På grund av orsaker som ej gick att påverka fick V75-analysen så tillbaka förra veckan. Vi ber om överseende för detta och hoppas istället kunna kompensera er läsare friskt nu istället. Boden stoltserar med arrangörskapet och har slitit ihop ett par riktigt fina lopp. Gräddan på moset är ju Norrbottens stora pris med hela 300 000 till vinnaren.

Det vankas lite ostadigt väder fram till start, men det ska inte komma några mängder regn. Det ska inte vara någon fara att köra barfota, men för den som är osäker rekommenderas sen inlämning på speldagen. Inga extra innerspår eller vinklad vinge!

Avd 1

Inledningen är ett jämnt sprinterlopp utan någon tydlig favorit. Vi gillar dock ett par hästar och tycker att en gardering är på sin plats.

Dedes Brassie är ingen sprinter och kommer nog aldrig att bli. Hästen är dock av rätta virket och kommer att bli riktigt bra framöver. Hästen har för dagen fin form och tål mycket jobb. Då loppet inte håller högsta klass blir vi inte förvånade om hästen vinner från dödens. Important Face får gälla som spetsfavorit och därmed har han segerchans. Han gillar att vara med i täten från början och ska dessutom gå barfota runt om, för första gången för Salmela, efter ett kanonjobb i veckan! Global Jacob är draget i loppet. Hästen har verkligen härdats i vår då han mött många bra mycket bättre hästar än de han möter här. Han är dessutom bortvald av Bergharn och det tar vi bara som oddshöjande. Vi vågar dock inte ta bort Bergharns andra häst och han går med på lappen han med. Nuntucket är nog bästa hästen i loppet, men har dunkel form. Vi vet att Hultman förväntar sig bra mycket mer än hästen levererat på slutet. Han har dessutom dåligt läge och rankas ner sammantaget. Dårdraget är Mellby Que Vadis. Hästen var mycket lovande som unghäst, men har varit borta mycket pga skador. Nu är han tillbaka och fräsch. Sist satt hästen fast med mycket kräm kvar och det såg faktiskt lovande ut!

Avd 2

Kalla oss lite tråkiga om ni vill, men vi tycker det känns näst intill dumt att garderar storfavoriten Spicey Dicey från perfekt läge. Hästen vann plättlätt från spets sist och då värsta motbuden står med tillägg ska segerchanser vara mer än god.

Avd 3

Gulddivisionen och tillika Norrbottens Stora Pris ser ut att bli ett häftigt lopp. Flera tränare lovar rejäl laddning och många tror sig ha vinnaren i sin häst. Vi tar åt oss av informationen och utser Yarrah Boko till bästa chansen. Har hästen inte tagit allt för mycket stryk av sin tuffa matchning på slutet ska han ha kanonchans här. Hästen är huvudet högre än sina motståndare och vi tror hästen kliver runt hästarna som kubbats i inledningen till enkel vinst.

Avd 4

Omgångens jämnaste lopp gör vi till omgångens enklaste – vi tar alla! Ingen är chanslös, men vi vill i alla fall lyfta ur ett par hästar för er som inte tycker att alla hästarna är ett alternativ.

Merrimac är en fin häst som har bra form dessutom. Hästens tränare Lars-Göran Söderberg är en duktig kille som alltid har väl förberett när det ska köras V75. Hästen riskerar att bli fast invändigt, men skulle han komma ut är han loppets klara förstahandare. Above The Law tyckte vi såg fin ut i lördags om än i lite trög stil. Hästen ska dock utrustas med helstängt huvudlag samt barfota runt om nu vilket kan göra susen. Vi tycker hästen är för lågt rankad och varnar kraftigt! Benny The Cop är en fin häst som kommer att bli bra framöver. Hästen har fin form och fint smygläge vilket vi gillar. Kuskförstärkt denna gång ger extra förhoppning. Ed You och Zeuxis Hornline är annars givna, men inte lika kul på strecken.

Avd 5

Kallblodsloppet är inte heller en enkel historia. Vi har dock jobbat oss igenom loppet flera gånger och kommit fram till att med fem hästar klarar man sig långt.

Förstastrecket är finske Filho som normalt möter de bäste i Finland. Hästen är okomplicerad och ganska snabb ut vilket gör att han snabbt kommer i position. Sist kom han bort pga av en störning men var mycket fin som tvåa gången innan. Myllarfax är jämnheten själv och kan aldrig räknas bort. Hans upphämtning efter galopp sist var av bästa märke och blir det inte för många i vägen under avslutningsrundan är han med och gör upp om segern. Järvsö Rune var bländande barfota runt om sist. Hästen såg dubbelt så bra ut som innan, men ska av någon lustig anledning inte köras så nu. Det blir skor på och då får han även stå tillbaka lite i tipsen. Skrällarna är Mana Grabben som Bergharn verkar hittat nyckeln till och Plenkrutt som vinner ofta i Norge om än i lättare gång.

Avd 6

Bronsdivisionen har en favorit i Callela Benefit. Hästen var fin när hon vann sist från spets, men imponerade inte. Hästen är klart sårbar här och vi finner flera skrällar emot.
 
Oj´s Nasdaq har i det närmaste ett perfekt utgångsläge här. Hästen är snabb och har fin form. Det ser i våra ögon ut som att hästen kommer att få rygg ledaren och med lucka till slut kommer han att bli mycket farlig. Nästa häst som bar chans kommer från samma stall. Slevin Kelevra möter lättare hästar än på länge och har dessutom bra spår. Hästen öppnar hyfsat utan att vara någon kanon, men kommer att få ett fint lopp. Vill vi kraftigt varna för en helt bortglömd springare som verkar ha smygform – Ozzy Ness. Hästen är kraftfull och dessutom rätt snabb ut. Han har gjort mycket fina prestationer mellan varven och vi tycker han ska räknas tidigt här! The Noble Cape är beroende av smygare, men brukar efter sådana tacka och spurta vassare än de flesta. Hästen är speedig och blir farlig att negligera. Yankee T.L kommer at få många streck på sig, men på fel grunder. Hästen är värdelös från spets och ska köras där nu. Hästen kan vinna, men vi blir förvånade om så blir fallet. Evert´s Party Sock hade normalt rankats bland de första i denna omgivning, men står nu med, ett för honom, förödande åttondespår. Hästen kan inte öppna och hamnar troligen sist inledningsvis. Det blir tufft att runda övriga sen, men då hästen är bra vågar vi inte lämna honom utanför lappen.

Avd 7

Vi sticket ut hakan ordentligt i avslutningen och singlar från åttondespår. Normalt bör så inte ske, men vi tycker oss hittat ett logiskt singelstreck i Don´t Blink Twice.
Hästen har verkligen hittat tillbaka till formen som gjorde honom till en lovande unghäst i USA. Han har visat sig kunna öppna mycket snabb och det gör att spåret bli något lite mindre dåligt inledningsvis. Det luktar dödens, men i den form hästen befinner sig ska han reda ut det med.

Lilla systemet: 504 Rader / 252 Sek

1. 2,3,5,6,9,11
2. 7
3. 3
4. 1,3,4,5,6,8,10
5. 2,8,11,13
6. 1,3,6
7. 8

Stora systemet:

1. 2,3,5,6,9,11
2. 7
3. 3
4. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
5. 2,5,8,11,13
6. 1,2,3,4,6,8,10
7. 8