Vi tar på oss dumstruten efter förra veckans minst sagt misslyckade tips. Det kommer veckor där man helt enkelt är ute och cyklar och det är väl en del av charmen. Nu drar vi istället norrut dit även våren hittat. Umåker stoltserar med en mycket fin bana för dagen och det blir trav med valfri balans.

Avd 1

Vi går ut och varnar lite för favoritfall i inledningen. Vi gillar Indigo Broline skarpt, men här får han mothugg om ledningen och det kommer att kosta. Vi tar med fyra hästar till och tror på lite skräll.

Calvados Crane har verkligen utvecklat sin startsnabbhet och även visat att han kan gå hela vägen in i mål trots tuffa öppningar. Han måste räknas från spets här. Belinda Sign är en härlig häst när hon är frisk. Hon har inte fått visa det i år då det strulat en hel del. Vi blir dock inte förvånade om hon hinner runt detta gänget då hon rapporteras i bländande form och även ska gå barfota runt om. Charlotte Stone kan te sig bortlottad, men vi tycker hon är så bra att hon måste med ändå. Hästen har visat sig gå från alla positioner och sänker man farten i täten kommer hon säkert tågandes och tar dödens. Hon är tuff nog att vinna därifrån och ska med på lappen. Jätteskrällen är Super Brian som kan mer än många tror. Han är mycket snabb över ett upplopp och från bra läge måste han med som drag!

Avd 2

Klass I är omgångens jämnaste lopp och till slut valde vi att strecka sex hästar för att känna oss trygga. Det lär bli körning från start även här och det bäddar för en rysare.

Important Face är snabb ut och vill till spets liksom Dead Wood som har lopp i kroppen samt icke att förglömma Gossip´s Winner som laddas från spår sex. Vidare laddas So Gå Diego för Lindqvist, men hans inblandning blir hans fall och kanske även för de som svarar honom? Efter en tuff inledning tror vi dock att det blir Gossip´s Winner som har ledningen, Dead Wood i ryggen eller tredje in och med starke Opal Hall i dödens. Därefter blir det fart loppet igenom och på sista långsidan kliver Evert´s Party Sock in och avgör på linjen. Det låter enkelt, men vi tar för säkerhets skull med även Big Challenger som har perfekt spår och formen i stigande.

Avd 3

Maharajah.

Avd 4

Efter att ha lämnat årets enklaste lopp blir det direkt svårare. Det slutade på sju djur i klass II varav två kul drag.

Northen Spy såg bländande ut på ny balans senast och ska ha kanonchans om han slipper dödens. Risken finns att han får svar invändigt av Draw The Line som gjorde en mersmakande årsdebut sist. Kör de för hårt mot varandra öppnar sig loppet ordentligt. Zac Sparrow har gått i tuffa gång på slutet och gjort det ok. Nu har han ett fint läge och dessutom Örjan i jollen. Hästen är bättre än raden och är ett kul drag från tredje invändigt. Zidane Hornline är bortglömd i loppet och här vill vi varna. Hästen gick vasst efter galopp sist och såg bättre ut än på länge. Nu blir det dessutom barfota runt om och från fint smygläge blir han riktigt farlig. Romeo Karsk är en segerstaplare från Finland, men har bara 99 000 på sitt konto efter tio segrar och det betyder att han vunnit lopp av låg klass. Han har även en lallare i jollen och rankas ner på detta. Merrimac och Harpos Rockland kommer båda från fina insatser och måste med på lappen båda två.

Avd 5

Här tar vi ställning och spikar Hallsta Lotus. Hästen är en tuffing som sett fin ut på slutet och trots att han möter Finlands blivande kallblodskung måste han ha bara chans tack vare: Springspår på tillägg vilket gör att han är snabbt framme hos finnen, finnen är inte helt snabb ut första biten och hästens rutin.

Avd 6

Här är Ester Zonett favorit efter ett par mycket fina lopp på slutet. Nu är distansen dock inget plus och vi tycker hon värd att gardera.

Bachelores Dream är en oerhört kapabel häst när hon är fräsch och skulle hon prestera direkt efter vila tycker vi hon bara är bäst här. Hästen är snabb ut och räds inte dödens, dessutom blir det barfota runt om här. Dandie Palema har vaknat till på slutet. Den alltid så lovande hästen stannade upp i utvecklingen ett tag, men har börjat visa mer och mer och vi blir inte förvånade om han dyker upp i segerstriden här. Leo On Line gör sällan dåliga lopp och ska nu lättas till barfota runt om. Hästen tränar bra och har bra läge. Draget i loppet är Don´t Blink Twice som kommit igång i Finland efter unghäståren i USA. Hästen gick mycket förbättrat sist och tränare hävdar att han nu tagit till sig träningen som sig bör och att han ”är en mycket bra häst” – Varning!

Avd 7

Tävlingarna avslutas med ett mycket fint 5-åringslopp och i fältet hittar vi många blivande stjärnor. Vi garderar och tänker så här.

Bäst kapacitet har Select Yankee och som hästen såg ut i årsdebuten bara måste han med trots dåligt läge. Han går bra bakifrån och med lite tempo dyker han upp på linjen. Monster Drive är bättre än många tror. Han har dock dåligt läge på nytt, men han har sett jättefin ut på slutet och vi tycker han ska räknas då han kan öppna fort och hittar ner i banan. I Wont´s Dance överraskade oss gång på gång i fjol och vi erkänner att vi haft fel om hästens kapacitet. Han är grym bakifrån och med rätt ryggar blir han livsfarlig här. Don´t Wear Pjs var fin i årsdebuten från dödens och blev störd till galopp sist. Nu har hon bäst läge och med smygare kan hon slå av hingstarna. Vi vågar inte släppa Caballion från lappen. Hästen verkar ha växt in i sin kostym och travar väl så mycket bättre i år än tidigare. Han kan inte försvara innerspåret, men med lucka och lite tempo blir han farlig.

Lilla systemet: 420 Rader / 210 Sek

1.6
2.1,2,3,4,6,9
3.6
4.1,3,4,6,9,10,11
5.12
6.2,3,4,5,11
7.8,10

Stora systemet: 5250 rader / 2125 Sek

1.2,3,6,11,12
2.1,2,3,4,6,9
3.6
4.1,3,4,6,9,10,11
5.12
6.2,3,4,5,11
7.1,2,8,9,10