Hej igen och välkomna till veckans V75-analys. Förra veckan gick vi bet på våra spikar och det stannade på fem rätt i en tämligen svår omgång. Det får ses som godkänt, men inte på långa vägar tillräckligt för oss. Vi tar istället nya tag och siktar som vanligt på finfina pengar här istället.

Omgången är fin och det är många hästar med dokumenterad storform. Det finns många spikförslag och det kan se lite väl favoritbetonat ut vid en första anblick. Vi gör dock så att vi bara kör med en spik och garderar övriga med några roliga drag, i ett försök att få de stora pengarna. Vi presenterar ett större system och för er som vill spela mindre system så ger vi er övriga spelförslag i löptexten.

Banan på Valla kommer att bli kanon med fint väder likt en sommartävling. Onsdagens tävlingar visade på kanontider och det blir samma nu. Inga extra innerspår eller vinklad vinge!

Avd 1

Vi spikar här. Mellby Sambuca känns som ett vettigt spel och allt tyder på att hästen kommer att vinna från spets. Stallkamraten Zwack tar spets och släpper till Mellby som sedan stannar där in i mål. Barfota runt om på nytt vilket sist gav fin effekt!

Avd 2

Vi streckar på ordentligt här och tar sex av de återstående tio hästarna.

Ett roligt förstastreck är Borga Baron som sist höll mycket bra från spets sist trots att han fick press. Nu känns det åter som en bra spetschans och då ska hästen räknas med bra chans till glatt odds. Ariel Boko kördes passivt sist, allt med tanke på detta lopp. Skorna åker av på nytt och det gav en klar V75-seger sist det gjordes. Hallelujamonet F är miljondraget. Sist var hästen inte kry, men rapporteras åter fin i träning och hästen är klart bättre än vad strecken avser. Niagara F.H spurtade fint sist och verkar på gång. Han är inte så snabb ut, men kommer han ner i banan ska han räknas. Mack Pointer är bäst över kort distans och kunde vinna från samma dåliga läge sist. Nu är det dock lite tuffare förutsättningar och även om han har chans på segern så rankar vi ner honom denna gång. Jaguar Broline har vaknat till utan skor på hovarna och vann lätt sist efter perfekt resa. Får han det igen har han form att vinna. Jeppas Hugo står med bra läge och kan bättre än sist. Igloo Skift gillar vi men hästen vinner inte så ofta. Formen är det dock inget fel på och vi vill varna lite för honom här!

Avd 3

Joke Face är ett spikförslag och ska ha en fin chans här. Vi tycker dock att hästen har en sårbarhet i speedkörningen och det saknas inte motbud.

Vi garderar med Iceland, Neo Holmsminde, Beanie M.M och Noras Bean. Iceland såg mycket fin ut sist Åbys stora. Hästen fick aldrig riktigt chansen och vi tycker han har goda möjligheter från spets. Noras Bean var grymt fin näst senast och har samma fina form nu. Med draghjälp sista varvet avslutar han mycket vasst. Beanie M.M är nog böst i spets, men har vunnit även bakifrån. Hästen är stark och kan göra mycket själv. Neo Holmsminde har varit lite sämre på slutet, men står med fin läge och är mycket snabb en kort bit – draget i loppet!

Avd 4

Även här har vi ett spikförslag för den som vill kapa lite i utgifterna. Mugger M.M hade varit tvåa sist, efter kanonen Kaffir Face, om han inte hoppat på den luriga banan och går ner i klass här.

Mugger är snabb ut och spår åtta är ingen katastrof. Vi väljer dock att ta med två hästar till som ger bra betalt. Ajlexes Daylight gick grymt bra näst senast när han var tvåa trots en mycket tuff resa. Sist hade han nog varit tvåa då med om han inte hoppat på upploppet. Hästen tränar bra och till fem procent är han ett kanonstreck! Velten Ovambo visade, det vi sa vi ville se sist, och han vann lätt från dödens. Det verkar vara en blivande kanon och trots läget vill vi ha med honom på lappen.

Avd 5

Vi garderar även nästa spikförslag med tanke på följande: Global Midnight är obesegrad och har visat sig tuff värre. Hästen har dock vunnit en halv miljon på kort tid och en förlust kommer allt närmare i takt med att motståndet blir allt tuffare – vilket är fallet här!

Värst emot är helt klart Platinium Shine som vann lätt sist och imponerade på oss. Hästen är både stark och snabb och ska ha bra chans här. Conrads Linsan fick visserligen stryk av favoriten sist, men såg inte lika fin ut som hon kan göra. Hästen har slagit värre hästar än dessa innan och är klart bäst på tillägg. Miljondraget är M.T Felicia som gjort två starter för Stig H och sett fin ut i båda trots dåliga lopp. Hon kan avsluta mycket vasst och det är stormvarning på henne!

Avd 6

Första dubbeln ser ut att få en tuff inledningen och vi har en känsla av att vinnaren kommer från kön.

Yuopie, El Sueco och Kaffir Face gör upp om spets och det kommer att köras hårt! Kaffir Face har visat sig vara en utpräglad spetshäst och vi tror Ludde laddar både hårt och länge. Det ger tunga ben till slut och det finns många spurtstarka hästar som kommer att tacka för det. Womanizer är en hårding som älskar hårt tempo. Hästen har mött eliten utan att göra bort sig och ska räknas tidigt här. Conrads Epilog är rysaren i loppet. Hästen avslutade enormt från svårt spår sist och såg bländande ut sist och ska vara ännu bättre nu! Bagly spurtade mycket fint sist och ska räknas precis som Classic Tile som rapporteras mycket uppåt i träningen.

Avd 7

Nästa spikbud som vi garderar är Mathilde Tröjborg. Hästen är att betrakta som en kanon och ska normalt ha en finfin segerchans. Spår och mycket fint motstånd gör dock att vi väljer att gardera.

Merger Blue Chip har äntligen ett fint läge och kommer att utrustas med lite nya detaljer för att få henne än vassare. Hästen har visat sig kunna utmana de tuffaste stona och ska räknas tidigt efter favoriten. Yucca Boko måste även hon räknas tidigt. Hästen har utvecklats mycket sista halvåret och vunnit mot liknande hästar flera gånger. Dileva Käll är draget i loppet. Sist var hon mycket tapper efter en minst sagt tuff inledning. Hon höll fantastiskt från spets och var knappt slagen av Yucca Boko. Spetschansen är god på nytt så pass upp! Tamla Celeber blev störd sist i Derbyt och hon hade varit långt fram utan den kyssen. Hon är i toppform för dagen och ska dessutom gå barfota runt om. Första mot dessa hästar, men hon är tuff som få denna märr.

Stora systemet: 9000 rader / 4500 sek

1. 5
2. 1,2,4,6,7,8
3. 3,5,6,9,10
4. 4,8,12
5. 3,5,10,12
6. 5,6,8,9,11
7. 2,3,4,9,10