Elitloppshelgen startar i ett rasande tempo med Jackpot redan på lördagen. 55 millar till en ensam vinnare bjuds och för oss travälskare dessutom riktigt fina tävlingar. Vi har hittat två bra spikar och känner oss till freds med detta.

Vädret ser ut att bli ok, om inte perfekt, då det vankas lite regn under dagen. Banan tål dock detta och då det ska bli uppehållsväder under Elitloppet kan vi köpa ett litet stänk på lördagen. Valfri balans ska det gå att köra med, det ska till mycket regn om det skulle krävas fäste!

Avd 1

Stoeliten tycker många spelare ska lösas med ett streck och då på Mathilde Tröjborg. Vi har dock kanoninfo på fransyskan i samma lopp som inte kommer att låta danskan vara i fred.

Vi bygger spelet på att Mathilde släpps till ledningen och sedan får Nuit Torride i dödens efter några hundra meter. Fransyskan ska vara ett riktigt monster som mött de bästa i Frankrike vid flera tillfällen. Sist bland andra Commander Crow! Det kommer att bli ett mördande tempo och vi fyller på med spurtstarka hästar som Pebbly, Target Hoss, Yocca Boko och Jill Tilly. Vi vill varna mest för Target Hoss som är förberedd just för denna uppgift och tränar oerhört bra. Hon står med finfint läge och ska med på alla seriösa lappar.

Avd 2

Klass II-finalen är nästa högklassiga lopp i raden. Här kommer vi att spika Jackal Face på lilla lappen efter hans styrkedemonstration sist när han vann efter tufft lopp på en kanontid. På stora garderar vi med ett par högoktaniga drag till som kommer att hugga om Jackal visar lite utbrytartakter som han gjort tidigare.

Haraldinho har hög kapacitet och har vid flera tillfällen mött de bästa i kullen utan att göra bort sig. Sedan han började köras barfota har han höjt sig ytterligare ett snäpp och kommer han ner i banan blir han tuff att stå emot. Gossips Winner tror vi liftar med i rygg på vår förstahäst och därifrån får han ett kanonlopp. Hästen är tvärspeedig och kan växla ett fält på två steg – stormvarning!

Avd 3

Bronsdivisionen ser ut att bli en jämn historia där storfavoriten Orali fått ett tråkigt bakspår. Vi tycker inte heller Jeppe Juel i jollen är guds gåva till travsporten och garderar.

Staro Dixieland visade med eftertryck att han kan vinna även utanför Valla sist. Han såg på nytt kanonfin ut då han enkelt länsade ifrån ett fint gäng från spets. Han går lika bra bakifrån och är mycket speedig. Varning även för Marshal Hackstable som för två starter sedan visade hur bra han är när han får vara frisk. Sist gick han med skor på hovarna och kördes passivt från ett omöjligt läge. Nu ska han åter igen gå barfota runt om och är han till närmelse lika bra som vid vinsten går ingen säker. Sundsvik Saigon och Helge Palema kommer att göra upp om spets och får sedan bra resor båda två. Normalt är de kanske lite sämre än våra topprankingar, men har toppform och fina lägen. Miljondraget är Yokon Boko som eventuellt kan köras till spets här. Hästen är inte alls dum och skulle han få fuska bort 500 meter mitt i loppet kan han bli riktigt rolig till under tio procent!

Avd 4

Här var vi länge inne på att spika, den i våra ögon kommande elithästen, Freeman T. Porter. Hästen har skyhög kapacitet, men är hopplöst osäker och kommer med stor sannolikhet att hetsa upp sig med 35 000 dårar på läktaren. Om inte så ska han ha kanonchans trots läget.

Det är bra hästar emot och vi stannade till slut på fyra till som ska ha god chans. Ni som tog rygg på oss förra veckan spikade Muscles Spirit som vann plättlätt efter att ha fått ta över ledningen tidigt. Det ser ut att bli samma visa nu och han blir svårslagen på optimal balans. Cool Caviar var rent ut sagt dålig sist, men det fanns förklaringar. Gången innan var han dock finfin och vi tror han är nu som då. Kommer han bara till från start ska han räknas på sin höga kapacitet. Sven Olof är ett nytt förvandlingsnummer av barfotafantasten Åke Svanstedt. Hästen har två raka med den balansen och kommer att bli hårt spelad. Vi tar med honom, men tyckte att han var lite sämre sist och rankar ner honom på det. Draget i loppet här helt klart Inhibited. Hästen gjorde ett mycket starkt lopp sist och gav sig aldrig helt. Nu har han bra läge kan bli dyr att missa.

Avd 5

I Diamantstoets final nöjer vi oss med sex hästar även om vår normala policy är att ta så många pållar som pengarna räcker till när det gäller stolopp.

Förstahäst är helt klart Staro Divine som nu hittat sig själv minst sagt. Sist vann hästen med halva upploppet och hade krafter kvar, efter att enkelt körts till spets. Hon har lugnat ner sig i träningen och det har gett resultat på banan säger tränare Puro. Vi tror hon körs offensivt här och det vinner hon många meter på! Operett Ribb är en stor och kraftfull travare som vi hela tiden hävdat kommer att bli riktigt bra framöver. Nu har hon ett hyfsat spår och kommer hon iväg härifrån kan det bära till spets och därifrån kommer hon är bli mycket svårpasserad. Carmen Tooma har härdats i tuffa årgångslopp och gjort det mycket bra. Nu ska hon lättas till barfota runt om och det tror vi kommer att göra många meter på denna fina häst. Bella Hammering är ständigt underskattad och det har vi lite svårt att fatta. Hästen är stenhård och går alltid hela vägen in i mål. Nu ser det ut som att hon kan få lite hjälp med ryggar på slutvarvet och vi bli inte förvånade om hon är först över linjen. Dragen är Outstanding Night, som hittat extra växlar på slutet barfota och Zezza Hornline som vi väntat på länge. Outstanding är inte helt enkel i volten, men går hon iväg har hon speeden som främsta vapen och vi gillar henne skarpt. Zezza är en kapabel häst som nu fått ett halvår hos Uhrberg och borde släppa till när som helst.

Avd 6

Som ni listat ut har vi sparat spikarna till sist och även om det inte är kul att sitta med spikarna kvar så släppar vi allt som har med känslor att göra och går på rå kall fakta.

Chimall T.T vet ni att vi har ett särskilt öga till och det är inte svårt att förstå varför. Vi sitter ju även inne med mycket info om stallet som sådant. Vi vet att Persson är mycket nöjd med Chimallen och att han denna gång ska gå med helstängt huvudlag vilket gör ytterligare lite till. Han tränar optimalt, går med optimal balans och gillar Valla. Tempot får han helt klart hjälp med här och han avslutar 08 sista 700 i spåren – spik!

Avd 7

Harpers Hanovers lopp avslutar omgången och som alltid är loppet svårlöst, fullt med stjärnor och sevärt. Vi har, efter att ha vridit och vänt på loppet, kommit fram till att Cash Is Fun Zaz måste ha en kanonchans här.

Hästen öppnar ok i volten och står på start. Ingen annan på den startfållan kommer att svara täten så spetschansen är god. Sedan håller Jorma ett jämnt 15-tempo hela vägen för att sedan avsluta med ett 12-varv. En sluttid på 1,14 gör att övriga får mycket svårt att blanda sig i striden.

Lilla systemet: 432n Rader/ 216 Sek

1.1,2,6,8,9,12
2.2
3.1,2,4,6,9,10
4.4,10
5.2,5,8,10,11,13
6.11
7.3

Stora systemet: 3240 rader / 1620 Sek

1.1,2,6,8,9,12
2.2,5,6
3.1,2,4,6,9,10
4.2,4,7,8,10
5.2,5,8,10,11,13
6.11
7.3

Hörs på söndag!