Denna vecka drar vi norrut och det är Umåker som ståtar med fint trav. Guldbjörken saknar de lite större namnen, men främst för att det denna helg även körs storlopp i Finland och där är det betydligt mer pengar att köra om.

Banan ser ut att bli finfin. Det har varit mildgrader ett tag i Umeå och det förväntas runt tio grader om än någon risk för skurar. Valfri balans är dock att räkna med.

Avd 1

Inledningen ser ut att kunna bli riktigt trevlig. Ett par riktiga kanoner gör upp om fina pengar och även om det luktar lite Elitloppsmatchning för ett par av dem så kommer det inte att vilas på hanen här.

Att Fomula One kommer att sitta i spets efter 500 meter är ingen skräll, men sen är frågan vem som ska sätta upp tempot. Både Kadett C.D och Orecchietti är kapabla att gå i dödens med segerchans, men det finns risk att de väntar ut varandra. Vår förstahäst är Orecchietti som gjorde det mycket bra i guld senast trots att han tappade mycket på strul i inledningen. Hästen visade i fjol att han blir att räkna med i de stora loppen och han ser ut att ha grovnat till ytterligare i år. Kadett C.D var inte som bäst i sin årsdebut. Hästen trivdes inte med banan enligt Bergh och han ska vara bättre nu. Övriga göre sig ej besvär.

Avd 2

Klass I-loppet är härligt olösligt. Ibland räcker det med att tidningarna skriker ut en vinnare och sedan tror alla på det – även motståndarna. Hästen blir släppt till ledningen och sedan kör övriga för andrapriset.

Skulle det bli så här så är det Donald Duck Tooma som aspirerar titeln. Vi har dock fått en helt annan uppfattning om loppet och tror istället att i stort sätt alla kuskarna tror sig ha lite vinstchans och det kommer att köras offensivt från många händer. Vi tar med alla, men vill varna lite extra för ett par roliga drag som står fint på det i Aeronaut med lopp i kroppen och som denna gång är enormt kuskförstärk samt Fiesta Way som även hon har lopp i kroppen och hör segerprocent från förra året.

Avd 3

Gulddivisionen är för många ett spiklopp eller i alla fall ett tvåhästars. Vi har dock en häst till som bara måste med och i skrivande stund är han streckad på EN procent!

Att Sanity och Caballion normalt är huvudet högre än sina motståndare här är klart. Båda har fina årsdebuter i ryggen och är på väg att växa in i den yttersta eliten på allvar. Det kommer att köras hårt mellan dessa två och det gynnar verkligen vårt drag som denna gång ska gå barfota runt om för första gången och dessutom med helstängt huvudlag. Hästen vi tänker på är ungdomsstjärnan Lord Capar. Hästen gjorde ett par hysteriskt bra lopp förra året barfota bak och har aldrig testats helt utan dojjor innan. Blir det några extra meter till så får övriga se upp upploppet ner och som knappt streckad är han mycket intressant.

Avd 4

Isbjörnarna får naturligtvis plats på V7:an när vi är så långt norrut. Loppet är absolut av bra klass och även om Hallsta Lotus känns som bästa hästen vill vi varna för att han är 12 år och det kommer hästar som är både yngre och rappare när som.

Philajan Aroni är en springare på uppgång. Hästen har slagit Hallstalotus förr och Akseli Lahtinen är en offensiv herre som inte kommer att lägga sig på rygg. Det är inte omöjligt att hästen kommer tills spets trots spår åtta och då är han hästen att slå. Vi gillar även Myllarfax. Hästen har även han vuxit fram som en allvarlig utmanare till Hallsta Lotus. Han är bäst över sprinterdistans, men med rygglopp i hårt tempo kan han överraska.

Avd 5

Här tycker vi oss funnit ett fint tvåhästarslås. Kapable Nautical såg fin ut i sin debut för Hanna Olofssons sist och har spetsläge – han är klar förstahäst här till fint odds!

Värst emot är helt klart Keep Well som gått bra på vinterbanorna i norr, men även var mycket fin sist när han vann på sommarbana. Hästen är mycket speedig och som bäst när han får anfalla halvvarvet från mål. Med rätt ryggar ska han räknas med vinstchans. Vi väljer bort segerstaplaren Center Min som får svårt att stapla vidare då han står med sämsta läget.

Avd 6

Första dubbeln är i våra ögon ett ojämnt lopp där egentligen bara tre hästar är streckbara. Vi tar dessa och tycker oss ha låst loppet väl med dem.

Förstahästen är Bagley. Hästen gästade Sverige vid ett par tillfällen i fjol och gjorde det storstilat. Nu gör han debut för Hultman och han är enligt stallet mycket fin i träning och går normalt bra efter vila. Utan för mycket ringrost i hovarna vinner han detta. Gossips Winner är västa utmanaren. Vi fick inget grepp på hur hästen tagit vinterns träning då han inte satte en fot rätt sist på Valla. Normalt är hästen snabb ut och från spets har han gjort sina bästa lopp. Trots spår 12 och med en förkärlek att alltid vilja vara med där framme så måste Calvados Crane med på lappen. Sist var hästen bländande och kommer han till dödens utan att behöva offra för mycket kan han mycket väl vinna även därifrån.

Avd 7

Avslutningen gör vi enkel och spikar en jämn häst med fint läge. Main Kronos är inte känd för att vara en kämpe, men i ett ljumt lopp utan tuffingar ska hästen ha en bländande chans att rinna undan från spets. Kortlopp är dessutom rätt likör och herr Svanstedts stallform talar för sig själv – bästa spiken i omgången!

Systemförslag: 1944 rader / 972 Sek

1. 4,6,7
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
3. 5,6,9
4. 6,7,8
5. 5,6
6. 4,6,12
7. 4