-tempo då motståndarna här kan avsluta ner mot 10 sista 500. Får Goop jaga hästen sista biten kan han mycket väl trassla in de långa benen och hoppa – vi garderar.

Hobgoblin Face vann sin debut hos Lähdekorpi och såg finare ut än tidigare. Loppet blev dock inte mycket att skriva hem om men sättet han gjorde det på var bra. Han är snabb ut och med stallformen hos finnen så är det inte omöjligt att Takter kan svara upp och bjuda till kamp. Vi vill även varna för två spurtkanoner som tyvärr har fått lite dåliga lägen, men som kan bli farliga att ignorera. Västerbo World kom bort i ett taktiklopp senast, men spurtade som vanligt storstilat. Även The Bad Rock gick en sjungande slutrunda sist han var ute och vi blev imponerade.

Avslag på Casanova Chip som snabbt kommit upp i klasserna och dessutom vilat. Vi tror hästen kommer att bli bra i år, men inte än.

Rank: A 4,1. B 11,8,5,7,10. C 6,2,3,9,12

Avd 7

Avslutningen ser kul ut och är inte helt självklar i våra ögon. Staro Allentown är en stjärna i vadande och ska normalt vara svårslagen, men han har inte startat i volten på länge och hoppade dessutom sist så vi garderar. Lähdret är även mystiskt optimistisk om Min Narkissos chanser trots spår 12. Det kan bädda för högt temp och med det för någon bakom denna duo.

Förutom de två ovan nämnda så vill vi ta med Verdi Sund som såg mycket fin ut vid segern senast. Han såg ovanligt smidig ut och även om han vann lite turligt så gick han ärligt in i mål och kan här få loppet på nytt. Vi kryddar även avlutningen med en jättesusare. Vi har varnat för Ex Bore tidigare, men då har han kommit bort helt i loppen. Vi tror att han kommer bättre till från framspår och hästen går alltid bra in i mål. Stefan Söderberg har fin form och kan mycket väl lotsa in Ex Bore och oss till banken.

Vi väljer att inte betala för Staro Yes denna gång trots att han gjort det bra i våra tips på slutet. Hästen har sprungit på sig halva sin prissumma sista två månaderna och det börjar nog ta lite stopp för hästen i nuvarande klass.

Rank: A 7,4,12. B 5,6,8. C 9,11,3,1,2,10

Lilla Systemet: 448 rader / 224 Sek

1. 1,3,5,10
2. 2,6,7,8,9,10,11
3. 4
4. 5
5 .5
6. 1,4,8,11
7. 4,5,7,12

Stora Systemet: 3584 rader / 1792 Sek

1. 1,3,5,10
2. 2,6,7,8,9,10,11
3. 4
4. 4,5,6,7,8,10,11,12
5 .5
6. 1,4,8,11
7. 4,5,7,12
Stort Lycka till!
//Linus och Spela Spel