Björkarnas stad Umeå står som värd för v75-tävlingarna denna lördag. Stefan Hultman väljer att förgylla denna dag genom att starta hela Sveriges snackhäst Maharajah som givetvis blir megafavorit. Vi ställer oss i ledet bland favoritspelare och anser att Maharajah har en skrattmatch och vi finner absolut ingen anledning att gardera.

Vår allmänna uppfattning är att hästar från mellersta och södra Sverige som har tävlat i hård V75-konkurrens oftast hävdar sig väldigt bra uppe i norr och inte sällan vinner flertalet av loppen. Vår andra spik hämtar vi från Skaraslätten i form av Svanstedts Youpie som håller toppform för dagen och tidigt sitter i lednigen för att sedan få bestämma lite och sedan enkelt glida undan.

Avd 1

Veckans bank Maharajah är skyldig att vinna och gör även så. Som vi ser det är det bara krock emot…

Avd 2

Spetsstriden avgör. Alvena Nonstop övertygar mest varje gång och kommer att laddas
hårt för ledningen här och lyckas han är det toppchans. Vi är dock inte helt säkra på detta då startkatapulten Coktail Palema är med i loppet och kommer han till tät försvarar han sig med näbbar och klor in i det längsta. Vi plockar även med urstarke Trotteur, och högkapabla Alwood samt läges och formtoppade Chuck Liddel.

Avd 3

Guldbjörken tillika dagen huvudlöpning. Marshland får med viss tvekan tipsettan, var ganska blek senast i årsdebuten men ser ut att kunna få bestämma i spets här. Access Tooma gör kanonlopp varje gång, får nu åter Adielsson i jollen och blir livsfarlig med minsta klaff. Vi vill också utfärda stormvarning för Star Running som hittar rygg på ledaren här. Utmanade självaste Brioni på linjen näst senast och kan bli en otrevlig överraskning för många med lucka till slut. Streckar även topphästarna Dig For Dollars, Clear Sign och Reven D’amour trots att dom har tråkiga utgångslägen.

Avd 4

El Sueco är stor favorit här, han har tagit fem raka spetssegrar i billig konkurrens. Nu har han fått ett uselt utgångsläge och ställs mot betydligt värre motstånd och vi väljer att gå emot. Tipset istället till Lähdekorpis Jerka Tilly som såg strålande ut näst senast på Jägersro och visade senast att toppformen sitter där i en fin upphämtning efter galopp. Vi streckar även hypersnabba Middle Man som från ett perfekt läge smyger med och spelar ut sin speed över upploppet.

Avd 5

Ett öppet lopp där “isbjörnarna” är utspridda över tre volter och vi tar fram den breda penseln. Tipset till Eld Kevin som vi gillar skarpt, ett par lopp i kroppen nu och en snygg avslutning senast. Varning för finske gästen Ellan Kymppi som slagit självaste Saran Salama och enligt rapporter skall kunna en 24-tid här. Storskrällen Farmfurir skrek vi ut senast och det var ytterst nära att han fick sätta nosen först till 60 gånger degen. Klassklättraren Stamping visar en något diffus form, men är given på kupongen. Som sagt strecka på.

Avd 6

Ryan Trot till tät och sedan blir det full fart hela vägen och han lär inte spränga ljudvallen sista hundra, men försprånget kan vara så stort att han ändå ramlar undan.
Favoriten Magic Space är verkligen upp och ner och en häst som vi anser skall garderas. Han har ett knepigt utgångsläge och det kan kosta att göra jobbet ute i spåren i det hårda tempot. Vi plockar tidigt med “sarghästarna” Jelly Frontline och Speddy Gold som blir farliga om de hittar loss. Streck också för Chancy Roberto som endast tog stryk av El Mikey senast, Finlands kanske bästa häst.

Avd 7

Spik nr två. Youpie har fått tuffa resor på slutet, men gjort det strålande och avslutade senast 10.5 ute i spåren sista 700. Här hittar Åke tidigt till ledningen och vi finner inga hästar i loppet som har mod eller styrka att sätta upp tempot och därmed måste Youpie ha en straffspark att ta en klassisk spets- och slutviktoria.

Stora systemet: 4050 rader / 2025 kr

1. 4
2. 1, 3, 4, 9, 11
3. 1, 3, 4, 9, 11, 12
4. 1, 2, 11
5. 2, 3, 4, 8, 9, 11, 12, 13, 15
6. 1, 2, 3, 4, 10
7. 6

Lilla Systemet 450 rader / 225 kr

1. 4
2. 1, 3, 4, 9, 11
3. 1, 3, 4, 9, 11, 12
4. 1, 2, 11
5. 12
6. 1, 2, 3, 4, 10
7. 6