Då tar vi oss ann V75 från Solvalla denna vecka. Ett Solvalla som under vintern lyckats fantastiskt med sin annars så hårt kritiserade bana. Loppen däremot har en hel del att önska för att vara finaler och det kan inte säga annat än att vi väntar på våren och de fina hästarna.

Som vanligt är det vanligt trav dvs inga extra innerspår eller vinklade startbilsvingar. Barfotabalans är gångbart utlovar banpersonalen.

Avd 1

Vi tar tjuren vid hornen direkt och spikar en tuffing av rang. Canaka B.F gör denna gång debut för Nurmos och det känns mycket spännande. Hästen har visat sig mycket tuff tidigare för Heiskanen, men Nurmos är ett strå vassare som tränare och ska normalt vara en kanonchans mot skralt motstånd.

Avd 2

Här kommer vi att spika på lilla lappen, men vågar inte på stora då vår förstahäst är lite upp och ner i sina insatser.

Breedlove har mycket hög kapacitet och visade det med eftertryck näst senast då han hoppade med segern klar i sista sväng. Sist blev han tassig på barfotabalans och nu testas han med skor fram vilket vi tror blir perfekt. Spik på lilla lappen. Det saknas dock inte motbud och vi vill framförallt framhålla Ouch och Online Dámour. De står med bakspår båda två, men går bäst med ryggar och har full form. Skrällen är Quizmaster sm Bergh trodde mycket på sist, men var missgynnad av banan. Under 15 procent är klart lockande från fint spår.

Avd 3

Här är ord överflödiga. Står Quarcio Du Chene på benen vinner han detta lopp 98 gånger av 100 så allt annat än vinst är en stor sensation.

Avd 4

Vi slog näven i bordet när vi i söndags såg att Quick Razz fått spår 12. Hästen som vi lovat att spika nästa gång han gick ut…

Det blir gardering då det ofta strular med så många att runda. Sonof Montechristo har däremot haft tur i spårlottningen och den startsnabba hästen ska ha fin chans om han lyckas hålla upp spets. Fin form! Unesco Brodde har laddats mot detta lopp och var inte toppad sist han vek ner sig från spets. Full from rapporteras och han ska räknas. Fighter Gull kördes passivt sist och det med tanke på detta loppet. Näst senast var hästen grym och han ska räknas på alla seriösa lappar. Miljondragen är Fayence och Lillaosåfin som är starka spurtare och har fin dagsform.

Avd 5

Här gör vi så att vi synar storfavoriten Global Nelly mot allt bättre vetande. Hästen var visat fin uppfattning och ska normalt ha en fin segerchans. Vi tycker dock att en så pass orutinerad häst inte ska vara streckad på 80 procent och garderar med några riktiga tuffingar!

Photo Princess slipper skor denna gång och sist var hon med favoriten in på linjen med just skor på fötterna. Nu ska hon vara än förbättrad och vi varnar kraftigt för hästen. Albright ska också köras utan skor och dessutom med nytt huvudlag. Hästen är stark som eldvatten och vi blir inte förvånade om hon är den som ger favoriten mjölksyra in på upploppet. Hazelmare var mycket fin utan skor sist när hon vann enkelt från spets. Hon är snabb ut och kommer att få en mycket fin resa här. Miljondragen är Lexus Broline, som testades utan framskor sist och såg mycket fin ut med krafter kvar som fastlåst, samt Berverly Boko som är ett speedfenomen med rätt resa!

Avd 6

Första dubbeln ser lite knivig ut och det är flera hästar som aspirerar på segern. Bäst läge har Gigant Slugger som fått kanonresor på slutet och gjort det bra, men håller hans tur i sig även denna gång?

Global Manhattan var sämre sist, men som många andra i omgången var han klar för finalerna, och kommer att vara klart bättre här – måstestreck. Friction har som vanligt otur med spåren, men har fin form och med lite flyt kan det räcka här. Tion Medon Sisu har även han uppvisat fin form och vinner när som helst. Varning utfärdas för No Fear Elkär som hade materialproblem sist, men tränar som en demon och går bäst i ryggar!

Avd 7

Avslutningen ser normalt sett vikt ut år Jackal Face som är en riktig kanon när han är fräsch. Det som sätter käppar i hjulen är om Isak C.D körs i spets, vilket vi misstänker, och då är det gardering som gäller.

Nino Coger måste räknas om han kommer till i loppet. Sist gick han en fasansfull avlutning från sistaplatsen med full fart över linjen. Hästen har aldrig varit bättre och måste gälla som favoritfällare nummer ett. Famous Fayline gillar vi skarp och har verkligen utvecklats hos Lennartsson. Hästen ser ut som en fulladdad krutdurk och han måste räknas här trots dåligt läge. Capello Bob såg ut som en ny häst sist när Lähdekorpi ryckte skorna på honom. Nu slipper han skor fram och det tror vi räcker för en liknande insats här. Cayenne Käbb kördes i dödens sist och det gillar han inte. Nu slipper han det och är vass bakifrån. Tokdraget är Royal Neo som är stark och tuff. Kommer han till från detta läget så kan han överraska många spelar!

Lilla systemet: 540 Rader / 270 sek

1. 4
2. 5
3. 5
4. 1,3,5,10,11,12
5. 3,4,5,6,10,13
6. 2,4,6,8,10
7. 5,9,11

Stora systemet: 4320 rader / 2160 sek

1. 4
2. 2,5,10,11
3. 5
4. 1,3,5,10,11,12
5. 3,4,5,6,10,13
6. 2,4,6,8,10
7. 4,5,6,7,9,11