Solvalla står som värdar denna vecka och det är mycket fina tävlingar på pappret. Flera jämna lopp som ger högt spelvärde. Det som kan bli lite klurigt är banunderlaget då det ska regna och snöa fram till start och sist det var så blev banan mycket hård och blöt på ytan.

I övrigt inga vinklade vingar eller extra innerspår.

Avd 1

Inledningen ser ut kunna öppnas i tufft tempo. Många startsnabba för upp om de bästa positionerna och vi har ett par drag att bjuda på här.

Vår förstahäst är helt klart Blue Rock som gör första starten för Per Lennartsson. Lennartsson är duktig på att ställa iordning sina hästar och vi tror hästen kommer att prestera mycket bra direkt. Barfota runt om! Nästa drag är Hot Pot som alltid gör bra lopp. Hästen kom bort sist och möter lite enklare hästar nu i vårt tycke – måstestreck. Beatasine är vår spetsfavorit, men hon är bäst bakifrån och möter hingstar på nytt. Tjacke Gold och Carlos Lightning kommer att kunna profitera på det troligt hårda tempot och ska båda ha chansen trots bakspår. Sist med på lappen går Wood Laday som har två lopp i kroppen efter vila och borde vara klart förbättrad nu.

Avd 2

Detta är nog omgångens jämnaste lopp. Det känns som att ingen är helt chanslös och vi tycker det kräver många streck.

Cantab Sisu har varit mycket fin på slutet, men är klar för finalen och borde inte köras för fullt denna gång – han ska vara som bäst den 21:e. Cool Caviar är på tok för lågt streckad här. Hästen besitter mycket hög kapacitet och vi höjer ett varningens finger för denna härlige häst. Oregon Trail har lopp i kroppen efter vila och har mött tuffa hästar innan. Sudoku trivs på Valla och går bra bakifrån. Fighter Gull har vilat, men tränar starkt och Untersteiner har fin fart på stallet för dagen. Glenn Palema hoppade sist, men det var mer ett olycksfall i arbetet – han ska räknas. Star Brodde och Credit Fayline ska även de med varav den sistnämnde var kanonfin i årsdebuten.

Avd 3

Gulddivisionen och tillika uttagningslopp till Olympiatravet har samlat ett par riktigt intressanta hästar till start. Spontant känns Orecchietti som ett klokt drag, men hästen hoppade sist och vi garderar då hästen har fått bakspår.

Det blir lite körningen även här från början. Iceland, Timetosaygoodbye och Alvena Pele är mycket snabba ut och trots att det känns om att Alvena Pele är snabbast så kommer det att kosta. Samtliga ska räknas, men det kan bli trötta ben och även G.H Nemo går med på lappen – han var smällfin i sin årsdebut från spets.

Avd 4

Klass II-försöket är jämnt och den bästa hästen har fått ett dåligt läge så även här väljer vi att gardera.

Jocke gillar vi. Hästen ser så där härligt lunkande ut och sist var han mycket fin från spets. Hästen är stark och ska som etta trots spåret. Fran Ebo är värst emot och hästen gjorde sitt bästa lopp i karriären sist då hon vann från spets trots tufft tryck på vägen. Kommer hon till spets på nytt blir hon svårflörtad. Rite Key blir mycket intressant i ny debut. Hästen har alltid varit lovande och har visat sig kapabel i sina ljusaste stunder. Vårt miljondrag i loppet. Remee La Marc är stark och har vunnit från dödens innan. Hon är orutinerad, men ska räknas på sin vinnarskalle. Dreamliner var fin i sin comeback och kan få loppet i rygg på favoriten. Best Merchant och Whisky Tim har båda bra utgångslägen och kan vara skrällarna man letar efter.

Avd 5

Ett långlopp som vi löser på enklast möjliga sätt. Goofy Bermon står verkligen på tur för vinst och nu har han bättre förutsättningar än på länge. Han går ner i klass och kommer att hamna bra på det från ett hyffsat läge. Formen är på topp och han älskar distansen – kul idé!

Avd 6

Här tycker vi att Platinum Shine ska ha en bra chans. Hästen såg fin ut i debuten och vi tycker det ser bäddat ut en Svanstedtare på bortre lång. Favoriten Jasmine Broline är bäst över korta häcken och kommer att få kämpa för att komma förbi Turbos Cherie från start.

Avd 7

Även avslutningen löser vi med ett enkelstreck. Nurmos fina förvärv i Ardi Boko glider upp som en riktig darkhorse och utmanare till de bästa hästarna i snabbloppen. Hästen kan öppna mycket snabbt och verkar vara oöm trots att han ligger på i loppen. Från spets tror vi han är mycket svårslagen och vi spikar!

Systemet: 1680 Rader / 840 Sek

1. 3,5,6,9,11
2. 2,6,7,8,9,10,11,12
3. 1,2,3,5,6,10
4. 1,2,4,6,10,11,12
5. 11
6. 10
7. 1