Hej och välkomna åter till spelaspel och en ny V75-omgång. Förra veckan uteblev tipsen av en anledning som vi inte kunde påverka, men nu är vi tillbaka med full kraft. Veckans omgång går av stapeln i huvudstaden och för oss travtokar blir sporten bara bättre och bättre i takt med att sommaren närmar sig.

Det som tonar upp sig mer och mer och är viktigt att hålla koll på är formen på storstallen. Det gäller att ta rygg på rätt formstall och inför denna veckan är det två stycken som tonat upp sig markant. Stall Svanstedt har superform och lika så Stall Lennartsson. Båda vinner i parti och minut vilket vi tar fasta vid här.

Vi har två bra spikar och en handfull kul drag som kan ge en fin reskassa till ett annalkande Elitlopp.

Valfri balans utlovas från banan och inga snikspår att tillgå.

Avd 1

Vi går ut med omgångens bästa spik direkt. I sin årsdebut, förra starten, såg hästen magnifik ut och vann på ett förtroendeingivande sätt. Alvena Pampas visade att han tagit till sig vinterträningen och tuffat till sig. Han gick bäst med smygare förra året, men som han såg ut från dödens sist är det bara att spika. Snabb ut och spel mot ett mål!

Avd 2

Vi följer upp med en stor gardering i stoloppet. Vi hade i början av veckan tänkt spika K.L.M Prelong, men efter noga efterforskningar har det poppat upp många motbud som betalar för bra för att lämnas utanför systemet.

Åkes häst blev störd sist och den starten är bra att glömma. Innan vann hon lätt i Norge och har visat att hon kan gå runt stora fält. Läget är dock inte bra och det kan häxa en del på vägen. Singing Matilda var bra sist och vann bekvämt. Det var andra starten för Lennartsson och hon kan öppna helt ok och ska ha bra chans från spets. Essien har en lite trist rad, men har haft otur och formen är enligt stallet lika bra som när hon radade upp segrarna i vintras. En som såg ut att ha övervintrat på ett fint sätt var Tara Defi som gick mycket bra i ett tufft gång i sin debut. Hon tog på ledaren hela upploppet och hon kan verkligen gå en repa i spåren – pass upp! Dance Joss blir mycket intressant här då hon ska gå barfota runt om som det ser ut. Hästen fick ett otäckt tufft lopp sist och höll trots det bra från tillägg. Hon blir helt bortglömd här och vi vill varna kraftigt. Övriga som har bra from och viss chans är Absolutfin, Bessie S.I.R, Enerva och Highway To Hell. Vi vill varna lite extra för Enerva som såg fin ut sist trots galopp. Nu har man bytt balans och hon tränar förbättrat!

Avd 3

Vi kör på ren logik på lilla lappen och spikar Brioni som är i full tävlingsform och har fått bästa läget. Han är snabb ut och borde ha mycket fin chans från spets.

På stora lappen går vi dock emot och garderar med motiveringen att han rest mycket på slutet och det kan sätta sig i benen. Iceland ska gå barfota igen vilket är en förutsättning för att komma med på lappen. Vidare är det av stor betydelse om han även går med sitt helstängda huvudlag som han vann Elitloppet med i fjol – Melander brukar dock inte avslöja det förrän efter värmningen! Yield Boko är det många som surrar om och vi tycker det är rätt. Han brukar gå fint efter vila och kan dessutom öppna vasst. Med rätt resa måste han räknas trots lång frånvaro. Excallibur vill vi varna lite extra för här och det av två skäl: Åkes storform och som han såg ut sist som fastlåst. Hästen såg smällfin ut och vi tror han är minst lika bra bakifrån som i spets – draget i loppet trots fult läge. Beanie M.M kommer att få en otacksam resa. Stallet vill med i Olympiatravsfinalen och det är sista chansen. Hästen får dock dra fram övriga och trots att vi inte har någon feeling för honom så vågar vi inte ta bort honom då han är mycket kapabel. Vi vågar inte heller stryka Columbian Necktie som var heroisk sist från spets. Han blev överfallen i omgångar, men höll ändå till metern innan mål!

Avd 4

Här vi gör som sist Silvino Bob startade – varnar kraftigt för honom. Sist var det knappast hästens fel då Roger Malmqvist visade upp taktiska kunskaper likt en full amatör. Han gör inte om den insatsen nu och som hästen gick i tredjespår måste han räknas med fin segerchans.

Belgrado är nästa styrkefenomen som bara måste med. Hästen har visat fin uppfattning och verkar svara alla som vill springa förbi. Startsnabbheten är ett litet frågetecken, men dödens är ledigt och därifrån ska han räknas. Dodge Caliber öppnar bra och kommer att hamna fint på det torts läget. Han var vass sist och har blivit bättre och bättre efter sin skada – passas! Tre övriga går med då de är på tok för lågt streckade i sammanhanget: Mr. Q.L, Cool Caviar och Forrest Jump.

Avd 5

Nästa spik lämnar vi med varm hand över till Frank Nilsson och Dreamalittledream. Hästen var sanslöst bra sist när hästen var knappt slagen efter ett minst sagt tungt lopp. Hästen styrde på och körde för spets varvet kvar, men fick svar och fick sista varvet i dödens efter körningen. Hon höll magnifikt och måste ha kanonchans mot detta ganska enkla gång.

Avd 6

Första dubbeln löser vi med fyra hästar, men varnar lite extra för en skräll som ser ut att få loppet här.

Aggas Dyring har haft usla startspår tre gånger i rad, men gjort det bra ändå. Nu står han med fint läge och återigen blir det barfota runt om. Denna gång lovas ett tuffare upplägg och som det ser ut i våra ögon blir det andra ut och som hästen gick näst senast blir han svår att stå emot! Värst emot är nog Vekas Pride som ser ut att kunna svara spets här. Han var fin sist från pik och höll stången trots tufft tempo hela vägen. Dragen är El Classico och Lord Rocket. El Classico är vrålkvick ut och kan med lite flyt nå spets. Skulle så ske blir han jättesvår att slå. Lord Rocket ska gå barfota runt om på nytt och Flemming är så där härligt lurig när han uttalar sig…

Avd 7

Avslutningen är ett riktigt fint lopp med många prima pållar. Vi nöjer oss med fyra streck efter att vi valt att plocka bort Incredible Accent som inte är snabb nog i gällande klass.

Draget är Marshal Hackstable som går barfota runt om på nytt och har formen i topp. Han har tre lopp i kroppen efter skada och han har sett fin ut i samtliga. Sist såg han ut som en bergvinnare som fast i mål med allt kvar. Distansen gynnar och då han kan öppna spelar spåret mindre roll. Electrum blir farlig att plocka bort även om han har spår åtta. Hästen har gjort det mycket bra i regi Jensen och även han kan öppna bra. Vi tror det blir dödens för hästen, men blir inte förvånade om han vinner trots det. Sir Holger har ett lopp i kroppen och ska dessutom lättas fullt ut i balansen. Han har skrällt förr inom V75 och då både spår och distans är plusfaktorer är han ett måste på lappen. Draget är Yukon Boko som såg mycket fin ut sist. Hästen verkar uppåt och körs det för snabbt i fronten kommer Luddes springare längst ut i banan!

Lilla systemet: 504 rader / 252 Sek

1.2
2.1,2,4,5,8,9,11,12,15
3.2
4.1,2,3,4,6,8,11
5.13
6.1,4
7.3,6,8,11

Stora systemet: 6048 rader / 3024 Sek

1.2
2.1,2,4,5,8,9,11,12,15
3.2,5,6,7,11,12
4.1,2,3,4,6,8,11
5.13
6.1,4,7,10
7.3,6,8,11