Med finaler och jackpot på Solvalla tar vi nya V75-tag och kommer troligtvis även att få välkomna vintern för första gången på länge. Det vankas minusgrader till natten innan start och är banpersonalen inte på hugget så kan det bli lite svårt underlag. Vi tycker docka att chansen till barfotakörning är klart högre, men skriver kylan som ett eventuellt iakttagande.

Solvalla har bjudit på ganska svåra omgångar i år och det finns chans till stora pengar även här. Två spikar slår vi ner och streckar några riktiga kantbollar som grädde på moset.

Avd 1

Vi går ut hårt och spikar en favorit i Covington Ås. Hästen har haft tveksam form ett tag, men gick ett ruggigt lopp sist och föll med flaggan i topp. Här står Åkes häst bra på det och kan bida sin tid inför sista varvet och sedan växla ner hästarna där framme som kommer att köras hårt från start!

Avd 2

Ett riktigt kul lopp där de bästa hästarna fått riktigt usla lägen. Här är det bäddat för skräll och vi vill varna för ett par kul drag.

Ajlexes Daylight var med i spetsöppningen sist och fick sedan ett tungt lopp och tog mark på Ed You som gick i mål som etta till slut. Hästen har grym form och måste räknas. Brasse Kebell har utvecklats mycket på slutet och har mött hästar som Oracle på slutet. Sist satt han fast och såg mycket fin ut – pass upp! Vi gilade även det vi såg av Joker Stursk sist. Hästen felade, men kunde ändå köras till spets och vinna lätt. Nu är det viss spetschans på nytt och då blir han svår att rå på. Tion Medon Sisu ska eventuellt gå barfota runt om precis som Velton Ovambo och det blir kul att se, men lägena drar ner chansen i förhållande till alla streck. Ed You har på nytt fåttt ett tråkigt läge och det kan bli långt fram till slut. Han var dock så bra sist att vi inte vågar ta bort honom. Med som skrällar går även Zeb De Castella, Borga Baron och Quicksilver. Samtliga kräver lite flyt om de ska räcka!

Avd 3

Vi ger oss in i samma visa som sist med risk för att stå med dumstruten på oss. Maharajah bara måste vara klar denna gång. Hästen var betydligt mycket bättre sist än gången innan och med samma utveckling till denna start är det spel mot ett mål – vinst från dödens!

Avd 4

Det ryktas om skoryck på Glenn Palema till denna starten och då blir det åka av. Hästen har sett klart fin ut i sina tre senaste starter och hästen ser ut att gynnas av lättare balans. På lilla spikar vi, men garderar på stora då banan kan spela hästen ett spratt.

Disco A.E har visat sig vara en häst att rätta virket. Han har fått två fruktansvärt tuffa lopp i rad och gjort det fantastiskt bra i tuffast tänkbara sällskap. Med tanke på de tuffa loppen och risken att det satt sig i benen på kusen så vågar vi inte spika. Spåret är inte heller bra och det ser ut att bli ett tufft lopp på nytt. Agobra Peter Pan har vi tjatat om innan och vunnit fina pengar på. Nu ska hästen äntligen utrustas med en riktig kusk och det kan vara helt avgörande i en final. Hästen ska räknas och varning utfärdas. Miljondraget är Lyckes Per som vet att Thomas Jonsson är mycket nöjd med. Hästen har tävlat flitigt på slutet, men verkar bara bli bättre och bättre. Får han lite hjälp under slutvarvet har han en god chans att skrälla här.

Avd 5

Diamantstoets final ser kul ut. Ett par hästar sticker ut på strecken, men vi har känslan för tre skrällar som bara måste med!

Tounesol och Global Kitten är klara favoriter och det är rätt med tanke på vad de uträtat på slutet. Tournesol ser ut att kunna komma till spets och med den hårdhet hon bör ha fått efter att ha mött årgångstopparna ska hon ha bra chans. Global Kitten kördes med skor fram sist och det är ett klart minus. Denna gång blir det barfota runt om och det var på den balansen hon blev tvåa i stoeliten gången innan. Läget kan dock innebära problem så hon har springspår på tillägg och då det är samma på start kommer hon att få en vid förstasväng om hon laddas. Skrällarna är framförallt Bell och Omelette. Båda har mycket fin form och är bortglömda. Skulle det klaffa det minsta så avslutar båda ruggigt över ett upplopp! Med på lappen går även M.T Evita som vann ett likande lopp sist, Calypso Sund som stallet säger tränar mycket starkt och Outstanding Night som har kanonläge och Örjan i sulkyn.

Avd 6

Omgångens största favorit dyker upp här i Saston. Hästen har visat att han är en riktig tuffing och har imponerat storligen på slutet. Vi gör dock ett försök att fälla honom då vi tycker han är mest gynnad av lång distans.

Loppet innehåller flera bra motståndare och flera som kan avsluta mycket snabbt. Sastons svaghet är hans brist på speed och det kan bli avgörande här. Han kommer att få göra jobbet själv och det vet övriga som sparar på krutet. Calvados Crane är hästen som kommer att sätta färg på loppet. Trots spår åtta kommer han att köras för spets. Hästen är fem resor bättre i spets och det kommer att kosta för den som svarar. Väl där körs det i tufft tempo. Saston körs sedan fram i dödens och övriga bidar sin tid. Francais Du Gull är vass på rulle och kommer att få en fin resa då han kan öppna bra. Opal Hall lika så. Hästen har varit bra länge och såg fin ut sist. Miljondragen är Jackal Face som utvecklats mycket på slutet. Hästen är både stark och snabb så tempo kommer att gynna honom. New Line hll fantastiskt bra sist efter att ha fått press i spets. Nu kommer han att få avsluta baifrån och vi vill varna kraftigt för honom här!

Avd 7

Avslutningen ser ut att bli ett fint lopp. Många bra ston gör upp om pengarna och det kommer att vara positionerna som avgör.

Vi tycker att förstahästen måste bli Olivia Lavec som är en mycket kapabel trashansk. Hästen är helt oöm för positioner och laddas framåt direkt. Hon har lopp i kroppen och ska på nytt gå med sin vanliga balans efter lite olika mindre lyckade tester innan. Merger Blue Chip har vi väntat på läge och är fortfarande övertygande om kommer att bli en mycket bra häst. Hon är mycket vass med lopp på rulle och kommer att få ett bra lopp härifrån – varning! Vanessa Du Ling återkommer efter vila och ska räknas på grundkapacitet medan skrällen är Åkes fransyska Opaline D átout som kommer mer och mer.

Lilla systemet: 504 rader / 252 Sek

1. 5
2. 1,2,4,5,6,7,9,11,12
3. 4
4. 2
5. 1,7,11,12,13,14,15
6. 5,7,8,11
7. 7,10

Stora systemet: 6048 Rader / 3024 Sek

1. 5
2. 1,2,4,5,6,7,9,11,124
3. 4
4. 2,6,8,9
5. 1,7,11,12,13,14,15
6. 5,6,7,8,10,11
7. 3,5,7,10