Så var det äntligen dags på nytt – Elitloppshelg och kanontrav i dagarna två. Vi startar upp med V75-jackpott under lördagen och avslutar med en extra omgång på söndagen. Jag är på plats och kommer med mer info på vägen.

Årets upplaga av Elitloppet är något naggad i kanten då det är fler som tackat nej än tidigare. Ett par av hästarna känns tämligen chanslösa, men en som kommer att göra bra ifrån sig är Caballion – såg ni loppet hästen gjorde sist. Hade han inte hoppat med segern klar 100 meter kvar så hade han landat på 1,09,5 och suddat ut alla svenska rekord –FRÅN DÖDENS.

Vi återkommer med Elitloppssnacket senare och koncentrerar oss istället på lördagens begivenheter. Vi gör här ett första förslag för er som behöver lämna in i tid, men ska försöka förmedla det färskaste under morgondagen. Kanontävlingar rakt av och sommartrav när det är som bäst i alla fall.

Avd 1

Första avdelningen är omgångens mest ojämna i våra ögon. Det blir dock lite kul när storfavoriten Mr Picolit fått spår 12 och det kan häxa lite på vägen.

Vi spikar, men med visst förbehåll. Vi läser loppet som att Inhibited körs för spets och släpps dit av Henke Diablo. Parkin körs fram i dödens och sedan låser de loppet där. Svanen kommer att tvingas göra allt jobb själv i tredjespår hela sista rundan, men känslan är att hästen är utöver det vanliga och slår av Parkin, som knäckt Inhibited från dödens, på speed.

Avd 2

Här garderar vi på friskt, men vill ge ett förslag till chansspik för er som käkar taggtråd till middag.

Rocky Winner står med tråkigt läge, men var mycket fin sist från dödens på Angel Of Postman. Hästen är kvick ut och mycket gynnad av körspö. Näst senast vann han plättlätt på Färjestad och hästen har formen klart på topp! Västerbocheckpoint var finfin sist och han vann verkligen i stor stil från dödens. Hästen gjorde inte mer än han behövde, men det såg mäktigt ut när han vann med en halv längd – okörd. Hästen är bara medel från början och kommer att få ett tufft lopp här – vilket inte betyder att han inte kan vinna! Obama Gel är en häst som kommer mer och mer för varje start. Han kördes lite avvaktande sist och stallet har siktat hit. Han tränar bra och ska räknas tidigt. Long Night avlade maiden sist efter en lång rad av fina lopp utan att få vinna. Hästen kommer från landets mest formtoppade stall för dagen och ska passas från fint läge. Very Sober är snabb ut och har perfekt läge. Hästen kan inte göra nått själv, men kommer luckan blir han obehaglig. Pampas S.I.R är miljondraget i loppet. Sist hoppade han bort segern i sista sväng, men såg fin ut och kan han få rätt ryggar här blir han att räkna med. Kricken C.D och Angel Of Postman har båda fin form och kan vinna med rätt resor.

Avd 3

Stoeliten har merparten av landets spelare löst med ett enda sträck – Tamla Celeber. Som ni vet gillar vi inte dessa lösningar och har ett par riktiga kanondrag att bjuda på.

Nalda Nof var en fin bekantskap sist i Norge. Hästen vann plättlätt från spets och såg ut som en riktig kanon. Kretsen kring hästen säger att hon är ännu bättre nu då hon haft problem innan starten i Norge och ska laddas hårt från start. Vi tycker hon är klar etta i loppet. Mathilde Tröjborg kommer denna gången att betala mer än hon gjort på mannaminne. Hästen har kapacitet i överflöd och när det släpper kommer det att släppa ordentligt. Flemming låter mystiskt uppåt och hon är skrällen i loppet. K.L.M Prelong är även hon full med kapacitet och har dokumenterad knallform. Hästen startar alltid med chans. Canaca B.F varnar Nurmos kraftigt för säger att hon hade vunnit detta loppet om hon haft spår invändigt om favoriten – men att hon inte är chanslös trots att så inte är fallet. Även Target Hoss varnar Nurmos lite för. Han har gett stjärnkusken Sears order om ladda för allt vad tygen håller och köra i spets – där hon tidigare gått som bäst. Sist med på lappen går Roxa Sisu. Hästen tränar förbättrat efter senaste starten och hon är mycket speedig med rätt resa.

Avd 4

Här tror vi att det räcker med fyra hästar även om loppet ser jämnt ut på pappret.

Jocke är förstahäst även om han står med bakspår. Sist var han tapper efter att ha gått i spåren sista 800 meterna och plockade ner en så pass bra häst som Fran Ebo. Strular det inte för mycket under sista varvet ska han räknas tidigt. Tams Thea har vi väntat på länge. Hästen har här perfekt läge och känns bländande i jobben efter att hon behandlats. Håller hon upp spetsen körs hon där och det är mycket intressant. Vici Lane slog Tams Tea sist de möttes, men fick då ett något bättre lopp. Sist hoppade han i kungakvalet mot tuffa hästar och vi fick ingen riktig värdemätare. Han ska gå barfota runt om och så är han obesegrad för Ludde. King var finfin sist vid vinst i Danmark. Hästen fick en fin resa, men avgjorde på klasshästens vis. Nu har han knepigt läge, men är spurtstark och ska räknas med lite flyt på vägen.

Avd 5

Vi gör det enkelt här och tar med två hästar. Den som Åke anser är sin bästa chans i omgången och den vi tycker är hans bästa chans i loppet.

Braås Palema har varit mycket fin på slutet även om vi inte är helt övertygade om att hästen är så bra som raden visar. Åke anser dock att hästen utvecklas hela tiden och att hon ska vara än bättre nu. Vi tycker dock att Opportunity har imponerat än mer för Åke och att vi inte sett botten i henne heller. Med dessa två ska loppet vara låst. Baksåren göre sig ej besvär på den snabba sommarbanan även om det finns hästar med fint kunnande där.

Avd 5

Här ska vi bjuda på en kanonspik. O´Grady är Danmarks bästa häst när han har full form och det dit bör han ha nära nu. Hästen kommer att få ett näst intill perfekt lopp i mycket hårt tempo och det passar som hand i handske. Hard Cider och Calvados Crane kommer att köras musten ur varandra och alla som vill vara med och kivas i början. När dessa lekt färdigt kliver Birger Jörgensen in i leken och avgör på två steg.

Avd 7

Harper Hanovers lopp är som vanligt en mycket värdig avslutning på V75-dagen under Elitloppshelgen. Frågan är om loppet inte håller högre kvalitet i år än på mycket länge. Framspårshästarna är tuffare än på länge och de riktiga elefanterna från dubbla tillägg kommer att få jobba för havren.

Ghetto Blaster varnade vi för sist och som hästen gick efter sin inledande galopp. Nu ska han utrustas med huvudstång för att klara kurvorna bättre och går han iväg från start blir han mycket svårslagen över passande distans. Quick Razz har man rättat till ryggen på och det var pga den som han hängde på en töm sist. Hästen vann ju lätt ändå och ska räknas även här. Deuxieme Picsous gillar vi skarpt och det var en sjudundrande insats hästen gjorde när han slog Mr Picolit och Raja Mirchi för två starter sedan. Hästen är så bra och nu ska han åter gå med rätt balans efter att sist tvingats gå med andra skor pga hovproblem. Swedishman är årets fransman i loppet. Normalt har fransmännen alltid presterat bra i Harpers och denna springare kommer med fint rykte – måste med!

Lilla systemet: 448 rader / 224 sek

1. 12
2. 1,3,4,5,8,9,11
3. 2,3,4,5,6,7,8,10
4. 9
5. 3,9
6. 9
7. 2,5,11,15

Stora systemet: 1792 rader / 896 sek

1. 12
2. 1,3,4,5,8,9,11
3. 2,3,4,5,6,7,8,10
4. 1,6,7,9
5. 3,9
6. 9
7. 2,5,11,15